Záhlavová-Strýcová si v Palermu zahraje první letošní finále!

14. 7. 2012, 21:00
Aktuality 11
Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Palermu otočila semifinálový zápas s Britkou Laurou Robsonovou. Po vítězství 2-6 7-5 6-2 si v neděli zahraje své první letošní finále ve dvouhře na okruhu WTA.
Barbora Záhlavová-Strýcová

První vzájemný duel obou hráček Záhlavová-Strýcová nerozehrála dobře. V prvním setu turnajová osmička získala jen jeden game při svém podání a po čtyřiceti minutách si vítězství 6-2 připsala osmnáctiletá rodačka z Melbourne Robsonová.

V hodinu a čtvrt dlouhé druhé sadě měla mírně navrch česká hráčka, získané servisy Robsonové při stavech 2-2 a 4-4 ale ani jednou nepotvrdila. Záhlavová-Strýcová uspěla až v koncovce setu, vyhrála 7-5 a vynutila si rozhodující sadu. Ve třetím setu si podobně jako v tom čtvrtfinálovém počínala česká tenistka skvěle a zvítězila 6-2.

Ve dvouhře si Záhlavová-Strýcová zahraje třetí finále v kariéře a změní svou dosavadní padesátiprocentní úspěšnost. Jediný titul získala loni v září v Québeku. Její soupeřkou bude první nasazená Sara Erraniová, vítězkou turnaje z roku 2008. Italka porazila 6-4 6-1 Irinu-Camelii Beguovou 6-4 6-1.

Rodačka z Plzně má v Palermu patent na dlouhá utkání. Od druhého kola vyhrála všechny duely ve třech setech a celkově na kurtech při svých střetnutích ve dvouhře strávila už 11 hodin a tři minuty. S Renatou Voráčovou ji navíc ještě čeká finále čtyřhry proti Chorvatce Dariji Jurakové a Maďarce Katalin Marosiové.

- WTA PALERMO -
(Itálie, antuka, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (14. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Robsonová (Brit.) 2-6 7-5 6-2
Erraniová (1-It.) - Beguová (Rum.) 6-4 6-1

Komentáře

11
Přidat komentář
gigin
Jsi pro mne ta nej z "našich" !! Konečně můžu na českém portálu zařvat od srdce a upřímně - pojď, pojď, pojď !!!!!! :-)
Reagovat
dadaft
taky budu dnes fandit jako blázen. byla by to absolutní pecka porazit ve finále, na antuce, finalistku letošního RG.
Reagovat
spaniel
Proti pacientce doktora Del Morala to bude mit hodne tezke...
Reagovat
smazaný uživatel
Bára bohužel hned v prvním kole na turnaji v Bastadu dostala Julii. Takže doufejme že jí neoplatí porážku ze čtvrfinále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Báro, utkání jsem bohužel neviděl, tak doufám, že uvidím alespon finále :-)
Reagovat
dadaft
že jste zase byli v klidu.
viděl jsem to od druhého setu a na jeho konci jsem opět v klidu rozhodně nebyl. naštěstí je Laura schopna udělat tři dvojchyby v gemu...
třetí set zase bravurní.
GRATULACE Barboro. ať to vyjde. ))
Reagovat
smazaný uživatel
V jedenáctém gemu druhého setu udělala Laura dokonce čtyři dvojchyby a pak taky prohrála výměnu, kterou měla dobře rozehranou. To stačilo Báře k zisku rozhodujícího brejku ve druhém setu a ve třetím už byla lepší... Jak říkám, u Laury je to otázka zkušeností. Až sehraje víc takových zápasů, tak bude hlava určitě pracovat líp. Myslím si, že potenciál má velký. Vždyť je to pořád ještě mládě. :)
Reagovat
dadaft
je to tak. i SF je pro ní navíc úspěch.
***
už se těším na Coco. vloni při USO mě ohromila přehledem ve hře. a vsadil jsem obědy v dobré restauraci na to, že do 3 let bude ve svět. desítce. od té doby jsem ji viděl jednou a nebyla to žádná sláva...
tak doufám, že se dnes ukáže v lepším světle.
no a samozřejmě na Yaninu.
ona má zápal do hry.
já slabost pro belgické hráčky. ))
Reagovat
Fandina
ne ne ne ... nebyla jsem klidná, opravdu ne ... třetí set super ... gratulace Báře veliká ... je to šikulka ... Báro jen tak dál a držím palce do finále ... pojď pojď pojď
Reagovat
nouma
Lámal jsem raketu celej druhej set co Barbora ztracela podani. Třetí set za stavu 3:1 jsem byl klidnej a vyrovnanej že si zahraje finále ale ve finále ji čeká Errani a ta je momentalně na antuce hodně úspěšná. Takže nachystám dvě rakety a zítra ve finále jedna z nich bude zlomená :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lauře chyběl v některých situacích klid a zkušenosti. V prvním setu hrála dobře, dařilo se jí vyhrávat vyrovnané gemy. Ve druhém setu bohužel nevyužila šance, které měla. V pátém gemu si prohrála podání ze stavu 40-0, v devátém ze 40-15 a v jedenáctém ze 40-30. To stálo Lauru druhý set a pak už si tolik nevěřila. Od stavu 5:5 ve 2. setu udělala Laura spoustu dvojchyb a nevynucených chyb. Navíc ve třetím setu hrála Bára dobře a dokázala tak otočit vývoj zápasu... Z pohledu Laury je škoda hlavně druhého setu, ve třetím už to moc nešlo. Přesto si myslím, že je to pro Lauru cenná zkušenost. Věřte nebo ne, tohle bylo její první semifinále v kariéře na okruhu WTA. Na takové zápasy ještě není zvyklá, ale myslím, že příště to bude určitě lepší. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist