Záhlavová-Strýcová se těší na velký zápas na velkém kurtu

25. 6. 2008, 23:05
Aktuality 0
Na velký zápas na velkém kurtu s velkou soupeřkou se ve Wimbledonu těší česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová. V třetím kole londýnského turnaje ji čeká čtvrtá nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová. Dvaadvacetiletá rodačka z Plzně poprvé v kariéře uspěla v druhém kole grandslamu, když její soupeřka Alona Bondarenková skrečovala dnešní zápas kvůli zranění nohy.
Barbora Zahlavová-Strýcová

"Trošku mi ukápla slza, když jsme to dohrály," přiznala Záhlavová-Strýcová, která při předchozích deseti startech na grandslamových podnicích dokázala jen třikrát přejít přes první kolo.

Bondarenková už přišla na kurt s velkým obvazem na koleně a během zápasu ji bolest i přes přivolanou pomoc po třetí hře druhého setu přemohla. Po několika výměnách ve čtvrtém gamu vzdala.

"Není to moc hezké, ale vítězství je jako vítězství. Je to poprvé, co jsem ve třetím kole grandslamu, tak mám velkou radost," uvedla Záhlavová-Strýcová, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace. Dopředu si věřila, že dnešní zápas může vyhrát.

Česká tenistka začala s velkou převahou a Bondarenkové trvalo až do stavu 0:5, než se v prvním setu chytila. Pak nastal podle vítězky rozhodující okamžik. "Hlavní věc byla začít dobře druhý set. To je důležité, když hrajete se zraněným protihráčem - dobře začít, protože se to pak může zlomit, jako se to zlomilo dneska," řekla česká tenistka, jež poprvé zažila skreč soupeřky.

Na zápas s Kuzněcovovou se Záhlavová-Strýcová ohromně těší. "Sebevědomí mám dobré. Samozřejmě - nemám co ztratit," řekla vesele. Připomněla, že už v kvalifikaci odvracela mečbol, takže má na turnaji mnohé za sebou. S vítězkou US Open z roku 2004, která byla ve Wimbledonu nejdál ve čtvrtfinále, se střetne poprvé.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist