Záhlavová-Strýcová: Se Serenou nesmím hrát přestřelku

25. 6. 2012, 15:19
Aktuality 9
Nebezpečnější soupeřku si lze ve Wimbledonu jen těžko představit. Čtyřnásobná vítězka na londýnské trávě Serena Willimsová je i letos jednou z hlavních favoritek na triumf a v úterý bude právě ona první soupeřkou Češky Barbory Záhlavové-Strýcové.
Barbora Zahlavová-Strýcová

"Nechci jít na kurt s tím, že si jdu jenom zkusit zahrát dobrý zápas, ale půjdu tam s tím, že udělám vše pro to, abych vyhrála," řekla Záhlavová-Strýcová, 62. hráčka dvouhry WTA, která se v All England Clubu dostala zatím nejdále do 3. kola.

Na grandslamovém turnaji i v kariéře se plzeňská rodačka s třináctinásobnou grandslamovou vítězkou Serenou Williamsovou utká podruhé. Poprvé se obě střetly letos ve druhém kole Australian Open a Češka prohrála 0-6 a 4-6.

"V Austrálii jsem si ji vyzkoušela, ale tady to bude jiné, protože se hraje na trávě," řekla Záhlavová-Strýcová. "Nesmím s ní hrát přestřelku, to ani není můj tenis. Musím zkoušet servis-síť, čopy, kraťasy, prostě vymýšlet pestrou hru," plánovala.

Při tréninku se Záhlavová-Strýcová v legraci ptala Petry Kvitové a jejího kouče Davida Kotyzy, jestli neviděli někdy hrát Serenu. "Jo, ta je dobrá, má výborný první podání, ale i druhý, forhend i bekhend," smáli se všichni a shodli se, že nadějí na úspěch je vyvést Američanku z rytmu. "Musíš hrát ošklivě," řekl Kotyza.

Že není mladší ze sester Williamsových neporazitelná, ukázala na antukovém Roland Garros Francouzka Virginie Razzanová, která favoritku vyřadila v 1. kole. Ve Wimbledonu loni Serena vypadla v osmifinále s Marion Bartoliovou z Francie.

Záhlavová-Strýcová si s šestou nasazenou Serenou Williamsovou, která ve Wimbledonu naposledy vyhrála předloni, zahraje na jednom z velkých kurtů. "Na jedničce už jsem hrála, takže bych chtěla hrát na centráku," přála si.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
patriks
nemůže vyhrát za žádných okolností, nejenom že je z formy, ale dříve, když tu formu ještě měla, tak se u ní často projevoval strach z vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel si Bára se Serenou na centru nezahrají. V úvodních kolech se tam hraje vždy jen jedno utkání ženské dvouhry, a to má na zítřek rezervované Petra coby šampionka z minulého roku.
Reagovat
smazaný uživatel
...pardon, ta čárka před "a" tam samozřejmě nemá být. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo že to ukázala Razzano ale proč ? to už tam nenapíšete že ji v tieberku rozhodčí ze stavu 5.2 neuznal miček díky frustraci a s rozhodčí byla celá rozhozena ,kdyby se nestal ten zásadní moment tak si Razzano může škrábat na prdeli . Za to že si to Serena prohrála sama svojí labilitou nikdo nemůže a silně pochybuji že to předvede znova .
Reagovat
Andrew89
To zas bude nadávek :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, já její zápasy mám rád :-) Aspon člověk slyší češtinu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky umí dát svě ekmoce najevo takový sem i já:)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli ta otresna vulgarita jsou emoce, tak pekne dekuju....
Reagovat
VlS
Já jsem už Barču viděl hrát i bez nadávek, ale zřídka :-D. Je to živel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist