Zahlavová-Strýcová: S turnajem jsem spokojena

27. 6. 2008, 21:42
Aktuality 0
Rozporuplné pocity dnes měla česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová poté, co po prohře se čtvrtou nasazenou Světlanou Kuzněcovovou vypadla v třetím kole Wimbledonu. "Mrzí mě, že to končí," řekla a jedním dechem dodala, že je se svým prozatím nejlepším výkonem na grandslamovém turnaji spokojena.
Profily hráčů
Barbora Zahlavová-Strýcová

Záhlavová-Strýcová se do hlavní soutěže probila z kvalifikace, takže má za sebou tolik zápasů, které by jinde vydaly za celý turnaj. "Na kurtech se tady cítím strašně dobře, věřím si," řekla o letošním Wimbledonu. "Jsem nyní víc fit, víc vydržím," komentovala zlepšení formy poté, co zhubla o sedm kilogramů.

Myslí si ale, že hlavní změna je v hlavě; více se soustředí, je vyrovnanější. "S celým turnajem jsem spokojena. Byl to pro mě velký úspěch a prohrát se čtvrtou hráčkou světa není žádná ostuda, i kdyby to bylo třeba 6:0, 6:0," řekla po zápase.

Přiznala, že i když neměla co ztratit, nastoupila do utkání nejistě. Mrzelo ji, že první set prohrála poměrně snadno 2:6. "Chtěla jsem možná moc," konstatovala.

Během dešťové přestávky dostala nervy pod kontrolu a po ní hrála lépe. Zejména ji potěšilo, že vyhrála všechny dlouhé výměny. "To mi potvrdilo, že s nimi můžu hrát," dodala sebejistě.

Současně však přiznala, že hrát s tak vynikající soupeřkou jí přineslo i nečekaná překvapení. "Je to jiné, jak hrají ti v první desítce a ti ostatní. Musíte si na to trochu zvyknout. A přeci jen já nehraji s hráči první desítky každý týden," vysvětlila 109. hráčka světového žebříčku.

Přestávku vynucenou deštěm využila k odpočinku, něco snědla a dívala se na televizi. Déšť je podle ní pro hráče nepříjemný nejen kvůli vynucené pauze, ale také proto, že travnatý povrch je už po pár kapkách nebezpečný, zejména při dobíhání míčů a změnách směru.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist