Záhlavová-Strýcová o výhře nad Na Li: Nechtěla jsem jí dát nic zadarmo

27. 6. 2014, 20:42
Rozhovory 3
Dobré rozpoložení z posledních týdnů a dnů přetavila tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová v životní výhru. Ve Wimbledonu dnes vyřadila druhou hráčku světa Číňanku Na Li a poprvé na grandslamu zažije ve dvouhře atmosféru druhého týdne. Chci si to užít, řekla osmadvacetiletá hráčka.
Profily hráčů
Barbora Záhlavová-Strýcová

Travnatý povrch Záhlavové-Strýcové sedí. Dokázala to už postupem do finále v Birminghamu a v londýnském All England Clubu hraje životní tenis. "Už v Birminghamu jsem se cítila skvěle a tady to pokračuje. Hraju dobře," řekla na webu WTA Tour. I proto si před zápasem s letošní vítězkou Australian Open Na Li věřila. "Myslela jsem si, že to můžu dokázat a jsem ráda, že se tak skutečně stalo. Věřila jsem si, svých schopnostem," řekla.

Zmíněná sebedůvěra byla podle Záhlavové-Strýcové klíčem k úspěchu. "Nechtěla jsem jí dát ani jeden míč zadarmo. Dobře jsem podávala a držela se taktiky. Důležité ale bylo, že jsem to zvládla v hlavě a hrála soustředěně," prohlásila.

Před zápasem s Na Li si opakovala, že kvůli takovým utkáním tenis hraje. "Říkala jsem si: tohle je Wimbledon, tvůj oblíbený turnaj, dvorec číslo jedna, tak z toho nebuď mrzutá a zápas si užij. Přesně to se mi povedlo," libovala si. Až dosud Záhlavová-Strýcová nikdy neporazila hráčku figurující do 13. místa světového žebříčku - měla s nimi bilanci 0:28 a z 57 odehraných setů získala jen jeden.

V duelu o čtvrtfinále narazí na bývalou světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou, s kterou má bilanci 0:3. "Je to skvělá hráčka a pro mě další výzva. Poprvé jsem v druhém týdnu grandslamu a chci si to užít. Zase půjdu do zápasu koncentrovaná na svoji hru a uvidíme, jak se zápas vyvine," řekla¨.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem zkontroloval los a vypadá to na repete finále z Birminghamu, Anča - Bára
Reagovat
smazaný uživatel
este je tu Caro, ta je celkom vo forme.
Reagovat
Chrenda
Jdi a vyhraj to! Máš na to!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist