Záhlavová-Strýcová nezvládla tie-breaky, v Lucemburku končí

21. 10. 2010, 16:42
Aktuality 0
Barbora Záhlavová-Strýcová prohrála v Lucemburku vyčerpávající bitvu o čtvrtfinále. Česká hráčka v ní vzdorovala Italce Vinciové více než dvou a půl hodinách, nakonec ale prohrála 6-7 6-4 a 6-7.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Barboře Záhlavové-Strýcové se sice v posledních měsících nedařilo, v Lucemburku ale naznačila, že se jí vrací forma. Ukázala to v úvodním souboji s obhájkyní titulu Timeou Bacsinszkou a k vítězství neměla daleko ani v dnešním duelu s Italkou Robertou Vinciovou.

Čtyřiadvacetiletá Češka doplatila v utkání na špatně zvládnuté zkrácené hry, které rozhodly první a třetí set. Ztráta úvodní sady v tie-breaku Záhlavovou-Strýcovou nesrazila, naopak se začala více prosazovat při podání své soupeřky, která proměnila jen dva ze svých osmi brejkbolů.

Zápas tak dospěl do rozhodujícího setu, v němž se sice Vinciová rychle ujala vedení, které ale její česká protihráčka dokázala vymazat. Za stavu 5-5 měla navíc Záhlavová-Strýcová možnost sebrat Italce servis znovu a podávat na vítězství, Vinciová ale prokázala pevné nervy, stejně jako v následném tie-breaku. V něm plzeňská rodačka uhrála jen dva body a po téměř třech hodinách prohrála 6-7 6-4 6-7.

Jejím vrcholem letošní sezony tak stále zůstává červencové finále turnaje v Praze. Od něj Záhlavová-Strýcová neprošla přes druhé kolo turnaje WTA.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Vinciová (It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:2), Keothavongová (VB) - Schnyderová (Švýc.) 7:5, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist