Zahlavová-Strýcová nešokovala, Azarenková znovu vzdala

14. 4. 2010, 22:15
Aktuality 1
WTA CHARLESTON - Opačný výsledek by se rovnal spíše senzaci. O tu se ale česká tenistka Barbora Zahlavová-Strýcová nepostarala. V Charlestonu podlehla nejvýše nasazené Caroline Wozniacké z Dánska ve dvou setech. Po pěti dnech další dobře rozehraný zápas vzdala Azarenková.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Barbora Zahlavová-Strýcová podlehla druhé hráčce světa Dánce Carolině Wozniacké, které dokázala vzdorovat jen v úvodní sadě. Nakonec však prohrála za hodinu a dvacet minut 4-6 1-6.

Devatenáctiletá Wozniacká vyhrála předchozí turnaj v Ponte Vedra Beach a na vítězství má zálusk i v Charlestonu, kde obhajuje finálovou účast z loňského roku. Proti Zahlavové-Strýcové, která je v žebříčku o 74 příček za ní, se však v úvodu lehce trápila.

Závěr sady však zvládla a vyhrála 6-4. Tím zastavila vzdor soupeřky a v druhé sadě již Češku přehrála. Nyní Wozniacká změří síly s Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

"Vracela mi dost míčků a mě chvíli trvalo, než jsem se dostala do tempa a přišla na to, jak ji porazit," řekla Wozniacká.

Azarenková vzdala druhý zápas během pěti dnů
Po pouhých pěti dnech zažila další rozporuplný zápas Victoria Azarenková. Minulý týden v Marbelle vzdala za stavu 4-0 ve čtvrtfinále kvůli zranění kolenní šlachy na levé noze a ze stejného důvodu nedohrála ani svůj úvodní zápas v Charlestonu.

Třetí nasazená Běloruska hrála s domácí Christinou McHaleovou a potvrzovala roli favoritky. Za stavu 6-2 2-2 se ovšem rozhodla v zápase nepokračovat. 

"Není to nic hrozného, ale mohlo by to být lepší. Ale víte, potřebuji to hlavně vyléčit," řekla Azarenková.

Dvacetiletá hráčka má s podobnými konci už zkušenosti. Loni měla dobře rozehrané utkání v osmifinále na Australian Open, kvůli nevolnosti však za stavu 6-3 2-4 Sereně Williamsové ze zápasu odstoupila. Na Turnaji mistryň měla nakročeno do semifinále, nadějný náskok 6-4 5-2 proti Agnieszce Radwaňské ale neudržela a pro vyčerpání nakonec vzdala.

Svůj úvodní zápas v Jižní Karolíně nedohrála ani turnajová pětka Marion Bartoliová. Pětadvacetiletá Francouzka skrečovala za stavu 6-2 6-7 3-4 Číňance Shuai Peng kvůli bolesti břicha a hlavy.

- WTA PREMIER CHARLESTON (USA - Jižní Karolína, zel. antuka, 700.000 dolarů) -
středeční výsledky (14. 04. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6-4 6-1
McHaleová (USA) - Azarenková (3-Běl.) 2-6 2-2 skreč A.
Šuaj Pcheng (Čína) - Bartoliová (5-Fr.) 2-6 7-6(2) 4-3 skreč B. 
Petrovová (6-Rus.) - Kingová (USA) 6-2 6-1
Hantuchová (8-SR) - Moritaová (Jap.) 6-4 2-0 skreč M.
A. Bondarenková (9-Ukr.) - Matteková-Sandsová (USA) 4-6 7-5 7-5
Vesninová (10-Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 7-5 6-2 
Oudinová (13-USA) - Fergusonová (Austr.) 6-2 6-4
Duševinová (14-Rus.) - Chang Kai-chen (Tchaj-wan) 6-2 6-2
Schnyderová (16-Švýc.) - De Britová (Port.) 6-3 6-1
Kerberová (Něm.) - Adamczaková (Austr.) 6-3 6-2
Rodinová (Rus.) - Krajiceková (Niz.) 6-3 2-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist