Záhlavová-Strýcová: Jsem týmová hráčka

1. 2. 2011, 15:37
Aktuality 12
Po čtyřech letech se vrátila do českého fedcupového výběru tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová. Do týmu ji pozval kapitán Petr Pála a hráčka doufá, že minimálně bodem přispěje v Bratislavě k výhře nad Slovenkami.
Barbora Zahlavová-Strýcová

"Moje výsledky tomu naznačovaly a jsem hrozně ráda, že jsem zpátky, protože miluji týmovou soutěž a myslím, že jsem týmová hráčka," řekla Záhlavová-Strýcová v rozhovoru pro ČTK. "Hrát za Česko pro mě znamená hrozně moc. Budu se o víkendu snažit přispět k postupu aspoň bodem," uvedla nyní 56. hráčka světového žebříčku dvouhry.

V bratislavském Národním tenisovém centru už jednou proti Slovenkám hrála. V dubnu 2007 se dvěma body podílela na jasném vítězství 5:0. "Hrálo se na antuce a byla otevřená střecha," doplnila. Podaří se Češkám triumfovat i letos? "Budeme se snažit, ale slovenský tým je těžký. Nesmíme je podcenit," řekla Záhlavová-Strýcová.

Plzeňská rodačka určitě zasáhne minimálně do čtyřhry s Květou Peschkeovou. Případně by mohla hrát i některou z dvouher, do kterých se počítá s Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou. "Snad se nic nestane a počítám se čtyřhrou, ale jsem připravená hrát singla i debla," pronesla Záhlavová-Strýcová, která má za sebou nejlepší začátek sezony v kariéře. Nyní věří, že jí herní pohoda vydržela i při přesunu z australského tepla do evropské zimy. "Forma mi určitě nezmrzla a cítím se výborně," ujistila tenistka.

S Peschkeovou vytvořila na turnaji WTA deblovou dvojici naposledy v roce 2005. V americkém New Havenu vypadly v prvním kole. "Květa je skvělá hráčka a myslím, že nám to půjde," věřila Záhlavová-Strýcová.

Teoreticky ale mohl Pála nominovat Ivetu Benešovou, s kterou hraje Záhlavová-Strýcová čtyřhry pravidelně. Spolu letos získaly titul v Sydney a celkem vyhrály už šest turnajů. "Jsme na sebe zvyklé a víme co od sebe očekávat. Trochu mě to mrzí, ale rozhodnutí kapitána respektuji," řekla.

Fedcupovou premiéru Záhlavová-Strýcová absolvovala v šestnácti letech. Jako vítězka juniorky na Australian Open smetla v roce 2002 v Přerově o patnáct let starší Kanaďanku Maureen Drakeovou 6:1 a 6:0 za 39 minut. "To bylo výborné. Pro mě to tehdy bylo veliké," vzpomínala. "Když si to tak uvědomuju, tak teď jsem druhá nejstarší hráčka v týmu, což je neuvěřitelné," smála se čtyřiadvacetiletá tenistka.

Ve Fed Cupu je v týmu poosmé, naposledy jela v roce 2007 do Španělska. "A budu hrát již pod pátým kapitánem," upozornila. Před Pálou zažila jako kapitány Jana Kukala, Aleše Kodata, Tomáše Peteru a Petru Píchalovou-Langrovou.

Kapitán soupeřek Matěj Lipták věřil, že výhra nad Češkami může jeho tým nastartovat až k triumfu ve Fed Cupu, který už Slovensko vyhrálo v roce 2002. "Nejdříve musí porazit nás," reagovala na to Záhlavová-Strýcová a doufala, že i české tenistky můžou v dohledné době uspět. "Ženský tenis je teď hodně otevřený. Náš tým je silný a taky na to můžeme pomýšlet, ale nejdřív musíme vyhrát první kolo," dodala.

pva, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
já fakt nechápu proč čt tam toho funícího tlustoprda drží,vždyť to není normální.Bára by dopadla jak za komančů,ti taky zakazovali.Na zápas se taky těším,bohužel budu celý víkend pracovat.Holky slovenky udělají....
Reagovat
smazaný uživatel
Slovensko vs. Česko. Bude to skvelý zápas. Najradšej by som to pozerala živo, ale v ten deň bude rodinová oslava. Ale kedže každý má rád tenis v rodine, pozrieme to v telke. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ne,ne,uvidíte že překvapí.Jde jí o hru a v emocích v zápalu boje člověk občas vyřkne co by nikdy neřekl.Do Na Li má daleko.A páprda Černý ať táhne do důchodu a nesoudí!Já ji věřím a fandím ji.
Reagovat
tito
plný souhlas- koneckonců spousta našich oblíbenců se kultivovala v průběhu let. Je to individuální sport, kde je hráč ve velkém stresu. Černý ať už jde do háje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu jak ji nekdo muze odsuzovat za to co si sama pro sebe a trenera rikala v prubehu zapasu loni na stvanici. Dvorak i Sebrle pravidelne vykrikovali pri svych desetibojich slova o lehkych devach a nikdo to neresil. A kdyby meli mikrofon i pani fotbalisti tak byste se divili co vsechno na hristi zazni. Myslim ze takto muze uvazovat jenom clovek co v zivote nehral zadny soutezni zapas plny emoci. Jelikoz takova slova a mluva proste k emocim ve sportu naprosto patri a je lepsi kdyz si lidi zanadavaji a vykrici na hristi nezli jako jiny hovada co rvou v hledisti a jeste jim to nestaci a dou se po zapase s kymkoli porvat.
Reagovat
tito
Skvěle napsáno. Pustil jsem si na YT Matanohu - otevřený dopis KSČM a dosadil si všude Otík Černý. :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Slovenský tým je těžký" :D
Reagovat
darek.vrana
Tak Cibulkova nebude nejlehci, ale zase Hantuchova je dost lehka:)
Reagovat
Tenvi
Tak i kdyby tohle stvoreni bylo na 1. mista WTA, tak bych ji jako kapitán do týmu nechtel. Na hristi se chová jako rozmazleny decko, kterýmu nekdo neustále bere hracky a pritom u toho nadává jak hospodskej povalec z nejvetsiho pajzlu v CR s deseti pivy prolitými hrdlem.
Muze byt sebelepsi, ale chovat se neumí a kdykoli ji vidím hrát, stydím se za to, ze je to Ceska. Nikdy bych ji nedal prednost pred Benesovou.
Reagovat
smazaný uživatel
každý člověk je jiný...někdo to prožívá takto,někdo takto...temperamnt se nezapře..to neukočíruješ:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jen doufám že pan Ota Černý nesplní co slíbil, a to, že ČT nebude vysílat zápasy paní Záhlavové Strýcové. Byla by to veliká škoda.
Reagovat
majkl005
jak říkáš....taky jsem nad tím přemýšlel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist