Záhlavová-Strýcová: Byla to skvělá sezona

19. 10. 2014, 08:30
Aktuality 15
Skvělou sezonu má za sebou Barbora Záhlavová-Strýcová. včerejší finále turnaje v Lucemburku sice nezvládla a z kurtu odcházela smutná, ale od začátku roku se posunula z 94. místa světového žebříčku do první třicítky.
Profily hráčů
Barbora Záhlavová-Strýcová

"Teď je těžké se radovat, když jsem prohrála finále. Ale když se na to podívám zeširoka, tak sezona byla skvělá," řekla Záhlavová-Strýcová novinářům. "Pracovala jsem na sobě a můžu být ráda za to, kam jsem se posunula od začátku roku."

V duelu o svůj titul v kariéře prohrála s Němkou Annikou Beckovou 2-6 1-6. Skóre vypadá zcela jednoznačně, ale zápas trval přes hodinu a půl. "Každý game jsme se tahaly o každý míč, ale ona vůbec nekazila. Já se snažila hrát pestře, ale ona všechno vrátila a já nemohla hrát svoji hru," řekla osmadvacetiletá plzeňská rodačka.

Barbora Záhlavová-StrýcováPosun v žebříčku WTA z lednového 94. místa na 26., nejhůře 27. pozici, jíž si vylepší maximum, ji těší. "Ukazuje se, že děláme dobrou práci. Žebříček svědčí o tom, že jsem hrála dobrý tenis. Je to pro mě velká odměna. Jsem pyšná na to, že jsem tam, kde jsem," prohlásila.

V letošní sezoně si zahrála i čtvrtfinále Wimbledonu. "Tam jsem si to maximálně užila, vítězné emoce, atmosféru čtvrtfinále, které bylo něco výjimečného. To byl pro mě určitě letošní top výsledek," uvedla.

Na kurtu působila letos klidněji a soustředěněji než dříve. "Začala jsem na sobě mentálně pracovat, což mi pomohlo," řekla. Ve hře podle svých slov hodně zlepšila techniku. "Pracovali jsme na ní trošku jinak, líp jsem svoji hru poznala," uvedla svěřenkyně francouzského kouče Jeroma Adameka.

Na konci sezony už cítí únavu. "Jsem fakt úplně vyšťavená. Je pravý čas dát si odpočinek, zregenerovat. Teď si chci užít hlavně volno," těšila se na pár dní v lázních.

Nechtěla přemýšlet nad tím, kam až by se mohla v žebříčku posunout. "Jsem ráda za to, kde jsem teď. Co bude, to se uvidí. Pak si dám další cíle," řekla Záhlavová-Strýcová, která byla letos ve finále i v červnu na trávě v Birminghamu.

I přes výbornou sezonu se nakonec nevešla do sestavy pro finále Fed Cupu 8. a 9. listopadu proti Německu. Kapitán Petr Pála ze širokého výběru vedle očekávaných Petry Kvitové a Lucie Šafářové povolal ve formě hrající Karolínu Plíškovou a deblistky Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou. "Celý rok byl dobrý, já to prostě neovlivním. Kapitán si vybral jinak. Je to tak, jak to je," konstatovala Záhlavová-Strýcová.

Highlighty Barbory Záhlavové-Strýcové v sezoně 2014:
finále: Birmingham (tráva), Lucemburk (tv. povrch / hala)
čtvrtfinále: Wimbledon (tráva), Shenzhen (tv.povrch), New Haven (tv. povrch)
cenné skalpy: A. Radwaňská, Na Li, Šafářová, Vinciová, Keysová
umístění na žebříčku: zítřejší 27. nebo 26. místo

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Caroline a ne Agu!
Reagovat
FulnekUltras
chybička se vloudí...
Reagovat
FulnekUltras
A do příštího roku zase hezky svižně od australské podlahy... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bára rozhodně letos hrála vyrovnaněji. I když na titul v Lucemburku nedosáhla, zakončila sezónu skvěle.
Příští rok až to travnaté části toho moc na obhajobu nebude. Tak uvidíme, kam se ještě dostane. Gratuluji!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
cenné skalpy: A. Radwaňská ? Na to jste přišli jak?
Reagovat
aligo
to by mě taky zajímalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase nevím, zda zrovna letos lze skalp Vinci považovat za cenný :D
Reagovat
tommr
skalp Vinciový je vždycky cennej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak k včerejšímu finále ta Němka hrála fakt skvěle .
Reagovat
d@ve
Ostatně jako i v předešlých zápasech. Sama si ten titul vybojovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba mají na mysli ten zápas, kde ji mohla celkem v klidu porazit (a začátek vypadal úplně jednoznačně), i když se to nakonec nepovedlo. Ovšem úplně stejně "mohla dát" třeba i Bušičku na USO :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, tohle patřilo jinam, pod ten příspěvek o Radwaňské...
Reagovat
smazaný uživatel
No je to pravda když jsem četl , že na začátku roku byla 94 nechhtěl jsem tomu věřit.
Snad její forma a ostatních hráček nevyprší , Barču mám moc rád svoje emoce vyjadřuje přímo na kurtu , poví upřímě kurv..... a je vidět , že je nasraná :)
Ne tímto si dělám srandu trochu slovník krotit , ale když ji pomáhá ze sebe dostat emoce hry tak než u toho zůstane.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist