Záhlavová-Strýcová: Byl to nejlepší set kariéry

17. 1. 2011, 14:43
Aktuality 0
Nejdříve životní set a pak tvrdě vybojovaný postup předvedla Barbora Záhlavová-Strýcová na letošním Australian Open. Do duelu s Aravane Rezaiovou z Francie vletěla jako uragán a nadělila soupeřce "kanára", ale zápas nad sedmnáctou nasazenou hráčkou nakonec vyhrála až po třísetovém klání 6-0 3-6 7-5.
Barbora Záhlavová-Strýcová

"Vyhrála jsem to bojovností i tím, jak jsem hrála. Cítila jsem se skvěle," řekla Záhlavová-Strýcová Radiožurnálu. Úvodní sadu získala dvojnásobná vítězka juniorky v Melbourne za třiatřicet minut bez ztráty gamu. "Hrála jsem nejlepší set kariéry. Neudělala jsem ani jednu chybu a ona neměla žádnou šanci," potěšilo tenistku.

Ve druhém setu se ale začala karta obracet. Loňská finalistka turnaje WTA v Praze začala více kazit. "Hrála jsem i druhý set dobře, ale ona to pálí a bylo jí jedno, jestli to bude dvakrát šest nula, nebo začnu víc kazit, a to se jí povedlo," řekla.

V rozhodující sadě se obě hráčky o vedení přetahovaly. Začalo trochu pršet a hrozilo, že bude zápas přerušen, ale Záhlavová-Strýcová nakonec odpor Rezaiové zlomila. "Vybojoval jsem to," oddechla si čtyřiadvacetiletá hráčka z Plzně.

V dalším kole se Záhlavová-Strýcová, která loni odehrála nejdelší utkání historie Australian Open s Ruskou Reginou Kulikovovou (4 hodiny a 19 minut), utká s domácí Jelenou Dokičovou. Ta hraje v Melbourne díky divoké kartě.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist