Z kvalifikace až k titulu, v Kuala Lumpur vyhrála Hsieh Su-Wei

4. 3. 2012, 13:53
Aktuality 15
Hsieh Su-Wei dnes zdolala po setech 2-6, 7-5 a 4-1 Petru Martičovou, která kvůli vyčerpání utkání vzdala. Tchajwanka získala v prvním finále na okruhu WTA první titul v kariéře. Martičová nastoupila během jednoho dne už k druhému utkání, když v semifinále po více než třech hodinách vyřadila Jelenu Jankovičovou.
Su-Wei Hsieh

Hsieh Su-Wei, až 123. hráčka žebříčku WTA, si musela účast v hlavní soutěži turnaje vybojovat přes dvě soupeřky v kvalifikaci. Pak vyřadila v prvním kole Britku Keothavongovou, následně Australanku Dellacquaovou a ve čtvrtfinále postoupila bez boje přes největší hvězdu turnaje - Agnieszku Radwaňskou. V semifinále pak hráčka z Tchaj-wanu vyřadila Řekyni Daniilidouovou, když dokázala využít únavy soupeřky, která během jednoho dne nastoupila ke dvěma zápasům.

Podobnou výhodu měla kvůli deštivému počasí v Kuala Lumpur Hsieh i dnes. Petra Martičová totiž nejprve zvládla semifinálovou bitvu proti Jeleně Jankovičové. Srbskou tenistku porazila po více než třech hodinách po setech 6-7, 7-5 a 7-6, když navíc dokázala odvrátit mečbol.

Martičová se stejně jako její finálová soupeřka dostala k souboji o titul vůbec poprvé. 21letá Chorvatka vstoupila do finále lépe, když úvodní sadu vyhrála jasně 6-2. Ve druhé sadě byla rodačka ze Splitu blízko tiebreaku, jenže za stavu 5-6 ztratila podruhé v setu servis a o osudu utkání musel rozhodnout třetí set. V jeho závěru už byla Martičová výrazně limitovaná zraněním, únava narůstala, špatně se pohybovala a nezbylo ji nic jiného, než za stavu 1-4 zápas skrčovat.

„Je mi líto jejího zranění, odehrála zde dobrý turnaj. Pro mě je to první titul v kariéře a doufám, že získám i další,“ dodala po výhře spokojená Hsieh Su-Wei. Ta doposud sbírala tituly výhradně ve čtyřhře, kde jich vyhrála už osm. Jejími doposud nejlepšími výsledky ve dvouhře byla dvě semifinále z roku 2001. Tehdy ještě jako patnáctiletá skončila před branami finále na turnajích na Bali a v Pattaya City.

Hsieh Su-Wei se stala teprve druhou hráčkou z Tchaj-wanu, která dokázala vyhrát turnaj na okruhu WTA. Naposled vyhrála turnaj v Pekingu v roce 1996 její krajanka Wang Shi-Ting.

Sestry Plíškovy zakončily úspěšný turnaj v semifinále čtyřhry

Sestry Karolína a Kristýna Plíškovy společné tažení turnajem ve čtyřhře v Kuala Lumpuru až do finále nedotáhly. Devatenáctiletá dvojčata prohrála v semifinále s asijským párem Čchan Chao-Čching, Rika Fudžiwarová, i tak mladé Češky dosáhly největšího společného výsledku na WTA Tour.

 

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Martičová (5-Chorv.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:5)

Finále: Hsieh Su-wej (Tchaj-wan) - Martičová 2:6, 7:5, 4:1 skreč

Čtyřhra - semifinále: Čchan Chao-Čching, Fudžiwaraová (3-Tchaj-wan/Jap.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 5:7, 6:2, 11:9

Finále: Čchang Kchaj-Čchen, Čchuang Čchia-jung (Tchaj-wan) - Čchan Chao-Čching, Fudžiwaraová 7:5, 6:4.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím RG máš pravdu, je docela s podivem, že tam ta světla nejsou, památný zápas s Roddickem a Gaelem, kdy se Andy rozčiloval, že pro tmu nevidí, si vždycky vybavím, když na tohle téma přijde řeč.

I když on se Andy rozčiluje skoro neustále, ale v tomhle konkrétním zápase nechal rozhodčí zápas dohrát, i když už bylo 21.30..kdyby to nebyl domácí hráč, myslím, že by se zápas přesunul na další den.

Pokud vím, tak střecha na centrálním dvorci na USO, se snad i výhledově plánuje, jsou i nějaké plány, mluvilo se o tom hodně po minulém odloženém mužském finále, ale to jsou podle mě jen řeči. Naráží to právě na ty nehorázný peníze, který by to stálo, a jak píše Brož, návratnost takové investice by byla asi hodně diskutabilní, kdo by to platil..ten kurt je fakt kolos..
TV společnosti chtějí spád a ne velké prodlevy ve vysílání, jenže ne všechno jde prostě jednoduše zastřešit, z mnoha důvodů..některé z nich Brož jmenuje.
Reagovat
VlS
Akorát to nebyl Andy Roddick, ale Ital Fabio Fognini, zápas nakonec přerušenej pro tmu byl a další den se dohrávalo pár míčů a Fognini vyhrál 9:7 v pátým setu, ale je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle konkrétní zápas, o kterém se zminuju, byl v tomhle obsazení, protože Andyho sleduju pozorně, ale je to už pár let, nevím už přesně kdy, takže se mohlo vyskytnout těch "kontroverzních" zápasů víc, to je možný, já si vybavím tenhle:-)
Reagovat
VlS
Hráli spolu v 2009 osmifinále a Gasel Andyho hladce přejel ve třech setech. Nějak si ten zápas nepamatuji, ty problémy s tmou si pamatuji u zápasu s Fabiem v roce 2010 ve druhým kole RG.
Reagovat
tommr
díky dešti byl tenhle turnaj skoro neregulérní ...
Na turnajích ATP/WTA by měla bejt povinnost mít aspon jeden kurt zastřešenej (at už se zatahovací nebo stabilní střechou). Když ovšem nemají střechu ani na USO tak se to dá jen těžko vyžadovat na malejch turnajích jako je v KL ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme se úsměvného příspěvku dočkali i dnes. Jistě, povinnost, ha ha ha.
Kdo to jako bude platit? Majitelé nebo pořadatelé? Stát? Když na velkém počtu turnajů neprší nebo prší jen výjimečně?
Amíkům v IW a Miami bys to taky přikázal? Jaká je asi návratnost těchto zbytečných investic? Kolikrát střechu už zatáhli v Melbourne?

Kolikrát by zastřešení využili při USO? V úvodních kolech až do čtvrtfinále občas ano, ale co dál? Na gigantický centr to dát nejde, takže SF a finále by se podle tebe měly hrát na menším kurtu? Co s diváky, kteří si už koupili vstupenku na centr? A neutrpěla by přesunem jedinečná atmosféra tamějších finále?
Jak by asi vypadala tráva ve Wimbledonu při častějším zatahování? Navíc jeden kurt se střechou v úvodních kolech grandslamů nebo masters neřeší vůbec nic, současně se hraje příliš mnoho utkání, ke skluzu programu by došlo i tak.
Reagovat
VlS
Člověče, věcně s tebou souhlasím (ještě jsi nedodal, že na RG nemají ani světla na tmu), ale nešlo by to bez toho posměšku a jízlivosti na úvod? To přece tvůj přehled nezmenší a bude daleko příjemnější s tebou diskutovat, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
No a? Na takovou dávku naivity by mohla být i jiná reakce. Co slovo povinnost? Ten by snad nařídil střechu i nad trávu a antukový kurt :-)
Legrační účastníci diskusí vidí reálný svět často přes pořádně tlustý růžový brýle.
O stížnostech čtenářů na chybějící osvětlení vím, letos na to dojde určitě taky. Další se zase podívá z okna a bude se divit, že venku není skoro vidět a v Paříži se ještě hraje. Přitom tady přece máme stejný čas jako oni.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele prosim vás nehraje se dnes ta exibice bývalích světových 1 v NY? Mám dobré nebo špatné informace? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se to 5. března, tzn. zítra. Hledal jsem časový posun a v New Yorku mají o šest hodin méně než my. V New Yorku se to začne hrát zítra v 19 hodin jejich času, takže u nás to bude z pondělka na úterý od jedné v noci. Snad z té exhibice budou nějaká videa, hlavně ze dvouhry holek. :) Tady jsou oficiální stránky exhibice, na kterých je i přesná časomíra... http://www.tennisshowdown.com/
Reagovat
smazaný uživatel
díky monty :-) jo a tady dávam novinku(teda aspon pro mne)

http://o2arena.cz/O2arena/eventDetail.aspx?docid=19107097 budou i vstupenky na jeden den! :D
Reagovat
smazaný uživatel
má šteští
Reagovat
smazaný uživatel
Hsieh je tak trošku jako jednooký mezi slepými.. spadlo jí to tam skoro samo
Reagovat
freeteepek
Jo, tak ta holka tchajwanská je klikařka roku:-) Doufám, že teď nezačne strmě stoupat žebříčkem nahoru, mám problémy to její jméno napsat, natožpak vyslovit:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist