Z Dubaje se odhlásilo již pět hlavních favoritů

22. 2. 2009, 18:16
Aktuality 6
Bývá to hvězdně obsazený turnaj. Letos však zranění elitní hráče do Dubaje nepustí. Odhlásilo se již pět původně nasazených tenistů: Nadal, Federer, Roddick, Davyděnko a Verdasco.
Andy Roddick

Turnaj dotovaný částkou 2.223.000 dolarů přichází o zvučná jména. Podniku kategorie 500, jenž začíná 23. března, se z tenistů, kteří už v Dubaji v minulých letech triumfovali, zůčastní pouze Fabrice Santoro.

Záda, která na konci loňské sezony nestihl doléčit, bude preventivně šetřit druhý hráč světa Roger Federer. "V nejbližších týdnech podstoupím rehabilitaci, abych byl zcela připraven na další část sezony," řekl čtyřnásobný vítěz Barclays Dubai Tennis Championships. "Bylo to pro mě dost složité rozhodnutí, protože jsem nechtěl chybět na mém oblíbeném podniku." Zároveň potvrdil, že bude chybět také Švýcarsko v Davis Cupu.

Vítězové posledních ročníků:
2008: Andy Roddick (USA)
2007: Roger Federer (Švýc.)
2006: Rafael Nadal (Šp.)
2005: Roger Federer (Švýc.)
2004: Roger Federer (Švýc.)
2003: Roger Federer (Švýc.)
2002: Fabrice Santoro (Fr.)
2001: Juan Carlos Ferrero (Šp.)
2000: Nicolas Kiefer (Něm.)

Naopak připraven na utkání Davisova poháru proti Srbsku chce být světová jednička Rafael Nadal, který dá před cestou do Spojených arabských emirátů přednost doléčení nohy. "Samozřejmě mě mrzí, že nemohu jet do Dubaje, ale lékaři mi doporučili klid. Není se však čeho obávat," doplnil Nadal ke zranění pravého kolena. Potíže se stejným místem mu už v loňské sezoně zamezily v účasti ve finále týmové soutěže, kterou Španělsko i bez jeho pomoci vyhrálo.

Stejné plány jako Nadal má na následující dny podle deníku Marca i jeho semifinálový soupeř z Australian Open Fernando Verdasco. Toho trápí zranění levé nohy a také bude před duelem se Srbskem raději odpočívat.

Nedoléčené zranění paty zase ze hry vyřadilo Rusa Nikolaje Davyděnka.

Loňský titul v Dubaji nebude obhajovat Andy Roddick. Šestadvacetiletý Američan v Memphisu oznámil, že nesouhlasí s politikou tamních pořadatelů, kteří neudělili vízum izraelské tenistce Šahar Peerové. "Sport nesmí být spojován s politikou," uvedl Roddick hlavní důvod, proč do Spojených arabských emirátů neodcestuje. "Ale mám i jiné důvody," přislíbil svou účast v daviscupovém utkání proti Švýcarsku, které se bude hrát začátkem března v USA.

V Dubaji tak bude roli turnajové jedničky plnit Srb Novak Djokovič, který se však letos zatím trápí. V jiné psychické pohodě je však Andy Murray. Ten už dva turnaje stejné kategorie v této sezoně vyhrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Teraz je jedinečná šanca pre Noleho. Dúfam, že to klapne a že toto bude preňho taký odrazový mostík do lepšieho pokrčovania načatej sezóny..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné vítězství Murrayho
Reagovat
smazaný uživatel
nemá nárok
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo "má nárok"??? To by mě velice zajímalo...
Reagovat
smazaný uživatel
David Ferrer
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist