Wozniacká ustála další vyrovnaný zápas, zdolala Wickmayerovou

8. 4. 2011, 22:44
Aktuality 13
WTA CHARLESTON - Caroline Wozniacká v Charlestonu dokazuje, proč je světovou jedničkou. I když nepředvádí svůj nejlepší tenis, díky psychické odolnosti zvládla další vyrovnaný zápas a přes Belgičanku Wickmayerovou postoupila do semifinále.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká měla první problémy už včera se Záhlavovou-Strýcovou. Česká tenistka se v každé sadě dostala k setbolu, přesto Dánka vyhrála dvakrát 7-6. Ve čtvrtfinále Wozniackou čekala Yanina Wickmayerová a ani proti o rok starší Belgičance nepředvedla suverénní výkon. Ale i když prohrála první set a ve druhém i třetím musela dohánět ztrátu servisu, znovu postoupila.

Poprvé se 'mladé pušky' utkaly v semifinále předloňského US Open. Tehdy jednadvacetiletá Wickmayerová neuhrála ani set, dnes však začala lépe a díky přesnější hře se ujala vedení.

Sebevědomě hrající Belgičanka byla na koni, ve druhém setu ale o vedení 3-1 přišla. Za stavu 4-4 pak měla ještě tři brejkboly y byla poměrně blízko vítězství, jenže ani jednu příležitost neproměnila a následně čistou hrou přišla o podání. Wozniacká si tak nakonec vynutila třetí dějství. 

To v úvodu kopírovalo průběh toho předchozího, jen s tím rozdílem, že skvěle se bránící Wozniacká vyrovnala o dva gamy později. Wickmayerová závěr zápasu nezvládla a po čtyřech ztracených gamech v řadě vyrovnaný souboj po dvou hodinách a 22 minutách prohrála 6-4 4-6 4-6.

Dvacetiletá rodačka z Odense dnes zaznamenala nezvykle vysoký počet vítězných úderů (28) a sedm es, soupeřce k vítězství nestačilo ani 44 'winnerů'. Dopustila se totiž také 42 nevynucených chyb, tedy o dvaadvacet víc, než Wozniacká.

Wickmayerová se nyní vrací do rodné vlasti, kde se příští víkend pokusí při neúčasti zraněné krajanky Clijstersové dovést Belgičanky proti výběru Česka do finále Fed Cupu. 

Wozniacká v Charlestonu zopakovala loňské semifinále, kdy si podvrtla kotník a duel se Zvonarevovou vzdala.

Letos si dánská star o finále zahraje s vítězkou turnaje 2007 Jelenou Jankovičovou. Srbská tenistka ve třech zápasech ztratila jen jedenáct her, ve čtvrtinále zametla s domácí osmnáctiletou naději Christinou McHaleovou 6-2 6-0.

V druhém semifinále na sebe mohly narazit Sania Mirzaová s Jelenou Vesninovou, které spolu postoupily do semifinále čtyřhry a nedávnovyhrály turnaj v Indian Wells. Ruska Vesninová sice porazila 2-6 6-2 6-2 dvanáctou nasazenou Němku Julii Görgesovou, Číňanka Shuai Peng však stejným výsledkem zastavila Indku Mirzaovou.

WTA PREMIER CHARLESTON (USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 721.000 dolarů)
páteční výsledky (8. 4. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Wickmayerová (6-Belg.) 4-6 6-4 6-4
Jankovičová (3-Srb.) - McHaleová (USA) 6-2 6-0
Shuai Peng (11-Čína) - Mirzaová (Indie) 2-6 6-2 6-2
Vesninová (Rus.) - Görgesová (12-Něm.) 2-6 6-2 6-2

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Jankovičová, Shuai Peng - Vesninová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslím, že je na čase, aby Almagro nebo Ferrer poprvé porazili Federera. Kde jinde by jim to mělo vyjít, než na relativně pomalé antuce v MC?

Jinak doufám, že Berdych nebude dostávat ve ČF Nadala celou antukovou sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam s tebou, ale myslim jinak: rekni jediny racionalni duvod, proc by mela svetova 3 prohrat se svetovou 12. (Se zamerem vyloucit emoce nejmenuji.)
Reagovat
misoSK
Tak pozeram na rozlosovanie turnaja v Monte Carle a vidim tam celkom zaujimave dvojice, pri ktorych si absolutne netrufam tipovat kto postupi...pre priklad: Baghdatis-Stepanek, Llodra-Raonic, Ljubicic-Chardy, Anderson-Fognini, Mayer-Youzhny...A zapas ktory by som rad videl by bolo stvrtfinale Almagro-Federer, celkom zaujimavy test pre Rogera by to mohol byt
Reagovat
EllNino
Tak Radek by moh Marcose pri jeho soucasnem rozpolozeni mozna dat ale uvidime...
Reagovat
smazaný uživatel
Už je los na MC, viz http://www.atpworldtour.com/posting/2011/410/mds.pdf

Nadal to má až do finále úplně volné. Slušný los má Almagro, až ve ČF Federer, to bude docela pěkný match.

Berdych to naopak moc nevyhrál. Hned na úvod nebezpečný Chela a i kdyby, tak ve ČF bude mít Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Jelena s ní zametla spíš jen výsledkem, první set a půlka druhého setu byla dost přetahovaná (střídaly se shody a výhody) a Jelena nehrála moc dobře -- a její pokusy o dropshoty byly opravdu tragikomické, neb se nejprve vznášely do vzduchu jako jakýsi "polo-lob", načež dopadaly někam k servislajně. Rovněž na síti Jelena často prokazovala svou "nezpůsobilost". Vtipné je, že McHaleová měla v prvním setu VÍCE winnerů a MÉNĚ nevynucených chyb než Jelena, přesto prohrála 2:6. Jediný, co Jeleně velmi slušně šlo, byl servis.

No jsem zvědav na dnešní zápas s Wozniackou, jako nemám pochyby, že Jelena model 2008 byla lepší hráčkou, než zatím Wozniacká kdy byla, ale Jelena model 2011 je stále od někdejší kvality poměrně vzdálená.

Jelena model 2008 -- viz highlights ze zápasu na AO se Serenou Williams: http://www.youtube.com/watch?v=xmQ1KNB8dtE
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvním setu jsem to vypnul, protože jsem na to neml nervy. :) Ale jak píše autor článku, i když nepodala opět dobrý tenis, zvládla to jako světová jednička a postoupila a výhra je nejdůležitější, na zbytek se historie ptát nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jsem zvědav na jejich SF s Jankovičovou, i když uvidíme, zda Jelena vůbec zdolá tu "mladou pušku" Christinu McHale. Jankovičová v posledních zápasech, kt. jsem viděl, nepůsobila také nijak zvlášť dobře (s Pavljučenkovovou v Monterrey, Ivanovičovou v IW a Petkovičovou v Miami).
Reagovat
VlS
No tak dneska mladá puška střílela dost vedle
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si možná i tipl, že by Jankovič mohla zítra Caroline porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si možná i tipl, že by Jankovič mohla zítra Caroline porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. :-) Každopádně jí to budu přát. I když tedy na síti je Jelena snad ještě méně zdatná než Wozniacká. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist