Wozniacká se zranila, ale postoupila

8. 10. 2010, 07:47
Aktuality 9
Včerejší výhrou nad Petrou Kvitovou si zajistila první místo v žebříčku WTA, na vavřínech ale Dánka Caroline Wozniacká neusnula. Budoucí světová jednička dnes v Pekingu porazila jednu ze svých předchůdkyň Anu Ivanovičovou 7-6 6-4 a postoupila mezi nejlepší čtyři. Radost z výhry jí ale zkalil nepříjemný moment ve druhém setu, po kterém si musela nechat ošetřit koleno. Její účast v semifinále je tak nejistá.
Caroline Wozniacká

V souboji budoucí a bývalé světové jedničky někdejší tenisová královna Ana Ivanovičová potvrdila, že se dostává do své staré formy. Její tvrdé údery na Caroline Wozniackou často platily, dvacetiletá Dánka ale potvrdila, že si svými současnými výkony světové prvenství zaslouží.

V úvodním setu udeřila jako první právě Wozniacká, která nenasazené soupeřce prorazila podání a ujala se vedení 4-2. To Ivanovičová dokázala okamžitě vymazat a vynutila si tie-break, v něm ovšem uhrála jediný bod a i následující minuty patřily Dánce. Wozniacká ve druhé sadě sebrala Ivanovičové hned první podání a vedla 3-1.

Pak ale přišla nepříjemná chvíle, která jí trochu zkazila radost z toho, že se jí podařilo v pouhých 20 letech dosednout na tenisový trůn. Při jednom z úderů špatně došlápla a v slzách se držela za levé koleno. Po ošetření ale i s ovázaným kolenem dokázala Wozniacká Ivanovičovou porazit 7-6 6-4.

"Když jsem dopadla, ucítila jsem bolest v koleni. Hlavou mi neběžely moc hezké myšlenky," svěřila se po utkání Dánka. "Bylo to trochu strašidelné. Ale ošetřili mi to a cítím se líp."

Její otec a trenér Piotr Wozniacki nechtěl po zápase o vážnosti zranění spekulovat.

"Nic definitivního teď o tom nemůžu říct," řekl Wozniacki deníku Ekstra Bladet. "Musíme čekat a uvidíme. Snad to není nic vážného."

Pokud bude v pořádku, zahraje si Wozniacká o finále s patnáctou nasazenou Shahar Peerovou. Ta dnes ve dvouhodinovém boji udolala Švýcarku Timeu Bacsinszkou 7-6 6-4.

Ve čtvrtfinále se dařilo i druhé největší favoritce turnaje Věře Zvonarevové. Ta se v předešlém kole natrápila s krajankou Marií Kirilenkovou, dnes ale přehrála Italku Francesku Schiavoneovou ve velkém stylu. Na kurtu nepobyla ani hodinu, vítězku letošního French Open smetla 6-0 6-2.

"Rozhodně nečekáte, že se zápas s grandslamovou vítězkou vyvine takhle, ale myslím, že jsem hrála hodně dobře," řekla po svém postupu Zvonarevová. "Začala jsem hodně slušně a dokázala tak hrát od prvního do posledního balónu. Nikdy jsem jí nedala příležitost vrátit se do zápasu," dodala.

Aktuálně 4. hráčka světa zažívá nejlepší sezonu. Titul sice získala jen na menších turnaji v Pattayi, ale dvakrát byla v grandslamovém finále a v příštím vydání žebříčku se poprvé posune na třetí místo. Navíc má už jistou účast na Turnaji mistryň, na kterém loni kvůli zdravotním problémům odehrála jen jedno utkání.

Schiavoneová se dnes proti ní pokusila ve druhém setu o zvrat, výsledkem ale byly jen dva vyhrané gamy, díky kterým zabránily druhému 'kanáru'.

"Je příliš dobrá na to, aby prohrála 12 her v řadě," řekla Zvonarevová na adresu své soupeřky, kterou dnes porazila podesáté za sebou. "Trochu se zlepšila, začala víc riskovat."

V dalším kole Rusku prověří Číňanku Na Li, která dnes k radosti domácích fanoušků vyřadila lotyšskou kvalifikantku Anastasiji Sevastovovou.

"Řekla bych, že se tady zlepšuju každým zápasem," věří si Zvonarevová. "Bude to těžký zápas, ať už budu hrát proti Li Na, nebo Sevastovové. S oběma už jsem hrála, zítra prostě budu muset jít na kurt a odvést tam co nejlepší výkon. Pak se uvidí."

Výsledky - WTA PREMIER MANDATORY PEKING (tvrdý povrch, dotace 4.500.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Ivanovičová (Srb.) 7:6 (7:1), 6:4,  Zvonarevová (2-Rus.) - Schiavoneová (5-It.) 6:0, 6:2, Li Na (9-Čína) - Sevastovová (Lot.) 7:6 (8:6), 6:3, Peerová (15-Izr.) - Bacsinszká (Švýc.) 7:6 (7:4), 6:4.

Semifinálové dvojice: Li Na - Zvonarevová, Wozniacká - Peerová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím.
Můj dnešní domluvený zápas- fixed z 2.finske hokejove ligy OK
Výsledek 1.tretiny 0-0.
Tady se můžete podívat na tiket.

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=OTk4MDQwMjgyNTM2NDAwMDpIpuvscBwleCfaRcQ%3D

Mám na dnes večer další dva domluvené fixed zápasy. Vše 100% jistota. Můžu doložit tikety. Pokud má někdo zájem, tak tel.kontakt na mě je 739 252 027.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to zranění není vážné a Caroline odehraje svůj standart. To by mělo stačit
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale podle mého Caroline na postu světové jedničky moc dlouho nevydrží.. Nevím jestli do konce roku to stihne, ale myslím si že pokud vyhraje v Pekingu Věra Zvonareva a jakože k tomu má asi největší předpoklady.. Nebude daleko od postu světové jedičky. Na turnaji mystriň nic neobhajuje a tak zahrát tak slušný výsledek může tento rok zakončit jako světová jednička.
Reagovat
Jose
to doufám, že ne... Jak mám Věrku rád, tak je jen další v sérii Jankovičová-Ivanovičová-Safinová. Ještě u Ivanovičový bych býval věřil, že to psychicky utáhne, Věra se psychicky zlepšila, ale řekl bych, že bejt no. 1 by hodně neunesla a šla by dole vodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohu souhlasit....Carolin má opravdu snový rok a když se juknete na žebříček od začátku roku nemá konkurenci Serena i Zvonarevová jsou míle daleko. Pro mě to určitě není žádná rychlokvaška jednička je zaslouženě jen potřebuji vyhrát nějaký granslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína v žádném případě "zaslouženě" jedničkou nebude! A to jí fandím. Aby taková jednička mohla být brána vážně, musí něco uhrát i na grandslamech (Zvonarevka má aspoň dvě prohraná finále). Na těch 20 let špatná není a za poslední dva roky hodně vyrostla, ale zrovna teď těží ze situace, kdy její konkurence má problémy se zraněními nebo nemá formu.
Bez zranění Sereny a vynechání několika turnajů by neměla šanci. Wozňáki na 7130 bodů (aktuálně po postupu do SF) potřebuje plných 16 turnajů, kdežto Serena má součet 6855 bodů (stav k 11.10.) složen pouze ze 7 výsledků. Nic víc za posledních 52 týdnů neodehrála!

Karolína bude jedničkou za situace, kdy její nejlepší počítaný GS výsledek je semifinále US Open. To je docela skandální. Pamatuju na blitky od anonymních čecháčkovských hlupáků, kteří znevažovali jedničku Dináru - přitom ta měla loni v létě v sestavě dvě finálové GS prohry a dvě GS semifinále (a v žebříčku 10521 bodů), což je mnohem lepší než má dnes Karolína.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš a já ani nejsem fanouškem Caroliny, ale koukám na žebříček ano vede možná díky zranění některých hráček Sereny, Justin, ..., ale od začátku roku má náskok cca 1 000 bodů což je skoro grandslamové semifinále a to je tedka v semifinále Masters (asi 500 bodů) takže jsi nemyslím, že by byla rychlokvaška. Dinaře uškodil tlak okolí, že ji všichni předhazovaly grandslamy + zranění. Což byla škoda Dináře jsem to moc přál. Mimo jiné stačí juknout na Clistersovou vyhrála 3 grandslamy z toho 2 po pauze a předtím než odešla nikdo nezpochybňoval že by byla první na světě neprávem.
Reagovat
smazaný uživatel
Vera Zvonareva je právě ve finále v Peking. Pokud vyhraje bude mít 6400b a potom obhajuje jen OF z Moskvy a na TM nic.. takže si myslím, že do konce roku by se klidně mohla dotáhnout na 7000b! a kdyby zahrála pěkný výsledek i na Australian open kde obhajuje OF a byla by třeba v SF tak si myslím, že by mohla být světovou jedničkou ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad zítra prohraje, pryč s vzteklou rusačkou! O Zvonarevce jako adeptce na #1 jsem psal před měsícem. Až do Wimbledonu moc velkých bodů neobhajuje, pokud udrží formu, bude na jedničku brzo útočit. Naštěstí i ona umí občas vyrobit výpadek jako teď s Dementkou v Tokiu. Při problémech těch ostatních leží první příčka nečekaně nízko, pěkných 10 tisíc bodů Dináry je dávno pryč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist