Wozniacká je blízko. Stačí jí porazit Kvitovou a je světovou jedničkou

6. 10. 2010, 14:23
Aktuality 3
Jediné vítězství dělí dánskou tenistku Caroline Wozniackou od prvního místa žebříčku WTA. Aktuální světová dvojka porazila v Pekingu Italku Erraniovou 6-4 6-2 a postoupila do osmifinále. V něm se utká s Petrou Kvitovou a pokud ji porazí, vystřídá Serenu Williamsovou na ženském tenisovém trůnu.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká sice do Pekingu dorazila podle svého otce a trenéra Piotra unavená, svůj první zápas ale zvládla. Proti Italce Saře Erraniové nezvykle často chybovala, v desátém gamu jí ovšem konečně sebrala podání a ve druhém setu už žádné drama nepřipustila. Za hodinu a 22 minut zvítězila 6-4 6-2 a postoupila do 3. kola.

V něm se utká s Petrou Kvitovou, která je jedinou překážkou mezi Wozniackou a prvním místem světového žebříčku. Díky neúčasti dlouhodobě zraněné Sereny Williamsové totiž dvacetileté Dánce stačí v Pekingu postoupit do čtvrtfinále a Američanku sesadí.

Nečeká ji ale lehký úkol. Právě Petra Kvitová jí totiž letos připravila jednu z nejhorších porážek v kariéře, když ji ve Wimbledonu smetla 6-2 6-0. V čínské metropoli navíc česká tenistka konečně našla formu, v úvodních dvou kolech vyřadila Flavii Pennettaovou a Kaiu Kanepiovou.

"Abych pravdu řekla, nemyslím na to," nechtěla Wozniacká rozebírat další zápas. "Jsem ráda, že tu můžu být a že jsem dneska vyhrála. Zítra to bude jiné utkání a doufám, že ho dokážu vyhrát a jít dál. Uvidíme."

Jako vůbec první prošla v Pekingu do čtvrtfinále Shahar Peerová, která si hladce poradila s nebezpečnou Srbkou Bojanou Jovanovskou. Na postup potřebovala izraelská tenistka necelou hodinu, zvítězila 6-1 6-2.

"Jsem moc šťastná. Dneska jsem hrála dobře, hodně agresivně," řekla Peerová stránkám WTA. "Doufám, že mi to vydrží a že tenhle týden budu v každém kole hrát lépe," dodala patnáctá nasazená hráčka, které se v Pekingu zatím daří, přestože do něj dorazila na poslední chvíli.

"Po Tokiu jsem přiletěla hodně pozdě. Proti Patty (Schnyderové) jsem v předešlém zápase nezačala nejlíp, ale zbytek zápasu už mi vyšel."

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch):

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Erraniová (It.) 6:4, 6:2, Kerberová (Něm.) - Dulgheruová (Rum.) 6:2, 6:1.

Dvouhra - osmifinále:
Zvonarevová (2-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 5:78, 6:4, 6:2, Schiavoneová (5-It.) - Duševinová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:1, Peerová (15-Izr.) - Jovanovská (Srb.) 6:1, 6:2, Bacsinszká (Švýc.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Niculescuová/Peerová (Rum./Izr.) 6:3, 6:4, Szavayová/Záhlavová-Strýcová (Maď./ČR) - Chan/Huberová (3-Tchaj-wan/USA) 6:4, 7:5.

 

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
a vypada to, ze to v klidu zvladne.
Reagovat
smazaný uživatel
wozniacki ma hezci oblicej, takze ji taky budu moc fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisem jakým v tomhle roce předvádí si post světové jedničky zaslouží a moc to Caroline přeju. A i když jí teď stojí v cestě zrovna Kvitová,tak budu držet pěsti téhle krásné Dánce a věřím,že ti i zvládne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist