Wozniacká je blízko prvnímu letošnímu titulu, ve finále ji čeká Kanepiová

22. 9. 2012, 10:28
Aktuality 12
WTA SOUL - Na začátku sezony byste od tehdejší světové jedničky čekali tituly, Caroline Wozniacká ale letos ještě žádný turnaj nevyhrála. Dlouhé čekání může ukončit tento týden v Soulu, kde je již ve finále. V něm se utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká vstupovala do letošní sezony ještě jako světová jednička, jenže svůj poslední titul získala loni v srpnu a od té doby byla ve finále turnaje WTA pouze na domácí půdě v Kodani. I proto vypadla už z Top 10 a je světovou jedenáctkou.

Už 13 měsíců trvající čekání na titul by dvaadvacetiletá Dánka mohla ukončit tento týden v Soulu, kde postoupila už do finále. Po třech hladkých výhrách dnes nastoupila k semifinále proti Jekatěrině Makarovové, se kterou ve čtyřech vzájemných duelech neztratila ani set.

Podobně začala proti oblíbené soupeřce i pátý souboj, když první sadu ovládla jasně 6-1. Ve druhém dějství ale čtyřikrát ztratila podání a i když za stavu 5-4 podávala na postup a vedla 30-0, set prohrála 5-7. V rozhodující sadě první brejk nepotvrdila, v 10. gamu už ale utkání dokázala ukončit čistou hrou.

O celkově 19. titul si Wozniacká zahraje s Kaiou Kanepiovou. Estonka po čtvrtfinále na French Open kvůli zranění achilovky tři měsíce nehrála a přišla i Wimbledon, US Open i olympiádu, okamžitě po svém návratu ale pokračuje ve výsledkově vydařené sezoně.

Sedmadvacetiletá Kanepiová v Soulu startuje na 11. letošním turnaji a je blízko tomu, aby přidala již třetí trofej k triumfům z Brisbane a Estorilu. V jihokorejské metropoli prošla stejně jako Wozniacká hladce do semifinále, v něm už ale měla proti Varvaře Lepchenkové problémy.

První set ještě Kanepiová po divokém průběhu získala, ve druhém ale dvakrát neudržela podání a americká soupeřka s uzbeckými kořeny, jež hrála ve svém prvním semifinále na okruhu WTA, vyrovnala. Ve třetím dějství si obě hráčky devět gamů úspěšně držely své servisy, až Kanepiová udeřila: za stavu 5-4 si vypracovala tři mečbolu, druhý proměnila a vyhrála 6-4 2-6 6-4.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Jižní Korea, tv. povrch, 500.00 dolarů)
sobotní výsledky (22. 09. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Makarovová (8-Rus.) 6-1 5-7 6-4
Kanepiová (3-Est.) - Lepchenková (6-USA) 6-4 2-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
dadaft
přiznám se bez mučení - nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vstal jsem chvilku po sedmé a koukám, že se ještě hraje. Tak jsem si to pustil a viděl jsem poslední tři gemy. Zapnul jsem to v pravou chvíli. :)

Caro podávala za stavu 3:4 ve 3. setu. Nejdříve udělala Ekatěrina dvě chyby, potom Caro zahrála winner a bylo to 40-0. První gembol odvrátila Ekatěrina winnerem, ten další už Caro využila - 4:4. Vzápětí Caro získala brejk, když svůj brejkbol proměnila winnerem. Caro vedla 5:4 a už podruhé v zápase podávala na vítězství. Na rozdíl od druhého setu se jí to povedlo. Caro zaservírovala opravdu výborně a poslední gem získala čistou hrou. Napřed eso, potom další skvělé podání a vynucená chyba Ekatěriny z returnu, následně winner pro Caroline a zápas ukončila chyba Ekatěriny... Když jsem se později podíval na ten průběh, tak jsem moc rád za to, jak to dopadlo. Ten druhý set byl plný obratů. Caro napřed prohrávala 2:4, pak to otočila na 5:4. Při svém podání byla dva míčky od vítězství, ale Ekatěrina jí nakonec sebrala servis. V další hře Ekatěrina odvrátila dva brejkboly a nakonec otočila vývoj setu na 7:5. Jsem rád, že to Caroline v dalším průběhu nerozhodilo a stejně tak ten nepotvrzený brejk na začátku 3. setu... Byl to hodně vyrovnaný zápas a na konci hrála Caro výborně. Co jsem viděl (poslední tři gemy), tak byla hodně aktivní a nakonec ten zápas dotáhla do vítězného konce. :)

Ve finále ji čeká Kaia, která se po zranění vrátila ve velkém stylu. Zápasy mezi Caro a Kaiou bývají hodně vyrovnané. Z pěti vzájemných zápasů se hrálo čtyřikrát na tři sety. Naposledy Caro prohrála s Kaiou ve 3. kole letošního RG... Bude to těžké, ale snad to Caro zvládne. Jen mě štve, že se finále hraje už od pěti ráno. No, pokusím se vstát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to Caro vyjde, bylo by fajn, kdyby se kvalifikovala alespoň na Turnaj šampionek, když nevyšel ten Turnaj mistryň.
Jazyková poznámka: buď Jekatěrina (podle českých pravidel - nejlepší varianta), nebo když už teda je tu ta potřeba hrát si na světovost a používat anglický přepis, tak Ekaterina. Ten českoanglický hybrid vypadá fakt hrozně. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Pak je ještě možnost divoké karty, ale vždycky je lepší uhrát si to sám...

K jazykové poznámce: No jo, no jo. :D Uznávám, že tohle jméno si píšu tak trochu, jak chci. Ale stejně to čtu Jekatěrina, i když píšu Ekatěrina. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě, hlavně proto, že tu divokou kartu taky nemusí dostat. I když ona by ji asi dostala, pokud by o ni měla zájem.

Čteš to správně, ještě bys to taky mohl správně psát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak "Ekatěrina" se ti povedla moc! :-))) Jinak rano se divat nebudu a budu naopak velmi rada, kdyz se zvednu na nas vikendovy deblik 3+1, :-) ale ve fi fandim samozrejme Kaie, coz u me neni nijak prekvapive! :-) Ale prekvapim jinym: myslim si, ze Karolina jeste nehodila flintu do zita a rozhodne nerekla posledni slovo. Spickuju tu za Piotra, jeji zapasy skoro nesleduju, ale moc se mi libila ve Wim - svoji "promenou", jak tam podavala, to mi temer vyrazilo dech. Uplne zmizel jeji brzdici vratipohyb ve smycce (patrny jeste v te prdle reklame), hrala rychle nebo se o to alespon pokousela a tudy vede cesta.... Pockame si.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: Wim menim za OH. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to, že si Andrea Hlaváčková v Tokiu i přes prohru v kvalifikaci zahraje, bylo jasné, hned jak Jovanovská vyhrála svůj zápas. Teď už zná Andy i svou soupeřku - je jí Ana Ivanovičová... Čekám, že se tady objeví obligátní poznámky o tom, jaký to bude krásný zápas bez ohledu na kvalitu předvedené hry. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to si piš, že to bude krásný zápas. :D Andrejka hraje v poslední době velmi dobře a nic na tom nemění ani prohra v kvalifikaci proti Heather. Ale já fandím Aničce, takže je jasné, komu budu držet palce. :)
Reagovat
VlS
Právě jsem se na ČT 4 dodíval na poměrně dlouhý rozhovor s panem Kaderkou. Myslím, že bude k nalezení na webu a pro skutečné fandy tenisu určitě stojí za to si jej poslechnout. Nebudu jej zde popisovat, nezaslouží si nekvalifikované zkratky, snad jen, pane Kaderko, klobouk dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
No hurá Karolínko. Sice si tam jasný favorit, ale bál jsem se, ať nevyhoříš v prvních kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Toho jsem se nebál. Když si to tak vezmeš, na nedávných turnajích došla Caro většinou celkem daleko (OH, Montreal, New Haven). Jenom to US Open se bohužel nepovedlo. Já si pořád myslím, že to zranění na US Open bylo větší problém, než se původně zdálo. Ale nedá se nic dělat... Jsem rád, že si teď Caro aspoň trochu zlepšila svou letošní semifinálovou bilanci (2 výhry, 4 prohry). Proti Kaie to bude těžký zápas, ale věřím jako vždy, že to Caro dokáže. :)

Abych nezapomněl: Tady se můžeme pokochat pohledem na Caroline, když fotila pro svou kolekci spodního prádla. :)

http://www.youtube.com/watch?v=sOvHlmloy3s
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist