Wozniacká dál válcuje. Smetla Pavljučenkovovou a je ve čtvrtfinále

29. 9. 2010, 12:47
Aktuality 0
Caroline Wozniacká v Tokiu potvrzuje roli největší favoritky. Dánská tenistka nezaváhala ani ve druhém kole, v němž ztratila s nebezpečnou Ruskou Pavljučenkovovou pouhé tři gamy. Mimo hru už je domácí veteránka Kimiko Dateová-Krummová, která nestačila na Italku Schiavoneovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká už v prvním kole bez větších problémů přehrála Maďarku Arnovou a na svém prvním turnaji od US Open, kde vypadla v semifinále, nezaváhala ani v dalším zápase.

V něm narazila na 20. hráčku světa Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, kterou dvacetiletá Dánka už předtím čtyřikrát porazila. Ani tentokrát proti ní Pavljučenkovová neuhrála set; Wozniacká trestala především druhá podání své soupeřky a za 70 minut ji porazila hladce 6-1 6-2.

Ve čtvrtfinále čeká turnajovou jedničku Polka Agnieszka Radwaňská. Ta dnes neměla vážnější problémy s Němkou Andreou Petkovicovou, kterou zdolala dvakrát 6-3.

Dnešní úspěchy favoritek podtrhla výhra Francesky Schiavoneové. Vítězka letošního French Open k malé radosti japonských fanoušků vyřadila domácí veteránku Kimiko Dateovou-Krummovou.

Pátá nasazená Italka využila únavy soupeřky, která včera oslavila 40. narozeniny, z předešlých zápasů. V nich Dateová-Krummová porazila Marii Šarapovovou a Danielu Hantuchovou, na Schiavoneovou už ale nenašla zbraň.

"Dnes ráno jsem se cítila trochu unavená," vysvětlovala po své porážce bývalá světová čtyřka, která turnaj vyhrála už v roce 1995. "Dávala míči hodně rotace a proháněla mě do stran. Snažila jsem se pohybovat co nejlíp, ale její hra mě vyčerpala. Je psychicky hodně silná, dneska hrála skoro perfektně," dodala na adresu Schiavoneové.

Ta rovněž ocenila soupeřku, která po svém návratu dokáže porážet hráčky nejlepší světové dvacítky.

"Každá výměna byla vyrovnaná," připustila Schiavoneová. "Každý game byl těsný, bylo tam hodně shod. Až když jsem ji brejkla na 4-3 ve druhém setu, tak jsem věděla, že můžu vyhrát."

Italku čeká v dalším kole estonská hráčka Kaia Kanepiová, která v odvetě za US Open nastoupila proti bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové. Srbská tenistka prohrála s Kanepiovou ve třetím kole grandslamového turnaje a jen tak potvrdila, že se jí od březnového úspěchu v Indian Wells na tvrdých kurtech nedaří. Nezměnilo se to ani v Tokiu, kde dnes Jankovičová celkem pětkrát ztratila podání a za hodinu a půl prohrála dvakrát 4-6.

Druhou nenasazenou hráčkou, která dnes postoupila, je nadějná Američanka Coco Vandewegheová. Přemožitelka Kláry Zakopalové nedala šanci Němce Julii Görgesové, kterou za necelou hodinu smetla 6-3 6-0.

 

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Pavljučenkovová (16-Rus.) 6:1, 6:2, Zvonarevová (2-Rus.) - Vinciová (It.) 6:4, 6:0, Kanepiová (Est.) - Jankovičová (3-Srb.) 6:4, 6:4, Schiavoneová (5-It.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 6:3, A. Radwaňská (6-Pol.) - Petkovicová (Něm.) 6:3, 6:3, Dementěvová (7-Rus.) - Pennettaová (It.) 6:4, 6:2, Azarenková (8-Běl.) - Bartoliová (11-Fr.) 6:2 skreč, Vandewegheová (USA) - Görgesová (Něm.) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Kirilenková/Petrovová (Rus.) 6:3, 6:2.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist