Wimbledon skončil: Hledá se nová královna

7. 7. 2008, 09:20
Aktuality 0
Letošní ženská dvouhra ve Wimbledonu byla přehlídkou selhání favoritek. Hned ve druhém kole vypadla wimbledonská šampionka z roku 2004 Maria Šarapovová z Ruska, záhy ji následovala světová jednička Ana Ivanovičová. Srbská kráska sama uznala, že se po triumfu na Roland Garros a následném posunu do čela pořadí WTA nedokázala zkoncentrovat na další grandslam.
Sestry Venus (vlevo) a Serena Williamsovy

Do druhého týdne ze čtveřice nejvýše nasazených postoupily jen Jelena Jankovičová a Světlana Kuzněcovová, ale místo souboje o pozici nové světové jedničky obě vypadly hned v osmifinále. Na tenisovém trůnu tak zůstane Ivanovičová, ale na opravdovou královnu ženský tenis po odchodu Justine Heninové čeká.

Na londýnské trávě znovu svou sílu ukázaly sestry Venus a Serena Williamsovy, které si po nevydařeném pařížském grandslamu zopakovaly ve Wimbledonu po pěti letech rodinné finále.

Podle legendární tenistky Martiny Navrátilové při současném bezvládí na ženském okruhu dokonce není vyloučeno, že budou na konci roku zpátky na prvním a druhém místě žebříčku. K tomu však potřebují sbírat body i na menších podnicích, než jsou grandslamy, k čemuž jim v posledních letech scházelo zdraví i motivace.

WIMBLEDON SKONČIL:

Vaidišová příjemně překvapila
Federerova suverenita je minulostí

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist