Wimbledon skončil: Federerova suverenita je minulostí

7. 7. 2008, 08:56
Aktuality 10
Roger Federer sice stále zůstává prvním hráčem světového žebříčku, ale jeho suverenita je už minulostí. Definitivně pohřbena byla dnes na Centrálním kurtu londýnského All England Clubu, kde prohrál naposledy v roce 2002. Ve finále letošního Wimbledonu odešel poražen i na oblíbené trávě, navíc ho porazil král antuky Rafael Nadal.
Profily hráčů
Roger Federer

Španělský tenista do wimbledonského finále postoupil už v posledních dvou letech a ukázal, že na rozdíl od svých krajanů zdaleka není jen antukovým specialistou. Legendární Švéd Björn Borg, který vedle Federera jako jediný vyhrál Wimbledon pětkrát za sebou, ho už bezprostředně po Roland Garros označil za největšího favorita londýnského grandslamu.

Federer však vyhrál turnaj na trávě v Halle a zdálo se, že se na tomto povrchu dostává do formy. Optimisticky to pro něj vypadalo i ve Wimbledonu, když na cestě do finále neztratil ani set.

Ovšem Nadal byl letos mnohem silnějším soupeřem než v předchozích dvou letech. Před Wimbledonem se dočkal prvního titulu na trávě, když vyhrál v Queen's Clubu, a rovněž bez problémů procházel pavoukem až do očekávaného boje o titul.

Na trávě se pohyboval už stejně dobře jako na antuce, pro Federera bylo obtížné dostat se k síti i zakončit výměny od základní čáry. Španěl měl převahu prakticky po celý průběh finálového duelu, i když mu Švýcar ze všech sil vzdoroval. Po třech letošních grandslamech tak Federer stále marně čeká na první titul a jen slabou útěchou pro něj je fakt, že v Londýně na rozdíl od Paříže nebyl pokořen, ale "jen" poražen.

Na souboj prvních dvou hráčů světa se mužská dvouhra smrskla nečekaně záhy, když hned ve druhém kole vypadl s Maratem Safinem vítěz Australian Open Novak Djokovič ze Srbska, třetí hráč světa. Wimbledon ještě o kolo dřív skončil i pro čtvrtého nasazeného Nikolaje Davyděnka z Ruska, ale tomu se na londýnské trávě tradičně nedaří.

WIMBLEDON SKONČIL:

Hledá se nová královna
Vaidišová příjemně překvapila

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rád,že Rafeal ukazal Rogerovi,že není o 1% slabší........tak je nejlepší tenista na planetě!Přesto umí hrát na antucce a i na trávě! A co Roger jen na trávě,ale antuka????Nedávno od Nadala dostal výprask!!!Tak přeji Nadala do vrcholne formy!Ale docela jsem jeho věrný fanoušek!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rogerio prohrál, no škoda - přál jsem mu ještě tenhle šestý titul z W!! nebyt te nemoci na začatku roku a dlouhé pauzy,tak si myslím že letos by na to ještě měl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
blablabla, to není výmluva - to je konstatování, ale bohužel s tím nejde nic udělat, takový je život. Třeba se ještě zadaří, i když musím uznat že Raf je dobrým hráčem a Rogy se na výsluní držel dost dlouho. Rafovi vrcholí herní inteligence, kdezto Rog uz hraje asi to nejlepsí co muze - ale i tak to bylo velice tesné utkaní a zalezelo taky trochu na tom pokakanym štěstíčku. Vivat Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi zo srdca blahoželaám, lebo to čo dokazla nielen v tenise ale celkove v športe a ako veľká osobnosť sa tak skoro nezopakuje. Súhlasím s kometárom, že ak by nebol na začiatku roka chorý / a kto vie aká ťažká je to choroba/ všetko by bolo ináč. Verím v jeho absolutný návrat a držám mu palce.
Reagovat
smazaný uživatel
tak byl to těžký zapas rozhodlo jen štěstí,ale Nadal ho dokazal udělat i na jeho lepším povrchu (trávě)i na antuce v jednom roce takže asi je ted nejlepši na světě on!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, Roger je stejne nejlepsi a vzdycky bude!
Reagovat
smazaný uživatel
ROGER je stejne nejlespi na svete, ma neskutecny udery. je z jiny planety
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt, ma neskutecny beckhand, ale Nadal je hodne behavej a ma take skvele udery, jsem jen rad, ze uz Roger netriumfuje vsude a ze nasel konecne soupere :-) Snad ho jednou Nadal vystrida na trunu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, ze Nadal rozdrtil rogera nejdriv na antuce a ted po zhruba mesici ho udolal i na trave, pak to asi bude Rafa kdo je momentalne nejlepsi na svete. At ma styl jakykoliv, tak vysledky hovori dost jasne..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Jo Rafa je momentálně ve své TOP Formě.... Všichni říkají, jak je jeho zdraví špatné, jak má špatné kolena, kotníky chodidlo a já nevím co... Myslím, že jsou to všechno kecy.... Nadal běhá rychleji, než kdy předtím a jestli mu forma vydrží stane se díky bodovému systému, který mu může hodně pomoct jedničkou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist