Wimbledon dnes odstartuje i pět Čechů

22. 6. 2009, 09:53
Aktuality 3
Pět českých tenistů se představí během dnešního úvodního dne ve Wimbledonu. Na trávě centrálního dvorce, který může být v případě deště zakryt zbrusu novou střechou, zahájí program také loňští neúspěšní finalisté. Roger Federer se střetne s Lu Yen-hsunem z Tchaj-wanu a Serena Williamsová se utká s Portugalkou Silvaovou.
Lucie Šafářová

Dnešní program začne hodinu po poledni středoevropského času. Hned v prvním utkání nastoupí Petra Cetkovská proti nasazené Rusce Anastasii Pavljučenkovové. Ve stejnou dobu bude na kurtu číslo 11 bojovat o postup do druhého kola Ivo Minář proti Argentinci Maximu Gonzalezovi. Poté ho vystřídá Lucie Šafářová, jejíž soupeřkou bude Australanka se slovenskými kořeny Jarmila Grothová.

Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci čeká Kláru Zakopalovou Portugalka Michelle De Britová, jež je známá hlasitým projevem při úderech. Jan Hernych si zahraje jako druhý na kurtu číslo 7 proti Janku Tipsarevičovi ze Srbska.

Centrální kurt uvidí na rozjezd dvě světové dvojky: Roger Federer zahájí svou pouť za patnáctým grandslamovým titulem soubojem s Lu Yen-hsunem a po něm nastoupí na kurt Serena Williamsová, které bude stát v cestě Neuza Silvaová z Portugalska. Program na nejsledovanějším kurtu uzavře čtvrtý hráč světa Novak Djokovič, jenž se utká Francouzem Julienem Benneteauem. 

Wimbledon - 22. 6. 2009
 Celý dnešní program Wimbledonu najdete zde.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Snad se tam ti naši šášulové příliš neztrapní!!!:-))
Reagovat
a.magerova
No čekám Štěpánka ve finále... tak snad se pokusí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už nemá tenisák místo kotníku???:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist