Wickmayerová při návratu triumfovala v Aucklandu

9. 1. 2010, 12:24
Aktuality 3
Belgická tenistka Yanina Wickmayerová se stala první vítězkou turnaje WTA v roce 2010. Dvacetiletá hráčka v dnešním finále v Aucklandu porazila nasazenou jedničku Flavii Pennettaovou z Itálie 6-3 a 6-2 a úspěšně se tak vrátila na kurty po zrušeném trestu za porušení dopingových pravidel.
Yanina Wickmayerová

"Jsem nadšená, že všechno takhle dopadlo a k dobrému se obrátilo. Na tenhle týden asi nikdy nezapomenu, zůstane v mém nitru po zbytek života," zářila loňská semifinalistka US Open.

Wickmayerová dostala v listopadu roční zákaz startů společně s krajanem Xavierem Malissem za to, že třikrát nenahlásila místo svého pobytu antidopingovým komisařům. Oba se odvolali k mezinárodní sportovní arbitráži CAS a obrátili se také na Evropskou komisi v Bruselu a Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku. Mezinárodní tenisová federace ITF pak jejich trest zrušila.

Na turnaj v Aucklandu dostala Wickmayerová divokou kartu a prošla pavoukem bez ztráty setu. "Nehrála jsem špatně, ale ona byla neuvěřitelná a zasloužila si vyhrát," řekla Pennettaová.

Finále začala Wickmayerová dvojchybou a brzy prohrávala 1-3, ale pak vývoj otočila. Ve druhé sadě vyhrála posledních pět her utkání. "Flavia mě donutila hrát nejlépe, jak umím. Věděla jsem, že mi vrátí snad každý míč, a proto jsem hrála agresivně," řekla Belgičanka.

První týden se ponese v duchu belgických tenistek. V Brisbane hrají ve finále Justine Heninová s Kim Clisjtersovou. "Paráda, je to krásný první týden roku. Doufejme, že to takhle bude pokračovat," uvedla Wickmayerová.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wickmayerová (3-Belg.) - Pennettaová (1-It.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Grandinová, Granvilleová (JAR/USA) 7:6 (7:4), 6:2.
pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paradox babského tenisu - jedna hráčka vstupuje do finále jako relativně dost velká favoritka, a zápas skončí její jasnou, drtivou prohrou...tohle se prostě v chlapském tenise nikdy nestává, a když přece, tak jeno občas...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kecáme, stává se to i pánům. Fedouš měl finále USO prakticky v kapse a přesto v posledním setu úplně odešel. Nejdřív měla Mirka plnou hubu úsměvů a nakonec to končilo kyselými ksichty. Nádhera! Už jsem se děsil, že vyhraje 3 grandslamy v roce, to by byl hodně nepříjemný šok.
Velká favoritka? Hekna Vikmájer má bohužel budoucnost a bude dobrá, Penetka by ale za to finále zasloužila na prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si ze Federer bol velky favorit proti Del Potrovi. Ano bol favorit ale Del Potro vybuchal Nadala ako nic a na US open hral super. A ich posledny zapas na RG bola 5 setova bitka cize pochybujem ze dakto si myslel ze Roger vyhra 3:0 a pojde domov
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist