Wawrinkovi spolupráce s Normanem vyhovuje, pokračovat budou i příští rok

30. 11. 2013, 20:11
Aktuality 3
Stanislas Wawrinka se domluvil na pokračování spolupráce s trenérem Magnusem Normanem, s nímž pracuje od letošního dubna. Švéd letos Švýcarovi pomohl posunout se poprvé na 8. místo světového žebříčku a dostat se na Turnaj mistrů.
Profily hráčů
Magnus Norman a Stanislas Wawrinka

Stanislas Wawrinka začal spolupracovat s Magnusem Normanem letos v dubnu a spojené síly začaly okamžitě přinášet výsledky. Švýcar vyhrál antukový turnaj v portugalském Oeiras a následně se dostal do finále podniku Masters 1000 v Madridu. Tam stejně jako o měsíc později ve čtvrtfinále French Open prohrál až s Rafaelem Nadalem.

Na trávě v Hertogenboschi si Wawrinka zahrál poprvé finále turnaje na trávě a na US Open se dostal poprvé v kariéře do grandslamového semifinále. Výbornou sezonu okořenil svým premiérovým startem na Turnaji mistrů, na kterém se dostal ze skupiny do semifinále, a rok zakončil na 8. místě světového žebříčku. To je dosud jeho nejlepší umístění.

První dohoda se sedmatřicetiletým Normanem byla pouze na zkoušku, z té ale nakonec vzniká dlouhodobá spolupráce. Nejen že spolu dokončili sezonu, ale pracovat po svém boku jsou připraveni i v roce 2014.

"Zažil jsem nejlepší sezonu mé kariéry a cítím, že vztah a důvěra, kterou jsme si s Magnusem vybudovali v průběhu 10 měsíců, se odrazila na mých výsledcích," pochvaluje si Wawrinka vztha s bývalou světovou dvojkou.

"Pro mě je Magnus bezesporu tou správnou osobou, která mě má vést mojí další kariérou. Jsem přesvědčen, že právě on je stále schopen pomoci mé hře a že pod jeho vedením se budu i nadále zlepšovat," věří osmadvacetiletý Wawrinka v chemii švýcarsko-švédské spolupráce.

"Původně jsme byli domluveni pouze na zkoušku, ale poté, co jsem viděl jak pracujeme jako tým, bylo přirozené pokračovat dlouhodobě. Dohodli jsme se, že s ním budu více na cestách, než tomu bylo letos. Moc se těším na novou sezonu. Cítím, že tvrdá práce a odhodlání Stana má potenciál, může se prosadit ještě více," dodal Norman, jenž ve Švédsku vede Good to Great Academy.

Wawrinka začne novou sezonu radičně v indické Čennaí, kde v roce 2011 slavil jeden ze svých čtyř titulů a jediný na tvrdém povrchu. Generálku na Australian Open si odbyde na exhibičním klání v Kooyongu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím,
Měl bych na vás prosbu. Potřeboval bych nějaké statistické údaje např. Rychlost es Sereny Williams na nějakém turnaji, nebo něco tomuto podobného. Existují tyto statistiky někde na netu ?? Kdyby někdo věděl prosím hoďte mi sem link. Díky
Reagovat
smazaný uživatel
o Standovi jsem vzdycky premyslela, jak se mu asi v tom stinu zije a jsem rada, ze uz ho take par slunecnich paprsku konecne olizlo.. :-) Skvela sezona, mam radost za vsechny jednorucaky, ze byla zakoncena ucasti i kvalitnim vystoupenim na TM. Wawros mi jednoduse prijde jako solidni kluk a predevsim skvely hrac - o Magnusovi si myslim vlastne totez, dobra dvojka.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak dric na kurtu. Ale uz se taky dovede ozvat a nastvat. To souvisi s rostoucim sebevedomim. Hlasim se take k velkym fanouskum jednorucaku, To je proste nadhera nesmirna, Tak si holy a kluci jeste chvili dachnete a za par tydnu to propukne znovu. Uz se nemuzu dockat;-]
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist