Wawrinka si před Roland Garros více věří: Můžu dojít daleko

24. 5. 2014, 15:19
Rozhovory 2
Úřadující šampion Australian Open Stanislas Wawrinka vstoupí na Roland Garros jako třetí nasazený hráč. V prvním kole se ho čeká Španěl Guillermo García-Lopéz. Letos hraju velmi dobrý tenis a věřím, že mohu porazit všechny hráče, hlásí těsně před startem pařížského grandslamu švýcarský tenista.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka

Wawrinka odstartoval letošní rok nejlepším možným způsobem. Zvítězil na prvním turnaji sezony v Čennaí a následně pak poprvé triumfoval na grandslamovém turnaji, když dobyl Australian Open. Další velký úspěch si připsal poté, co poprvé v kariéře triumfoval na turnaji kategorie ATP Masters 1000 v Monte Carlu.

"Mám za sebou těžkou práci, ale jsem opravdu šťastný, protože vím, že to k něčemu bylo. Vyhrál jsem svůj první grandslam, teď i první turnaj Masters 1000. Nečekal jsem to, ale když to přišlo, byl to velký test toho, co na čem jsme tak dlouho pracovali. Ten test očividně vyšel, takže jsem spokojený," hodnotil své letošní výsledky na turnaji v Monaku.

Na turnajích před Roland Garros se však Wawrinkovi příliš nedařilo, v Madridu dokonce nevyhrál ani jedno utkání, když hned v prvním zápase nestačil na Rakušana Dominica Thiema. V Římě vypadl v osmifinále, kde prohrál s německým veteránem Tommy Haasem.

"Myslím si, že si po vítězství v Austrálii mnohem více věřím," řekl Švýcar před startem oblíbeného grandslamu v Paříži, kde bude z loňského roku obhajovat čtvrtfinálovou účast. "Vím teď, co musím udělat, abych byl dobře připravený. Vím, že můžu hrát i proti těm nejlepším."

"Nemůžu se ale srovnávat třeba s Novakem (Djokovičem) nebo s Rafou (Nadalem). Oni jsou ve skutečnosti opravdu o třídu nad všemi ostatními. Ať se to lidem líbí nebo ne, je to tak. Patřím mezi favority, ale nejsem největším kandidátem na zisk titulu, tím je jeden z té dvojice."

"Rozdíl mezi minulým rokem a dneškem je ale v tom, že když teď jdu hrát proti jednomu z nich, věřím tomu, že mám šanci je porazit. Titul z Melbourne mi ukázat, že to opravdu jde. Fyzicky jsem dobře připravený a věřím, že mohu hrát dobrý tenis. Už se proto moc těším na zápasy v Paříži."

Prvním soupeřem světové trojky bude Španěl Guillermo García-Lopéz, s nímž má Wawrinka bilanci 6-2. Švýcar je ve stejné čtvrtině pavouka jako Brit Andy Murray, s kterým se tak může potkat ve čtvrtfinále, v případném semifinále by mohl narazit na světovou jedničku Rafaela Nadala.

"Letos hraju dobrý tenis, vyhrál jsem grandslam, pak i turnaj ATP Masters 1000 na antuce v Monte Carlu. V Melbourne jsem porazil Nadala, ve finále v Monaku jsem porazil Federera, v semifinále skvělého antukového hráče Ferrera, takže teď vím, že mohu vyhrát proti všem."

 

Komentáře

2
Přidat komentář
babolat.cz
jo, zpátky do Švajcu.
Reagovat
smazaný uživatel
... že hlavními favority RG jsou Rafan a Djoker. No uvidíme, SF Rafan-Stan by mohlo mít šťávu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist