Wawrinka se před vrcholem sezony trápí. Ale měnit rakety či trenéra nehodlá

1. 11. 2014, 13:17
Aktuality 14
Sezonu začal triumfem v Čennaí, na Australian Open získal první grandslamový titul a v dubnu na antuce v Monte Carlu poprvé ovládl turnaj Masters. Ale od té doby už Stan Wawrinka jen paběrkuje. Devětadvacetiletý Švýcar naposledy vypadl z turnaje v Paříži v osmifinále a za poslední kvartál si zapsal všehovšudy dvě výhry. Panice však nepropadá a věří, že po Turnaji mistrů a finále Davis Cupu ještě bude mít důvod k radosti.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

"Nemůžu říkat, že vše je ok, protože fakt není moc zápasů, které bych vyhrál," uznal Wawrinka. "Ale není důvod k panice. Určitě nebudu zbrkle měnit výplet raket nebo trenéra, protože vím, co nedělám - dělám špatná rozhodnutí v důležitých výměnách," řekl devětadvacetiletý Švýcar po vyřazení z turnaje Masters 1000 v Paříži, kde ve čtvrtek prohrál osmifinálovou bitvu s Jihoafričanem Andersonem.

Stan WawrinkaWawrinka nestačil na Andersona letos už potřetí, když pařížskou bitvu ztratil po bezmála třech hodinách a setech 7-6 5-7 6-7. Švýcar přitom ve třetím setu po brejku na 5-4 podával na postup, jenže klíčový moment nezvládl, podruhé v zápase přišel o podání a připsal si už čtvrtou prohru z posledních pěti zápasů.

"Jsem pořád čtvrtý na světě, mám před sebou Turnaj mistrů a finále Davisova poháru. Obojí bude úplně jiná akce než klasický turnaj," věří Wawrinka, který v Paříži bojoval i s virózou. "Teď si odpočinu a na závěr sezony se připravím. A když mi vyjde, bude to báječný rok. I když byl nahoru dolů," dodal.

Wawrinka si od 9. listopadu v Londýně zahraje podruhé v kariéře na Turnaji mistrů a koncem měsíce na antuce ve francouzském Nice se spolu s Rogerem Federerem pokusí vybojovat pro Švýcarsko Davis Cup.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Celý zápas hrál jako by mu bylo jedno jestli ho vyhraje.V závěru ho ještě brejknul a pak si to prohrál sám, že nedal podání. Jako by ho bolelo rameno.
Stejně včera Nišikori s 1.servisem okolo 163 km/h neměl šanci proti Djokovičovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze to popsal spravne, ze dela spatne rozhodnuti. Prijde mi ze nekdy hraje prehnane agresivne a vyhazi sebjindy zase moc pasivne, nevoli prodte ten spravny mix ve spravny cas
Reagovat
smazaný uživatel
Příjde mi docela vtipnej.. nevím, čím to je, ale zařadil bych ho k Fouňovi, Gulbovi apod.
Reagovat
gigin
přijď sem. My už ti tu něco vymyslíme.
Reagovat
babolat.cz
měl by změnit ten svůj monotónní backhand, všichni ho už znají a ničím nepřekvapí.
Reagovat
spaniel
Lol, to je ale blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
WTF :D
Reagovat
smazaný uživatel
Obouračné bekhendy jsou naprosto tragické.
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, stačí přebarvit raketu a napsat, že máš schůzku s Lendlem a neboj, uvidíš, co se bude dít :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
:DD ted potvrdils jaky si trouba tenisovy
Reagovat
Cico93
Myslíš, že mu slivka pomôže? ;)
Reagovat
VlS
Slivka, ta je na všecko dobrá, aj kolena sa možu mazať.
Reagovat
Kozoroh
Kéž by se Stan zmátořil alespoň před DC, aby Rogerovi, sobě a celému Švýcarsku nepokazil sen o míse.
Reagovat
babolat.cz
kéž by mu ta stabilita vydržela na DC, moc si přeji ať Gael, Tsonga, Simon zvedli nad hlavu zasloužený pohár!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist