Wawrinka o přípravě v Indian Wells i o jedničce Djokovičovi

11. 3. 2016, 21:27
Aktuality 5
Stan Wawrinka nemá na podniku ATP Masters 1000 příliš dobrou bilanci. Letos by však Švýcar rád nezdary na kalifornském turnaji zlomil. Přiletěli jsme sem dříve, hodně jsem tu trénoval a zvykal si na podmínky, tak snad mi to pomůže, řekl dvojnásobný grandslamový šampion, jenž se před novináři rozpovídal i o současné světové jedničce Novaku Djokovičovi.
Profily hráčů
Stan Wawrinka (©AELTC)

Maximem Stana Wawrinka je na turnaji ATP Masters 1000 v Indian Wells čtvrtfinále, které si v Kalifornii zahrál v letech 2008 a 2011. V posledních letech se však Švýcarovi ve slunném Indian Wells nedaří.

"Moc se mi tu poslední dobou nedařilo, proto jsem sem letos přiletěl se svým týmem dříve, abych si zvyknul na podmínky. Myslím si, že mi to v turnaji pomůže, cítím se dobře a moje hra funguje. Teď to jen musím přenést z tréninku do zápasů," řekl před startem prestižního podniku třetí nasazený Wawrinka, jenž letos získal už dvě trofeje. Po triumfu v Čennaí dobyl před dvěma týdny i prestižní turnaj v Dubaji.

"Chci hrát dobrý tenis a pokračovat v tom, jak jsem vstoupil do sezony," konstatoval Wawrinka, jenž v úvodním zápase změří síly s Ukrajincem Marčenkem.

Na úvodní tiskové konferenci se Wawrinka rozpovídal i o současné světové jedničce Novaku Djokovičovi. "Řekl bych, že v poslední době si proti němu snad nikdo nemůže být ničím jistý. Podívejte se na to, jak hraje a co na kurtu předvádí. To je něco neuvěřitelné. Je jasné, že i on může mít špatný den, ale poslední dobou hraje opravdu skvěle," řekl na adresu vedoucího muže žebříčku ATP Wawrinka.

"Proti Novakovi jsem vloni odehrál svůj nejlepší zápas kariéry, když jsem ho porazil ve finále French Open. Myslím, že to byl zatím můj nejlepší moment v kariéře. Jsem šťastný, že to bylo zrovna na Roland Garros, protože jsem na antuce vyrostl a rád na ní hraju," konstatoval Švýcar.

"Hrál jsem v tom zápase svůj nejlepší tenis, proto jsem vyhrál, jinak bych proti Novakovi moc šancí neměl," dodal Wawrinka, který má na svém kontě již dvě grandslamové trofeje - vloni vyhrál French Open, o rok předtím Australian Open. I v Melbourne si musel na cestě za titulem poradit s Djokovičem, ve čtvrtfinále jej porazil 3-2 na sety.

"Když hraju s Novakem v pokročilejší fázi turnaje, tak si věřím a jsem schopný s ním sehrát vyrovnaný zápas nebo ho i porazit, musím hrát ale na maximum. Zápasy s ním jsou vždy nesmírně náročné a je to o tom, kdo lépe zvládne klíčové momenty."

Na Djokoviče může Wawrinka v Indian Wells narazit až v případném finále, což je vzhledem k bilanci Švýcara na kalifornském podniku (15-8) velmi těžký cíl.

 

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
janek_da
Rámos je můj oblíbený skrytý hardový hráč
Reagovat
janek_da
Cervantes - 8

Brengle 2.15
Wickmayer 2.2

+ z minula Kasatkina
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem dneska nestihal.
Zatim jsem dobry..
Uz me vysel Del Bonis, ted Rybarikova.

Del Potra 2,46.
Reagovat
janek_da
Já nakonec dal v půlce setu Dendu.

Fascinovali mě kurzy u žen 20.x110. a je 2.5 a takhle to dneska bylo hodně často. Chudáci už neví jaký dát kurz :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist