Wawrinka je poprvé světovou trojkou, Murray i Federer klesli

27. 1. 2014, 08:47
Aktuality 87
Stanislas Wawrinka se díky premiérovému grandslamovému triumfu vyhoupl na post světové trojky a o čtyři místa tak vylepšil své dosavadní maximum. To posunem na 4. příčku vyrovnal Juan Martín Del Potro, na šestou příčku klesl Andy Murray a až na osmou Roger Federer. Tomáš Berdych zůstává sedmý.
Stanislas Wawrinka

Premiérový grandslamový triumf vynesl Stanislase Wawrinkua z osmého na 3. místo světového žebříčku. Překvapivý vítěz Australian Open se tak poprvé v kariéře stal nejlepším švýcarský tenistou v žebříčku ATP.

Osmadvacetiletý Wawrinka celou kariéru žije ve stínu sedmnáctinásobného grandslamového vítěze Federera, ale za poslední rok se výrazně zlepšil. Pod vedením trenéra Magnuse Normana ze Švédska hrál loni semifinále US Open a včera dosáhl životního úspěchu.

Bývalý první hráč světa Roger Federer sice v Melbourne zopakoval loňské semifinále, přesto však klesl z šestého až na osmé místo, což je pro něj nejhorší umístění od října 2002.

Tomáš Berdych si na Australian Open zahrál poprvé v semifinále, ve světovém pořadí mu ale vzhledem k rošádě Švýcarů zůstává sedmá příčka.

Náskok v čele žebříčku navýšil finalista Australian Open Rafael Nadal, který loni v Melbourne kvůli zranění kolen nestartoval. Na druhého Novaka Djokoviče, který vypadl už ve čtvrtfinále a neobhájil titul, má náskok téměř čtyři tisíce bodů.

Za vedoucí dvojkou je pořadí již mnohem vyrovnanější, třetí Wawrinku od osmého Federera dělí jen 1355 bodů. Zpátky na svém maximu je světová čtyřka Juan Martín Del Potro, z třetí na pátou příčku klesl David Ferrer ze Španělska. Vítěz loňského Wimbledonu Andy Murray, který na Australian Open prohrál ve čtvrtfinále a nezopakoval loňské finále, klesl poprvé po pěti a půl letech na šestou příčku.

Českou dvojkou v žebříčku dvouhry je před víkendovým zápasem 1. kola Davisova poháru s Nizozemskem Lukáš Rosol, kterému patří 48. místo. Radek Štěpánek klesl o šest příček na 50. pozici, nejmladší člen týmu Jiří Veselý je 81.

Nejlépe postaveným nizozemským tenistou v singlu je Robin Haase na 46. místě. Igoru Sijslingovi patří 62. pozice a Thiemo de Bakker je 139. Čtvrtý nominovaný Jean-Julien Rojer je nizozemskou jedničkou ve čtyřhře, v deblovém žebříčku figuruje na 22. místě.

Žebříčky ATP k 27. lednu 2014:
Dvouhra:
1. (1.) Nadal (Šp.) 14330 bodů
2. (2.) Djokovič (Srb.) 10620
3. (8.) Wawrinka (Švýc.) 5710
4. (5.) Del Potro (Arg.) 5370
5. (3.) Ferrer (Šp.) 5280
6. (4.) Murray (Brit.) 4720
7. (7.) Berdych (ČR) 4540
8. (6.) Federer (Švýc.) 4355
9. (9.) Gasquet (Fr.) 3050
10. (10.) Tsonga (Fr.) 2885

11. (11.) Raonic (Kan.) 2770, 12. (12.) Haas (Něm.) 2435, 13. (13.) Isner (USA) 2320, 14. (15.) Južnyj (Rus.) 2145, 15. (16.) Fognini (It.) 2100, 16. (18.) Robredo (Šp.) 1980, 17. (14.) Almagro (Šp.) 1930, 18. (17.) Nišikori (Jap.) 1915, 19. (22.) Dimitrov (Bulh.) 1810, 20. (19.) Simon (Fr.) 1700,
...48. (47.) Rosol 921, 50. (44.) Štěpánek 915, 81. (83.) Veselý (všichni ČR) 667.
.
Čtyřhra:
1. (1.) B. Bryan, M. Bryan (USA) oba 13.040, 3. (3.) Soares (Braz.), Peya (Rak.) oba 7400, 5. (5.) Melo (Braz.) 5360, 6. (7.) Dodig (Chorv.) 5290, 7. (20.) Lindstedt (Švéd.) 5095, 8. (6.) Marrero (Šp.) 4880, 9. (9.) Paes (Indie) 4385, 10. (10.) Štěpánek 4350,
...54. (43.) Dlouhý 1335, 64. (69.) Rosol 1135, 68. (72.) Čermák (všichni ČR) 1068.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem si dovo od tenisu a vás :)

A teď koukám na Petru. Nějak se nedovede dostat do tempa. Snad ji aspoň vyjde ten Wimbledon, jako loni.
Reagovat
Mayo
veľmi zaujímavý rebrík...veľké mená dosť nízko ... jeden z dvojice nadal djokovič budú chytať murrayho už v QF..roger 8. ... a som zvedavý dokedy vydrží Býk na čele
Reagovat
tommr
v Paříži sice v posledním kole kvalifikace vypadly všechny tři naše hráčky, ale Klára Zakopalová postupuje do druhýho kola hlavní soutěže když porazila nadějnou domácí hráčku Garciovou ...
A v Pattaya City postupujou trochu překvapivě obě naše hráčky do druhýho kola když dokázaly přehrát favoritky. Andrea Hlaváčková porazila Cabezu Candellu a Karolína Plíšková porazila Mattek-Sandsovou. Odveta za lonský finále v Kuala Lumpur tudíž Sandsový nevyšla ... :)
Reagovat
VlS
1. set vyhrála. Tak ještě ten druhej prosím Klárko.
Reagovat
smazaný uživatel
když si tak hezky poprosil :)
Reagovat
VlS
nad Bětuškou. Tak jen pěkně dál.
Reagovat
Frick
Aspoň Baruna vyhrát měla. Zahraje důstojnej zápas s Vikou a pak neprojde přes hráčku, proti který byla jasnou favoritkou. I když koukám, že tak špatná taky není. No, Baruš si koukám ještě 3 měsíce může "užívat", že nic neobhajuje.

Jinak PetraC by asi mohla zkusit nějakou 50.000 ITF, ne? Na rozherání.
Reagovat
VlS
Mě je tedy víc líto Kris, 2x podávala na zisk zápasu.
Reagovat
tommr
taky jsem trochu zklamanej - doufal jsem, že aspon jedna naše postoupí. Bára ale bohužel roli favoritky nezvládla, Kristýna měla velmi těžkou soupeřku a Petra Cetkovská ještě není po tý dlouhý absenci v úplný herní pohodě ... :(
Jinak máš pravdu v tom, že Bára má ted před sebou několikaměsíční období kdy nic neobhajuje a může tak jen získávat. Bude to trvat až do začátku května kdy jí čeká obhajoba 110 bodů za lonský vítězství v Trnavě ... :)
Reagovat
ptpc
Funguje vám stream na zápase K. Plíšková vs B. Mattkek-Sands?
Reagovat
gedzitka
bohužel :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas byl v seznamu a teď zmizel, takže je vidět jen čtyřhra.. škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre tenisových fanúšikov na SK, v novom .týždni je skvelý článok o Cibulkovej a aj Nadalovi, oporúčam prečítať. :)
Reagovat
tommr
jsem moc rád, že se Andrea dokázala hladce vypořádat s výše postavenou soupeřkou se kterou poslední tři vzájemný zápasy prohrála. První stovka je tak zase o malinkej kousek blíž ... :)
Mrzí mě jen, že má Andrea pořád takovou smůlu na los. V dalším kole jí totiž čeká největší favoritka turnaje Lisická proti který to bude mít strašně těžký ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Petra může prohrát s kýmkoliv, tak o Sabine to platí dvojnásob. Těžko hledat někoho tak nevyrovnaného ve dvacítce. Myslím, že ji Andrea může dát :-))
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale Andrea je taky dost nevypočítatelná. Určitou výhodu by mohla mít pokud je Lisická opravdu zdravotně indisponovaná. V zápase s Vekicovou si prej vybírala dvakrát MTO kvůli rameni ...
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu. Je podle me docela velká pravděpodobnost, že pokud Sabcino rameno nebude ok, ani do zápasu nenastoupí...
Jinak k nevyrovnanosti - určitej rozdíl mezi Lisickou a Kvitovou je ten, že Petra hraje často třeba bozsky v 1.setu a pak to podela. Sabca hraje buď blbě nebo dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Sabi a Donny jsem neviděla, sledovala jsem akorát livescore. První, co, tak mě teda nastvali, že 2 moje nejoblíbenější hračky na turnaji musely hrát spolu hned v 1. kole. Myslím že si to Sabca asi musela hodne vybojovat, v 1.setu Donna podávala na vítězství, ale Sabi to otočila. V 2. si vzala MTO kvůli ramenu a asi ji trápilo až dokonce. Ale dobře to dopadlo. Snad to není nic vážného a Sabinka bude na turnaji pokracovat...:))
Reagovat
tommr
mě zase štve, že se ve druhým kole potká s Andreou Hlaváčkovou ... :)
Reagovat
Sonja
Taky držím Sabče palce:-)
Ale bohužel jen na dálku, mám teď tenisu po dvou týdnech GS plný brejle:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten zápas viděl. Jenom teda začátek jsem neviděl, protože mi nějak blbnul stream... Musím říct, že pro Donnu je to velká škoda. Dneska předvedla dobrý výkon a Sabine byla určitě k poražení. Asi se projevilo, že Donně ještě chybí zkušenosti... V 1. setu byla velká škoda, že Donna nezvládla dopodávat za stavu 5:4. Druhý set byl celkem jasně v její režii a ve třetím asi rozhodlo, že v klíčových momentech Donně nechodil první servis. Za stavu 2:1 nepotvrdila brejk a za stavu 4:5 nedokázala srovnat, přičemž v tom desátém gemu nedala snad ani jeden první servis. Celkově se Donně ve 3. setu nedařilo na servisu, protože ve čtyřech z pěti gemů na servisu odvracela brejkboly...

Sabine asi dvakrát ošetřovali rameno. Poprvé si vzala MTO, když prohrávala 4:1 ve 2. setu. Jinak měla ve hře docela výpadky, ale dá se říct, že dokázala zabrat vždycky v rozhodujících momentech (jak v prvním, tak ve 3. setu). Bylo to tak nějak na obou stranách, že se povedené momenty střídaly s chybami...

Jinak v Pattayi to je docela zvláštní turnaj. Dva kurty hned vedle sebe a jedna velká tribuna, ze které diváci všechno vidí. Jsou to spíš takové amatérské podmínky. Taky tam bylo několik sporných verdiktů od rozhodčích, což Donnu jako méně zkušenou možná taky trochu rozhodilo... No, když jsem viděl to prostředí, tak jsem si říkal, že je to jako na Spartě. :D Akorát s tím rozdílem, že tam nemají tak velkou tribunu. To je asi hlavní důvod, proč nemůžou pořádat turnaj WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za report. Tak nějak jsem si myslela, že to vypadalo. Tak doufám ze teď, když Donna vypadla to taky budeš přát Sabci :)
Jinak jak jsi mluvil o těch tribunách, stejně je to třeba i v Katowicich...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se teď soustředím hlavně na turnaj v Paříži. Tam už je všechno připravené (včetně reklam)... :)
https://pbs.twimg.com/media/Be16S6aIgAAILcX.jpg

V Pattayi teď už nikoho nemám... Po losu jsem to neviděl moc nadějně, ale nakonec Donně nechybělo moc, aby postoupila. V krátké době hrála proti Sabine už podruhé (předtím loni v Lucemburku) a podruhé to byl tříseťák... Je to trochu škoda. Donna by potřebovala nějaký výsledek, aby se zase vrátila do první stovky... No, nedá se nic dělat. Musel jsem Donnu trochu utěšit na Twitteru. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, jsem zapomněla, že máš v Paříži Mášenku ;))
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel prohrála, škoda... tak doufám, že se Kláře bude dneska dařit a postoupí, štve mě, že není stream..

Simča je v 10, jsem zvědavá, kam to až dotáhne :)
Reagovat
tommr
až budeš psát o Petře Cetkovský příště tak radši upřesni o koho se jedná - málem mě trefil šlak, protože jsem v první chvíli myslel, že Petra Kvitová už zase vyhučela v prvním kole ... :)
Reagovat
PetaM
Jako bys nevěděl, že má volný los :D :D :D Ale je fakt, že jsem se taky lekl, ale jsem si řekl, že by to šlo nějak rychle :D :D
Reagovat
BooOoo
Taky me to vydesilo .. jinak co říkáte na výsledky fantasy AO
Reagovat
tommr
já už jsem to komentoval včera. FedererStars (Denis92) to vyhrál naprosto suverénně, o ostatní místa v první desítce se bojovalo až do posledního kola. Já měl sice dobrej finiš, ale před tebe jsem se už nedostal i když moc nechybělo ... :)
Jinak si myslím, že to bylo docela dobrý zpestření turnaje a doufám, že se toho na příštím GS zase někdo ujme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
moc se omlouvám, nechtěla jsem vám při pondělku připravit infarktové stavy :D
Reagovat
Jan
Taky ve mně hrklo, už jsem si říkal, Kvitová zase v 1. kole ? :)
Reagovat
tommr
Federer stárne a Murrayho forma je po operaci nejistá. O první místo se proto letos budou přetahovat jen Nadal a Djokovic ...
Zajímavá je situace na 3.-8.místě kde se zřejmě bude měnit pořadí po každým větším turnaji ...
Zbytek světa nabral na elitní osmičku už docela velkou ztrátu a s výjímkou Gasqueta a Tsongy tam nevidím nikoho kdo by se mezi prvních osm mohl v dohledný době dostat ...
Reagovat
smazaný uživatel
A Gasqueta můžeš taky vyloučit, ten na to nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim...mozna ta ctyrka nebude tak jasna v zebriku...ale...
Andy zahral skvele, vzhledem k potizim...nevim, co bychom mohli cekat...nejak vic. Mne osobne prekvapil, kam dosel v turnaji...ale je to tim, ze to je opravdu dobrej technik...ten drive jeste prijde.

Podle mne bude na RG a hlavne travu dobre pripraven. Na trave obhaji, nemam o tom moc pochyb, jasne, jestli bude fit:) Janowicz by se musel sebrat a byt fit a jeste na neho narazit. Nole by musel prodelat premenu, jinak mu stacit na trave nebude...Rafa taky ne, neverim tomu...zbytek pole si na trave Andy pohlida...

Nevim jak s zebrem...na antuce vyhraje Rafa, na trave Andy, a Nole bude rad za betony...ale nevim jestli tam Rafu udela, ...ja si myslim, ze letos se nic moc nezmeni...pokud ano, bude to fajn...ale uz Stan je velkou zmenou...vic bych zatim necekal
...bych pockal jeste rok-dva.

Osobne jsem nejvic ted zvedavy na Noleho...nez na jeho body...
Reagovat
Sonja
Vlku, mě Můra taky překvapil. Je pravda, že do čtvrtfinále to byl takový jeho osobní GS challenger, ale ve čtvrtfinále na mě udělal dojem.
Tuhle sezonu si na něj schválně posvítím.
:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Cet se to pěkně, ten optimismus bych chtěl mít :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Čte*
Reagovat
smazaný uživatel
Minuly rok po AO jsem se zameril na Rafu a jeho navrat. Bylo to hodne zajimave. Dival jsem se hlavne na ty jeho prvni turnaje na antuce.:)

Letos se ovsem zamerim na Noldu:) Ten mne prekvapil snad vic nez Stan...ze vyhral GS:D) Zapas Nole x Denis mne dlouho zustane jeste v pameti...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je stale narocnejsi a narocnejsi... vcerejsi finale hovori za vse...
Trava je porad hodne specificka..., podle mne to bude delat hracum/kam vetsi a vetsi problemy se prehodit z antuky a hardu...(((navykove)))
...sice posunuli o par dnu termin zacatku...ale...to podle mne vubec nemuze stacit...hraje se na trave minimalne, beres si tam silne navyky...ktere nemuzes treba ani pouzit...
...priklad Azarenky hovori za vse...takovou hracku bych ani na travu nepoustel:D))) Nebo Juan...jako ten se dost zrasoval minuly rok...

problem je v tom, ze nevidim hrace, ktery by ho tam mohl udelat - kdyz vsichni budou v nejake +/- ok dispocici.
A hlavne On.
Jeho nejvetsi souperi, realne podle mne:

1/ On sam
2/ Janowicz
3/ Nole - pokud by zacal hrat tak jak s Denisem...
4/ Specificky technicky hrac s dobrym krokovanim, ktery by chytl silenou formu....stat se muze vsechno...jasne, ale kolikrat se takovy typ jak Verdasco probudi...?

***
Roger to bude mit stale horsi a horsi...ale jeste si dokazi predstavit, zeby mohl Andyho potrapit.

Nadal...? Pise se rok 2014. Jsme uplne jinde... na teorie, ze se minuly rok dobre nepripravil na travu vubec neverim... u hrace, ktery promysli kazdy detail, protihrace atd...

Pro mne jasny favorit, a doufam, ze taky vyhraje, divat se na jine hrace na trave, je celkem pro mne utrpeni az na par vyjimek, ale ti udelaji vzdy tak 2 dobre zapasy, vic ne...
Reagovat
VlS
Pořád si myslím, že dost přeceňuješ predispozice pro trávu. v podstatě současná velká čtyřka ( Rafa, Nole, Andy, Fedex) dokázala zvítězit na všech površích na velkejch turnajích ( antuka není jen RG) .
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, že to Vlk trochu přeceňuje. Taky myslím, že je Murray lepší travař než Rafa nebo Nole, ale oni jsou azse celkově silnější tenisti, hlavně v hlavě.

A u té antuky si Adnyho odepiš, ten na ní nehrál ani finále.
Reagovat
tommr
nemyslím si, že by byl Murray na trávě o něco lepší než ostatní hráči ze špičky - spíš se mu tam tolik daří, protože ho tam ženou diváci ...
I kdyby ale letos ve Wimbledonu zase uspěl (čemuž nevěřím) tak stejně ty první dva neohrozí. Na to má na ně příliš velkou ztrátu a navíc ted po vypadnutí z první čtyřky bude narážet na silnější soupeře už o kolo dřív ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenze kdy to bylo....
...je to jen muj predpoklad, vzhledem k vyvoji v tenisu za 2 roky.
Na nejake teorie jak monty o jine trave neverim...

Ikdybych se utnul, muze se stat, to je jasne....to sned predpokladame i pri tipech pred zapasem:)
....tak jedno vim urcite, na Andyho a Rogera se da na tom povrchu vzdy koukat a spolehnout...a par dalsich vyjimek....na zbytek bych tolik nevsazel...
Reagovat
smazaný uživatel
Take jsem tam napsal nej souperi....na trave.
On sam:)))

Ale nikdo mne nevymluvi,
ze v soucasnosti je nekdo lepsim travarem nez Andy...
Toho se proste nevzdam:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že by Vika měla co nejdřív vyhrát Wimbledon, abys měl konečně klid... :D
Reagovat
gigin
Ještě se budete divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos musi prejit prez Agu, nebo Sabcu, nebo Kvetu, nebo Serenu, nebo Petru K., nebo Masu...

Ma jeste stesti, ze Marion se na to vyflakla:)

Na jednu z nich urcite narazi, a ta si s ni poradi:D) Se o to nebojim...:)

Ale priznavam, ze ve WTA se muze stat i to, ze Vika muze na trave vyhrat...:))) proste tam se muze stat vsechno...

A letos bych pocital jeste s Cibuli....ta pokud je jen trocu ve forme, dokaze na trave slusne take zahrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ze jako na trave zauraduje Gulbis? :D)))
Uz se tesim...:D)

Kdy a kde ted hraje prvni turnaj???
Reagovat
smazaný uživatel
tedy krom toho, ze hraje jeho "dvojce" na DC za Lotyssko:)
Reagovat
Sonja
Tak tím bych si nebyla jistá, že je Nole silnější v hlavě než Andy:-) Můře to dýl trvalo, než konečně vyhrál GS, ale od té doby bych neřekla, že by se sesypával...A viděli jsme, jak vypadalo loňský finále ve Wimblu:-X:-)
Každopádně jsem na Noleho zvědavá...tentokrát oproti předešlým sezonám nestartuje s jedním GS v kapse. Tak schválně, jestli na ostatních bude dravější...Jen doufám, že ho to naopak nesrazilo:-(
Reagovat
gigin
Rotterdam, Marseille, Acapulco... světoběžník tvl... :D
Reagovat
gigin
A co se týče zelí (trávy), tak to může blafnout všude.. nema problema :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Viku na trávě podceňuješ. Kdyby to bylo na antuce, tak to ještě pochopím... Ale na trávě? Dvě semifinále Wimbledonu (2011, 2012 - vždy prohra s pozdější vítězkou) a olympijský bronz (2012) jsou ti málo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tve zminovane uspechy: Po ceste v turnaji nenarazila ani na jednu z vyse jmenovanych, a vzy vypadla s nekterou z vyse jmenovanych :D)
Celkovy vysledek je, ze jeste vitezny pohar nebrala...

Fakte Erkile, fakta:D))))

Nerikam, ze to je slaba hracka:) Az tak padly na hlavu nejsem:)

Zato na AO na plexi jsem ji teda dost precenil...byl jsem si jisty, ze Agu si v pohode povodi v suchym...dostala kanara na cestu dom:) a bylo hotovo:) A v druhem tydnu jsem teda si uz rikal...ze bude finale s Vikou, skoro na beton - hlavne po zapase ze Sloane...a nic. Dost mne prekvapila teda...
Reagovat
smazaný uživatel
dik... musim si na neho posviti uz v Rotterdamu:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, není každý rok posvícení. Stejně jako Aga porazila Viku v Melbourne, tak může Vika ve Wimbledonu porazit některou z tebou jmenovaných hráček... Já věřím, že Vika si to nepovedené AO letos vynahradí na jiném grandslamu. A proč ne právě Wimbledon? :) Ale je fakt, že bych spíš tipoval US Open. Tam už by si to tak trochu i zasloužila, když v posledních dvou letech trápila Serenu v třísetových finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak USOpen bych taky tipoval... to zase jo:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=HSmYYuZewro

Nejlepsi je z toho moment jeho strategie na nadchazejici zapas:D))))

Kdyz bude hrat dobre, tak ho necham vyhrat:D)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
VlS
Monty nevím, připadá mi, že Vika není v top formě, na AO se docela trápila ve vic zápasech. Možná z ní budeš letos trochu zklamanej.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud máš na mysli formu z první poloviny roku 2012, tak tu Vika momentálně opravdu nemá. Ale už loni se říkalo, že Vika na tom není tak dobře a přesto vyhrála AO a byla ve finále USO. Krom toho taky vyhrála Dauhá a Cincinnati, kde v obou případech porazila ve finále Serenu. A taky je třeba říct, že v minulé sezoně měla Vika docela velkou smůlu na zranění...

Co se týče letošní sezony, tak ta bude ještě hodně dlouhá. Po dvou turnajích se těžko něco hodnotí. V Brisbane udělala Vika finále, což je velmi dobré. Obhajoba v Melbourne se nezdařila (a určitě chtěla Vika dál než do čtvrtfinále), ale nedělám z toho žádné závěry... Samozřejmě se může stát, že Vika letos grandslam nevyhraje a nebude mít třeba tak dobrou sezonu jako ty dvě předešlé. Ale pořád je z mých favoritek nejvýše postavená v žebříčku, takže komu jinému bych měl věřit. :) Nějaké hodnocení bych si nechal až na konec sezony. Už párkrát se tady Vice nevěřilo a ona většinou dokázala, že má na ty nejvyšší mety.
Reagovat
slacker
Tak ja doufam ze v teto sezone Na Li a Petra doplni Serenu v TOP3
Reagovat
VlS
S délkou sezony máš jistě pravdu a forma se může dostavit. U holek navíc hraje roli momentalní psychická pohoda nebo její opak víc než " forma". Ale dívám se u holek na řeč těla, ta kolikrát říká víc než statistiky. Vika se mi na AO nezdála, je nejistá, neklidná. No uvidíme, jak to bude dál. Jestli tě můj názor zajímá, Ana vypadá moc dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, s Anou souhlasím. Začátek sezony má velmi dobrý a snad jí ta pohoda vydrží. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andymu by som radil, aby sa pred Wimby dostal určite do prvej štvorky..Federer v nej naopak pravdepodobne nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasazování do turnajů bude více něž zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy může na antuce jenom získat, obhajuje jedno 3. kolo v Monte Carlu, čtvrtfinále v Madridu, 2. kolo z Říma a nic na RG. Takže tam nabrat body může, nikdy nebude vyhrávat antukové tituly, ale polepšit si oproti loňsku musí. Totéž by mohl zvládnout v IW, kde má čtvrtfinále. Vlastně jediné, kde obhajuje výhru je Miami a pak Queens, ale tam je málo bodů. Pak před US Open a na něm taky žádné extra body a do konce sezony nic. Nebojím se o to, že by do konce roku nebyl ve čtverce.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Andyho bude doležité, aby bol v štvorke pred Wimby podla mňa..Lebo ak dostane do QF Djokovica, alebo Nadala tak može prísť o vela bodov..A ani Djokovic, ci Nadal by neboli so svojim QF zrebom spokojní..

V tejto chvíli nestráca na štvrté miesto vela, no ak na amerických Masters neobháji svoje body? moze mat problém..Neviem kolko obhajuje Wawrinka, no ten je na antuke lepším hráčom, takže ak bude po nich pred Andym, tak už bude pred ním aj na Wimby..To isté, dá sa tvrdiť aj o Ferrerovi a Delpovi..

Andy do konca roka v štyrke bude, no ideálne by bolo, aby tam bol už na RG, najneskor Wimby.
Reagovat
smazaný uživatel
Se Stanem máš pravdu, ale o Ferrera a Del Potra se nebojím, Del Potro má finále v IW a Ferrer zase koup bodů na antuce včetně finále RG, které prostě neobhájí. Takže klidně Andy může být ve čtyřce už před Wimbledonem. Uvidíme, snad nažene něco už v Acapulcu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda..Feru pojde nizsie a nizsie..Delpo je otaznik..

Ale Wawrinka, tretí-štrvtý nasadený na Wimbledone?..To jeden z dvojice Nadal/Djokovic bude v SF oddychovať..A aj tenista, ktorý dostane Wawrinku do QF bude zrejme spokojný..Stan si prvú štvorku moze reálne vydržať, jeho antukové výsledky detailne nepoznám, no nebolo to nič výrazné..v tejto časti sezóny bude pripisovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to bude. Má akorát finále v Madridu, kde by měl odepsat asi. Ale kdo ví. Já musím spoléhat na výpadek Del Potra v IW a Ferrera pak. A půjde to. Ferrer má vlastně finále v Miami.

A máš recht, Stan na trávě nikdy nic neuhrál, z té osmičky je na ni nejslabší zřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď Stan obhajuje minimálne Monte Carlo kde uhral tuším štvrťfinále, ďalej Estoril, ktorý vyhral a najviac asi finále Madridu. To nie sú zanedbateľné výsledky.

Ale ak by aj zostalo nasadenie v zložení prvá štvorka : Nadal, Djoko, Stan a DelPo a druhá štvorka by bola : Murray, Ferrer, Federer, Berdych, pri určitej konštelácii hviezd môžeme dostať rovnaké QF/SF žreb ako keby to bola "tá stará Top4".

Teda napríklad :
Nadal - Berdych
DelPo - Murray
Wawrinka-Federer
Ferrer - Djokovič
a SF kľudne môže byť Rafa/Andy - Fed/Novak.
Reagovat
vendulkabendulka
Ctyri Cesi ve stovce je slusne cislo. Ale moc bych si prala, aby se uz Jirka Vesely vysvihl vyse.
Reagovat
tommr
4 naši v první stovce je sice velice slušný číslo, ale za nima zeje obrovská propast - ve druhý stovce už nemáme nikoho a další naši špičkoví hráči ze třetí stovky Mertl, Pospíšil, Hernych a Konečný jsou veteráni s téměř nulovou perspektivou ... :(
Reagovat
letityfanousek
A je hrdý na to, že může reprezentovat svou zemi v Davis cupu! Škoda, že Švýcaři nemají druhého tak silného hráče, jistě by byli dost nebezpeční.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že Nadal je rekordmanem v zisku bodů v žeříčku atp. Těch 14330 je absolutně nejvyšších v historii. Nebo se pletu???
Reagovat
Sonja
Dřív bylo jiný bodování...
Navíc je důležitý hlavně kolik bude mít na konci roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice má Rafa toto prvenství, ale je to 15 390 z 20.4.2009
Reagovat
smazaný uživatel
zalezi, kde vam ta historie zacina, celkem dost zmen, aby se tohle jeste pocitalo jako nejaky pitomy rekord..., dost tezko i vzhledem k obdobi, kdy se nemuselo obhajovat...takze se body neodecitaly...

***
Jednou se z tech rekordu, a toho kdo je lepsi zcvoknete:D))))

Zachvili budete pocitat, kdo si nejvickrat odplivl behem zapasu, kdo nejvic za karieru hodil rybicek na kurte, kdo nejvic raket rozlamal behem zapasu, kdo zahral nejvice slajsu behem jedne vymeny, kdo za karieru udelal nejvice tweeneru nebo lobu...kdo nejvice roznozek...atd...
Reagovat
VlS
by měla být od 11:00 k vidění na tennis tv
Reagovat
smazaný uživatel
Shuai Z. > Svetlana
Betka > KarPlis.
Petra C. > Lena
Klara > Gracia
Reagovat
smazaný uživatel
A opet hraji na tomto turnaji s 2kurtem v te treningove halicce:)
Je to takovy tenisovy salonek.
Hracka ze slusnou technikou...dokazal bych si predstavit kratke crossy, kdy mic jde slusne ven z kurtu...a ikybys to stihal...tak proti stene se blbe rozbiha na plno...
Reagovat
VlS
tak jsem nebyl na příjmu.
Shuai - Světlana - obě mají dost výpadků, těžko tipovat, Světlana by měla být lepší, ale nevsadil bych na to.
Karolina - Bětuška Myslím že vyhraje Bětuška, ale jestli bude Karolíně chodit servis, vyhraje Karolína, prostě Bětku utluče. Pokud se bude trochu hrát, tak ji Bětka uběhá a ukraťasuje.
Petra už prohrála, tak nebudu dělat chytrýho.
Klárka Garcia - to může bejt hezkej zápas, fandím Klárce.
Reagovat
smazaný uživatel
Bud rad, ze jsi prejizdel...Petra C. byla nekoukatelna...se na to nedalo moc ani divat...
Reagovat
Pe3k
Celkem šílený tenisový žebříček, ale je dobře, že došlo k nějakým změnám, protože to bylo furt dokola...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist