Vypnul jsem a odpočíval, řekl Berdych před odletem

12. 9. 2010, 20:35
Aktuality 2
S nově nabranou chutí do tenisu odletěl Tomáš Berdych s českým týmem na semifinále Davisova poháru. Sedmý hráč světa po nečekaném vyřazení v prvním kole US Open zůstal v Americe, odpočíval a nabíral síly na zápas v Bělehradu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Důležitější než trénink bylo si odpočinout. Vypnout. Vyčistit si hlavu a nezaobírat se tenisem," řekl Berdych na pražském letišti novinářům před dnešním odletem do Srbska. "Chuť do tenisu je a na zápasy se zase těším. Vše je v pohodě a jedeme se porvat o tři body," řekl. 

Ve Flushing Meadows vyřadil Berdycha Francouz Michael Llodra. Po porážce se snažil finalista Wimbledonu dlouho netrápit. S přítelkyní Lucií Šafářovou strávili pár dnů u její sestry za New Yorkem. "To byl takový venkov. Příroda tam je skvělá, dvakrát třikrát jsme byli na kole, pak dvakrát na golfu. Bylo to příjemné," řekl Berdych.

Do Česka se vrátil ve čtvrtek, a tak neměl i kvůli časovému posunu problém sledovat sobotní newyorské semifinále Novaka Djokoviče s Rogerem Federerem, v kterém Srb odvrátil dva mečboly a vyhrál. "Překvapilo mě, jak mu to Federer nechci říci nechal, ale hrál dost opatrně na mečboly a potom zbytečně chyboval v dalších gamech," řekl.

Djokovičova forma je před Davis Cupem výborná a výsledek skvělý. "Tahle situace je určitě záviděníhodná," usmál se Berdych, který zažil podobnou situaci v létě, kdy hrál finále Wimbledonu.

Z pohledu Davisova poháru ale může být Djokoviův postup do finále US Open malou českou výhodou. Třetí hráč světa přijede do Bělehradu později, může být unavený psychicky i fyzicky a navíc se bude na poslední chvíli vyrovnávat s šestihodinovým časovým posunem.

"Oni ale mají vyrovnaný tým a mohou síly rozdělit. Djokovič navíc přijede domů a bude se chtít ukázat. Bude to pro něj složitější, ale ne zas tak velký problém," uvedl čtyřiadvacetiletý Berdych.

Djokoviče označil Berdych za všestranného hráče a neuvěřitelného bojovníka. "Jeho největší zbraní je, že uhraje strašnou spoustu bodů na vaše podání. Člověk si servisem tolik nepomůže, protože on výborně returnuje. Nedá balon zadarmo a skvěle se hýbe," řekl Berdych.

Malou výhodou české jedničky je fakt, že Djokoviče letos porazil. To může Berdychovi v očekávané nedělní dvouhře pomoci. "Bude to jiný zápas, na pomalejším povrchu, než je tráva, a Novak bude mít podporu publika. Ale podvědomě budu mít sebevědomí z minulé výhry."

Ve vyprodané hale se čeká bouřlivá atmosféra, zvláště po Djokovičově úspěchu ve Flushing Meadows. Berdych zůstával klidný, na velké arény a hodně lidí v hledišti je poslední dobou zvyklý. "Američané neříkali, že by tam bylo něco abnormálního," zopakoval Berdych dojmy hráčů USA, kteří v Bělehradu prohráli v březnovém první kole.

A výhodou je, že během zápasů půjde využít i Jestřábí oko. "Na takový zápas v takové zemi to je jenom plus," řekl Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak vyčistit si hlavu odpočinout.... Mame šanci na postup tak se kluci držte.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist