Výjimečně vdané tenistky na okruhu si manželství pochvalují

14. 7. 2009, 19:56
Aktuality 0
Vdaných žen, natož matek, je mezi tenisovými profesionálkami jako šafránu. S nadsázkou se dá říci, že většina z nich se nyní sešla na Štvanici na turnaji ECM Prague Open.
Klára Zakopalová

Druhá nasazená Rakušanka Sybille Bammerová svatbu dosud nestihla, ale doprovod jí v české metropoli dělá osmiletá dcera Tina. Prstýnek od svatby naopak nosí dvě Češky, Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová. A trio vdaných českých tenistek na okruhu doplňuje deblistka Květa Peschkeová, která pražský turnaj vynechala.

"Být vdaná je něco úžasného," řekla Záhlavová-Strýcová. "Má to jen pozitivní stránky, je to naprosto v pohodě," mínila Zakopalová.

"Asi se umíme zamilovat," smála se Záhlavová-Strýcová, proč patří Češky mezi nejvíce provdané profesionálky. "Prý jsou taky vdané Číňanky," uvedla. O těch se ale říká, že se vdávaly na příkaz, protože se tvrdilo, že by pak měly podávat lepší výkony.

Tuto teorii může bývalá juniorská světová jednička potvrdit. Když si před třemi lety brala Jakuba Herm-Záhlavu, tenistu z třetí světové stovky, tak se jí nedařilo. Jako vdaná paní zhubla a vystoupala zpět ke světové stovce. "Mně to (manželství) vyloženě pomáhá," řekla kdysi 55. hráčka světa, které momentálně patří 121. pozice.

Devětadvacetiletá Bammerová provdaná není, Christoph Gschwendtner je jejím životním partnerem. "Není čas," řekla k případné svatbě rodačka z Lince. Ona díky vztahu a po narození dcery hraje nejlepší tenis své kariéry. "Nevím přesně proč, ale asi proto, že jsem začala pracovat tvrději, protože jsme věděla, že to je moje poslední šance," uvažovala.

Zakopalová, rozená Koukalová, se provdala za Jana Zakopala, bývalého ligového fotbalistu Plzně. Bammerové přítel je rovněž z fotbalového světa, ale živí se elektronikou. "Potkali jsme se na diskotéce," vzpomínala Bammerová. "Je složité si najít partnera. Muži se nevzdají práce, aby s námi jezdili 30 měsíců po turnajích," řekla.

Partner Záhlavové-Strýcové je jejím manželem a zároveň trenérem. Čtyřiadvacet hodin každý den jsou spolu už tři roky, což v sobě nese i slabší stránky sportovního vztahu. "Nebudeme si nic nalhávat, samozřejmě jsou dny, kdy se nemůžeme vystát, ale je víc pozitivních dnů než negativních. Za nic bych to neměnila," podotkla tenistka.

Bammerové dcera si hrála při rozhovoru hru na mobilním telefonu a na otázku, zda se jí cestování s mámou líbí, přikývla. Už ho ale moc nezažije, protože na podzim jde do třetí třídy. Výjimku nemá. "Nechtěli jsme ji učit doma, protože je lepší, aby vyrůstala v dětském kolektivu. Proto už nejezdí ani přítel," řekla Rakušanka.

S dětmi po turnajích jezdí také Rossana De los Riosová z Paraguaye, zkoušela to třeba bývalá světová jednička Lindsay Davenportová.

Záhlavová-Strýcová něco podobného neplánuje. "Ne, já si děti nechám až na konec kariéry. Chtěla bych se jim věnovat naplno," řekla. Ani Zakopalová si neuměla představit, že by se starala o rakety, rozcvičení a mezi tím o dítě. "Hodiny mi ještě netikají, a až jednou budu mít rodinu, nebudu chtít cestovat," řekla pražská rodačka.

Stejně to udělala bývalá česká tenistka Sandra Kleinová, která na Štvanici rozdává úsměvy a "honí" svoji roční dceru Julii.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist