Vydřené výhry po špatném výkonu mi pomáhají, tvrdí Kvitová

19. 1. 2012, 23:40
Aktuality 8
Celý zápas často chybovala, nepomáhala si servisem a nevěděla si rady se soupeřčiným bekhendem. Petra Kvitová ale ve 2. kole Australian Open první složitou situaci situaci zvládla a Španělku Suárezovou udolala ve třech setech. Když takové utkání vyhrajete, můžete dojít daleko, říká jednadvacetiletá Češka.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová se Španělkou Carlou Suárezovou prohrávala v rozhodující třetí sadě 0-2, vývoj ale dokázala otočit a navzdory 48 nevynuceným chybám postoupila dál. 

"Byla to těžká soupeřka," řekla Kvitová po vydřené výhře. "Tyto zápasy mně na druhou stranu pomáhají. Říká se, že když takovéto utkání vyhrajete, můžete jít hodně daleko. Tak to musím zaklepat," uvedla jednadvacetiletá wimbledonská vítězka. 

V těžké chvilce v úvodu třetího setu si Kvitová vzpomněla na loňské finále Fed Cupu. S Ruskou Světlanou Kuzněcovovou prohrávala v rozhodující sadě už 0-3, ale nakonec zápas vyhrála. 

"Trochu jsem taky doufala, že soupeřka nemůže hrát celý zápas na hranici rizika, bez toho, aby neudělala chyby. Což se také potvrdilo," prohlásila. "Měla jsem těžké okamžiky. Když se podíváte na negativní skóre, určitě to není příjemné."

Hodně jí pomohl i trenér David Kotyza z hlediště. Snažil se na hráčku pokřikovat. "Ví, kdy a jak má povzbudit. Byl vlastně na kurtu se mnou a toho si hodně vážím. Ten tenis, co jsem předvedla, nebyl úplně nejlepší, alespoň mám co zlepšovat," řekla.

Suárezová dokázala v roce 2009 v Melbourne v druhém kole porazit Američanku Venus Williamsovou a postoupit do čtvrtfinále. "Věděla jsem o tom. Každá hráčka jako Suárezová se chce na o hodně výše postavenou soupeřku vytáhnout, zvláště na velkých kurtech před mnoha diváky. Já jsem bývala stejná," podotkla Kvitová.

V druhém setu předvedla Kvitová nejhorší výkon. Chybovala a nepomohla si ani servisem. "Ona toho doběhla hodně a já jsem nehrála moc chytře, takže to bylo pro mne těžké hlavně po psychické stránce," uvedla Kvitová. "Navíc měla nečitelný bekhend a nevěděla jsem, jestli přijde rána, nebo naopak čop," dodala česká tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Formu a mentální vyzrálost Petry nemá vůbec smysl hodnotit až tak do osmifinále. Zatímco v prvním až třetím kole Maša s Vikou všechny ohromují svými výhrami 6:0 a 6:1 , Petra postupuje trochu klopýtavě. Pokud se Petra proseká do závěrečných kol, její čas teprve přijde a Viku i Mašu vyprovodí i kdyby je měla zdolat v 3hodinové 3setové bitvě. Její mentální síla obrovská, ale hraje srdcem, proto k předvedení top výkonu potřebuje velký mač. Jen si počkejte...
Reagovat
smazaný uživatel
Pripadne mi, ze Petra jeste neni mentalne vyzrala. Prinejmensim srovnani s chladnokrevnejma (Belo)rusandama a jejich pomerne stabilnima vykonama je alarmujici. Nicmene, jsem toho nazoru, ze az Petra ziska klid a rozvahu a nebude se sesypavat po par nepodarenejch uderech, tak ji nikdo se soucasne spicky neporazi, zvlaste pak ne v hale a na trave. Zatim v soucasne dobe je byt jejim fanouskem opravdu zabava pro nejotrlejsi se silnym zaludkem. Takze snad to zejtra dobre dopadne.
Reagovat
VlS
No, tak jestli je Běloruska Vika příkladem pevnejch nervů, tak jsem Papež. Žebříček je zrcadlem výsledkové stability za plovoucí rok, tak být v první desítce znamená, že hráčka má velmi stabilní výkonnost. Podívej se na loňský poměr vyhranejch - prohranejch zápasů a snadno zjistíš, že ho Peťa měla ze všech nejlepší. Nedá se každej zápas vyhrát a už vůbec ne každej vyhrát snadno. Být fanouškem Petry je v posledním roce veliká radost. Přečti si Postřižiny, tam najdeš radu co udělat, když jseš nervózní :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zebricek a vysledky jsou jedna vec a obraz hry druha. Ja mluvim o tom druhem, to ale samozrejme souvisi take s Petrinym stylem hry atd., do toho se poustet nechci. Kazdopadne, konkretne Vika se mi jevi jako jasne mentalne stabilnejsi nez Petra. V mem prispevku je vyraz "v soucasne dobe". Ale jinak, ja jsem celkem klidnej, davam Petrinym konkurentkam rok, maximalne dva, to je zase z jinyho filmu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
obraz hry možná, ale důležitější je finální výsledek než to, jestli zkazí lehké míče a v tom byla loni lepší než azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
loni mozna, ale letos se mi to teda takhle vubec nejevi, ale uvidime, treba se zase radne rozjede
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon proti Suarez divnej. Chyběl mi tam takovej nějakej zdravej respekt k soupeřce, větší koncetrace a klid. Jsem hodně zvědavej na výkon proti Kirilenko. Imo ještě nedozrála bejt světovou jedničkou
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt je mnohem těžší vyhrávat když se moc nedaří než když tam spadne skoro všechno. Petra hraje krásný a na ženskou velmi tvrdý tenis, jistě nebude nikdo pochybovat, že ho v příštích zápasech zase předvede. Petru, která bude hrát v pohodě, nemá nárok v současné době nikdo porazit... no a pokud prohraje, tak se musí porazit sama nějakým slabým výkonem a na druhé straně musí stát kvalitnější soupeřka než byla dnes Carla Suarez.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist