Výborný Berdych přehrál Ferrera a je zpět ve hře o semifinále

6. 11. 2013, 22:38
Aktuality 74
TURNAJ MISTRŮ - Skvělý výkon a Tomáš Berdych je zpět ve hře o postup do semifinále Turnaje mistrů. Český tenista dnes v londýnské O2 aréně porazil světovou trojku Davida Ferrera a v pátek si tak proti Nadalovi zahraje o postup ze skupiny. Z té se dokonce může i v případě porážky.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hrál s Davidem Ferrerem před pěti dny čtvrtfinále v Paříži, kde prohrál ve třech setech a vzájemnou bilanci s o tři roky starším Španělem si zhoršil už na 3-7. 

Dnes ale Berdych hrál mnohem jistěji a odvážněji než ve Francii i při pondělní prohře s Wawrinkou. Především skvěle podával, ve výměnách tlačil Ferrera do obrany a nutil k chybám. Za stavu 3-3 ještě nevyužil tři brejkboly, ale další si vypracoval za stavu 4-4 a nakonec svoji desátou šanci v turnaji na zisk podání soupeře proměnil. 

Po vyhrané první sadě mohl vzít podání španělskému bojovníkovi hned v první hře té druhé, ale neuspěl. Při svém podání byl Berdych pevný v kramflecích, nepovolil soupeři ani jeden brejkbol a soustředil se na tlak. Ten se mu opět vyplatil v deváté hře, podruhé vzal Ferrerovi podání a vzápětí zápas ukončil. 

"Nebylo to jednoduché, protože David je skvělý hráč. Cítil jsem se moc dobře a zase jsem tady vyhrál svůj druhý zápas. Hrál jsem dobře a těším se na další zápas," řekl osmadvacetiletý Berdych, který soupeře přestřílel na vítězné údery 30-6. "Bylo skvělé, že stanovená taktika před zápasem fungovala skoro na sto procent." 

Berdych dokázal porazit Ferrera poprvé po dvou letech. Naposledy se mu to podařilo právě ve druhém utkání ve skupině na Turnaji mistrů 2011. Tehdy při své druhé účasti v Londýně postoupil do semifinále, což je zde jeho nejlepší výsledek.

Berdych drží postupové karty, teoreticky může i prohrát
Letos ho má stále šanci minimálně zopakovat. O konečném pořadí ve skupině A se rozhodne v pátek a postupová matematika není příliš složitá. Jisté semifinále má už Rafael Nadal, kterému k udržení 1. místa stačí uhrát set proti Berdychovi. Po jejich vzájemném duelu mohou být spokojeni oba.

Tomáši Berdychovi totiž k postupu stačí jakákoliv výhra nad Nadalem, případné vítězství 2-0 by českého tenistu poslalo do semifinále dokonce z 1. místa.

Berdych ale může postoupit i v případě, že proti Nadalovi neuhraje ani set. Stanislas Wawrinka by ale musel prohrát s Ferrerem, který je však už bez šance na postup. V tom případě by měl český hráč poměr setů, které rozhodují v momentu, kdy budou mít tři hráči po jedné výhře a dvou porážkách, 3-4, kdežto Wawrinka nejlépe 3-5 a Ferrer 2-4. 

Nicméně v pátek lze očekávat výhru výborně hrajícího Wawrinky nad Ferrerem, pro kterého sezona prakticky skončila a už se bude těžko motivovat. Berdychovi tak zřejmě nebude zbývat nic jiného, než zdolat Nadala, což se mu nepovedlo patnáctkrát po sobě a sedm let.

"Zápasy s Nadalem jsou skoro vždy jako finále, vždycky to je zážitek," řekl Berdych. Nadal, který dnes porazil Wawrinku dvakrát 7-6, si definitivně zajistil pozici jedničky pro rok 2013 a má účast v semifinále jistou. "Možná mu koupím šampaňské navíc, aby oslavoval o něco déle," vtipkoval Berdych.

Výsledky - Turnaj mistrů - dvouhry (tvrdý povrch, dotace 6 milionů dolarů):
Skupina A:
Berdych (5-ČR) - Ferrer (3-Šp.) 6-4 6-4
esa: 9-2
dvojchyby: 2-1
brejkboly: 2/9 - 0/0
úspěšnost 1. podání: 58-52 %
vítězné údery: 30-6
nevynucené chyby: 34-21
čas: 1 hodina a 23 minut
.
Nadal (1-Šp.) - Wawrinka (7-Švýc.) 7-6(5) 7-6(6)
Tabulka:
1. Nadal 2 2 0 4:0 2
2. Berdych 2 1 1 3:2 1
3. Wawrinka 2 1 1 2:3 1
4. Ferrer 2 0 2 0:4 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka je jasný favorit, všechno hraje pro něj, takže si docela dobře dokážu předtavit zítřejší vítězství Ferrera :)
Reagovat
gigin
Thomaz ti šlape, jak švýcarské hodinky.
Reagovat
Lina
Roger zatím dobře, chtělo by to ještě ten jeden set a nedávat soupeři k dispozici své podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Stihla jsem to až teď, to je přetahovaná teda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rogerovcům :)
Reagovat
VlS
co to tam předvádíš za ustrašenýho pajduláka? Tak zbabělej tenis se u chlapů snad nedá vidět.
Reagovat
Sonja
http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/en/news-and-media/tennis/semi-final-qualifying-scenarios-barclays-atp-world-tour-finals-2013
Reagovat
safi1313
Gratulace Berďovi...V pátek se na soubouj s Rafou těším a věřím, že Thomas má šanci Rafu porazit ;-)
Reagovat
Mayo
Tomáš má šancu ho poraziť už xy zápasov ako to tu vždy čítam keď idú hrať proti sebe...nehovorím, že ho nemôže poraziť samozrejme
Reagovat
Frick
Nj, měla hráčku na hraně první tisícovky :-)
Reagovat
dadaft
letošní wimbledonské semi myslím definitivně potvrdilo, že příštích pár let budou tyhle zápasy těmi nejvybranějšími a nejchutnějšími třešničkami na tenisovém dortu.
doufám, že to bude supermazec.
come on velký chlupáči. ))
Reagovat
Pe3k
Taky mám rád tenhle matchup, když to tak vemu tak mám rád téměř každý matchup kde je chlupáč. Del po - Murray, Federer, Djokovic, Nadal.
JMDP tvoří ideální pár téměř ke všem top hráčům možná s vyjímkou Ferrera.

Každopádně povrch mnohem více vyhovuje Nolemu, hlavně teda rychlost, nechtěl jsem naznačit, že by byl chlupáč špatný v hale, to není, naopak je 3. nejlepší, po poklesu Fedexe druhý :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D Prý chlupáč :D:D taky doufám, že dneska to bude lahůdka, kterou umí Delpo vytvořit i s nudnými hráči :) Na TM se mi zatím asi nejvíc líbily zápasy Toma s Davidem a Delpa s Ríšou, Stana s Rafou jsem celýho neviděla.
Reagovat
nitrotaj
Od srdce jsem se tomu zasmál, když dneska vyhraje, tak mu papež posvětí rakety.
Reagovat
Roger_Federer
"Nejde dolu, to my všichni kolem, se zlepšujeme.On a dalši hvezdy tehle nezkutečne silne ery nas nuti makat na sobe" o Federerovi
Reagovat
Roger_Federer
Mlada fronta dnes, rubrika sport... Nezkutečna fotka Rafa Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
V elektronickej podobe, ništ?..
Reagovat
Roger_Federer
Čtu noviny, v aute cestou do Bratislavi..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Tomas v patek porazil Rafu tak:
1.Podruhe v sezone by porazil svetovou jednicku ( Novak-v Rime )
2.Porazil by v sezone kompletni TOP4 ( Novak-Rim, Rafa-TM?, Andy-Madrid a Cincy, David-TM ), TOP5 i s vyhrou nad Fedexem v Dubaji.
Takova statistika by se nam jiste moc libila tak hodne stesti ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš nemá zrovna oslnivý konec sezóny, i když včerejší zápas byl luxusní. Ale je bohužel pravda, že ve stínu tohoto závěru upadají v zapomnění všechny velké bitvy, které letos vyhrál a s nimi v očích skeptiků a pesimistů i důvod jeho pobytu na TM :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je jejich problem ze na vsechny velke Tomovy zapasy zapominaji...Spousta znich si bude kecat svou, ikdyby jsi jim ty zapasy prehrala v TV ze zaznamu...Takovyto "kecalky" proste nema cenu resit
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy jindy by měl Berdych Ferrerka porazit, když ne teď. Ferrer už toho musí mít plný kecky. Takovej záhul na konci sezony. Myslim, že Berdych by na jeho místě už raketu ani neuzved.
Koneckonců to bylo vidět i na hře. Ferrer byl poloviční oproti tomu co předváděl minulej týden s Nadalem.
Reagovat
VlS
tenis je vždy interakce dvou hráčů a srovnávat zápasy s jiným hráčem je blbost, protože ten hraje jinak a proto hra může být jiná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle kecy nesnáším. Není to jen o Berdychovi, ale jakémkoli českém sportovci. Je úplně jedno, jak dobrý výkon předvede a vyhraje, vždycky se najde nějaký de*il, který místo radosti nad výhrou začne pindat pitomosti o tom, že beztak vyhrál jen proto a proto. Vyhrál! A to je důležitý. Pokud si Ferer dobře nerozložil síly, pak je to jeho problém. Nakonec i to k tenisu patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten de..l jenom tvrdí, že Ferrer byl značně unavenej proto měl Berdych šanci, kterou využil a zaslouženě vyhrál. Ty geniální patriotko.
Reagovat
VlS
Nějaká extra ůnava na Davídkovi vidět nebyla, jako obvykle jezdil po kurtu jak motorová myš a vracel i nemožné.
Reagovat
smazaný uživatel
To možná jezdil, ale těch nevinucenejch chyb bylo na jeho poměry netradičně mnoho. P.S. Já mu nefandim. Pouze obdivuju jeho fyzičku při jeho minivzrůstu.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Ty asi nevíš, co píšeš, protože mi tvrdíš, že jsi napsal něco, co jsi vůbec nenapsal ;)
Reagovat
Pe3k
Gratulace k výhře nad Davidem. Pro něj je to dost těžký soupeř a na předvedené hře potažmo výsledku může stavět :)
Reagovat
jackiec
přeji si aby vyhrál wawroš, aby pak duel nadal-berda měl pořádný náboj, a ne aby berdych postoupil i přes porážku a jen s jedním vítězstvím
Reagovat
worlos6
Takže on prohraje s looserem Wawrinkou a pak porazí jehoho z nejlepších hráčů světa? To je komedie...
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas Davida som nevidel, ale výsledok ma neprekvapil..Feru už zrejme nevládal, ale to je jeho problém, naplánovat si také dávky na konci roky je moc aj pre triatlonistu a to má David na starosti len jednu disciplínu..

V poslednom zápase má vsak motiváciu vyhrat, stále pojde o 200bodov, priblizne tolko dostane za tyzden driny, kdesi na 250ke, takze urcite bude chciet vyhrat..Neviem aký je presne systém, no ak klasický, tak pri rovnosti bodov sa urobí mikrotabulka troch, kde o postupe rozhodne lepsi pomer setov..Inými slovamic Berdych moze prehrat s Rafom aj 0:2, potrebuje akukolvek vyhru Ferrera nad Wawrinkom, bude mat totiz pozitivnu bilanciu setov 3:2..
Reagovat
tommr
v tom, že v pátek bude hrát až druhej zápas. Bude tedy už předem vědět jak dopad zápas Ferrera s Wawrinkou a co tudíž bude potřebovat k postupu. Pokud by Ferrer Wawrinku porazil tak by už měl postup jistej a moh by hrát proti Nadalovi s klidem a bez nervů ... :)
Reagovat
Sonja
Novak, Petra, Paes na Stamford Bridge:-)))
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/577496_621570487895660_579908877_n.jpg
Reagovat
Bob
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=626315677432515&set=a.582809258449824.1073741828.185199214877499&type=1&theater
Reagovat
Sonja
Bob- Jj, to se mi na fb ukázalo hned potom, co jsem sem hodila tenhle odkaz:-D

A ještě i Rafan tam byl, s klukama v šatně:
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/6424_414946955298207_108086693_n.jpg
Reagovat
Mayo
fúúúj Stamford....jedine OLD TRAFFORD :)
Reagovat
Mayo
olééééé Rafa ... ale medzi modrými och
Reagovat
Amputace
Tak to mě Rafa dost zklamal. Nesympatičtějšího týmu v Anglii není.
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj Chelsea.

http://allgalgaduud.com/wp-content/uploads/2013/02/arsenal.jpg
Reagovat
Amputace
http://www.thomascraigconsulting.com/uploads/2011/02/liverpool-wallpaper.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak :-))
Reagovat
Sonja
Pch, že vám sem ještě něco hodím...
Reagovat
gigin
:(:D
Reagovat
Amputace
Takže na Eurofotbalu to jsi ty? Myslel jsem, že je to jen shoda jmen, respektive niků :)
Reagovat
tommr
a dokázal, že si účast na TM opravdu zasloužil. I kdyby v posledním zápase s Nadalem prohrál a do semifinále nepostoupil tak může bejt spokojenej - vypad by se ctí ... :)
Jinak je zajímavý, že Tomáš ve všech 4 ročnících TM, kterejch se zúčastnil vyhrál aspon jeden zápas a ještě zajímavější je, že to byl pokaždý druhej zápas. První zápas na TM se mu naopak ještě nikdy vyhrát nepovedlo ... :)
Reagovat
Fandina
Já mám z Tomáše a jeho dnešního výkonu moc velkou radost a jsem moc ráda, že vyhrál. Vím, že na to má. Super gratulace!
Reagovat
worlos6
i kdyby? Snad si nemyslíš, že by mohl porazit Nadala? :D Nikdy už ho neporazí.
Reagovat
smazaný uživatel
worlos6: ty zalez někam do díry a mlč. Jestli je pro tebe Wawrinka looser, tak tady nemáš co vykládat. Jinak Tome GL! Na Rafu máš!
Reagovat
rychlej
jinej zápas, krásná práce, velká radost :-)
Reagovat
LukasH
Pěkně Tomáš. Skvělý podání.:-)
David je unavenej jak pes...:-)
Reagovat
Mayo
fúúha Berdych ma prekvapil veru
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, někde jsem četla, že tam Berdych nemá co dělat.
Reagovat
Mayo
to som aj ja čítal veru...ale myslím, že Stanislas dá dole Ferru aj tak
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by super, kdyby ne. David je bojovník, ten se jen tak nevzdá.. samozřejmě naprosto NEZIŠTNĚ budu fandit Davčovi :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam ze si to SF Tom vybojuje sam a nebude ktomu Davida potrebovat :-) Uz je nacase porazit toho Rafu a kde by to chtel spis nez v hale...
Reagovat
Mayo
tentokrát budeme fandiť proti sebe :D volím Stanislasa (:
Reagovat
smazaný uživatel
jak jinak, že jo?
Reagovat
VlS
výkon, David neměl ani jeden BB, super a vzhůru na Rafu, je načase trochu změnit skóre.
Reagovat
Fandina
k výkonu a připojuji se s přáním, aby Berda změnil i skore s Rafou. Když to šlo dneska s Davidem, tak proč ne pozítří s Rafou. Už je na čase a Tom hrál dneska super. Držím palce!
Reagovat
Lina
Já se připojím také se stejným přáním.
Reagovat
smazaný uživatel
Když hrál před týdnem v Paříži, řikal jsem si teď ho porazíš, a v londýně už ne nebo naopak. Doufám že se ukáže, že tohle vítězství bylo mnohem důležitější než to minulý týden. Dneska hrál tomáš výbrně. Z krosů na lajnu a obráceně. Neustále útočně. Opět sice přišly ty jeho minely při důležitejch míčech, ale tou útočnou hrou je dneska zastínil. Jen tak dál vzhůru na rafaelo
Mimochodem nevíte někdo proč je v těchto chvílích Tomáš v tabulce až za wawrinkou? Budí to dojem, že první rozhoduje vzájemnej zápas a až pak teprv skore, ale tak to přeci neni ne?
Reagovat
jidav
Podle mých propočtů by Tomáš postoupil i přes jakoukoliv porážku s Nadalem jestli jakkoliv Ferrer porazí Stanislase... Tzn. Ferrer vyhraje a Berďa jde dál. Je to tak ?
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to stejně
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska uzasne koncentrovanej vykon a hlavne agresivni s trpelivosti :-) Super zapas a zatim na TM ztech co jsem videl se mi libil nejvice...
Reagovat
Bob
Gratulace Tome.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska si mi udělal radost, protože bylo vidět, že tě tenis zase baví :) gratulka veliká :)
Reagovat
Karl
Skvělý výkon, jen tak dál, snad se ti bude dařit i v nadcházejícím zápase a nejen tam. :-) Hodně štěstí na Nadala!!!
Reagovat
Karl
Chtěl jsem to napsat jako nové vlákno, ale ono je to vlastně jedno. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
čím méně nových vláken, tím líp :))
Reagovat
Bob
Chceš je mít jenom sama pro sebe viď? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D to jsem tak nenápadná? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist