Všechno jde tím správným směrem, říká Serena po výhře ve Stanfordu

4. 8. 2014, 09:33
Rozhovory 6
Serena Williamsová se po nepovedeném Wimbledonu vrátila triumfem, když po loňské absenci potřetí během čtyř let vyhrála domácí turnaj ve Stanfordu. Američanka ve finále porazila Němku Angelique Kerberovou a připsala si 61. titul v kariéře. Věřila jsem, že můžu dojít daleko. Všechno jde tím správným směrem, řekla Serena novinářům na tiskové konferenci.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Podnik ve Stanfordu pro vás byl prvním turnajem po nevydařeném Wimbledonu, vnímala jste Stanford jako zkoušku toho, co zvládnete?
To rozhodně ne, po Wimbledonu mi sice bylo dost špatně, byla jsem nemocná a musela jsem se léčit, ale po nějaké době jsem se začala cítit lépe a znovu jsme začali s tréninkem. Před turnajem jsem tedy věděla, jak na tom jsem, cítila jsem se dobře a věřila jsem, že můžu dojít daleko. Nebyla to zkouška, byl to turnaj jako každý jiný, ke všem turnajům přistupuju naplno a jsem proto moc ráda, že se mi tady zadařilo.

Ve finále jste hrála s Angelique Kerberovou, jak jste se připravovala na zápas s ní?
Už jsme spolu odehrály nějaké zápasy, takže jsem věděla, že je to výborná hráčka a velká bojovnice. Má dobré podání, skvěle brání, ale když má možnost, umí i zatlačit a zahrát agresivně. Angelique je už nějakou dobu v Top 10, má už zkušenosti z velkých zápasů a umí je využít. Já jsem se ale snažila soustředit na sebe.

V první setu jste působila nervózně a udělala jste poměrně dost nevynucených chyb, čím to bylo?Serena Williamsová
Ano, měla jsem pomalý začátek, nějakou dobu mi trvalo, než jsem našla ten správný rytmus. Ona hrála velmi dobře už od začátku, takže proto jsem rychle prohrávala 1-5. Udělala jsem v první sadě opravdu celkem dost chyb, zatímco soupeřka téměř nechybovala. Byla jsem na začátku trošku nervózní, ale to je normální, na to jsem zvyklá. Jsem ráda, že jsem se pak chytla, dostala se do tempa a postupně jsem se zlepšovala.

První set jste pak senzačně otočila a získala ho v tie-breaku, jak moc vás to povzbudilo?
Důležité bylo, že jsem to otočila, šla jsem míč po míči, šanci za šancí a věřila jsem si. Hodně mi pomohly odvrácené setboly, to člověka vždycky dost povzbudí a žene ho to dopředu. Když jsem vyhrála první set, tak už jsem cítila, že má hra je tam, kde má být, už jsem se cítila jistěji. Ve druhém setu už jsem se pak cítila velmi dobře.

Titul ze Stanfordu je velmi dobrý start do US Open Series, co myslíte?
To rozhodně ano, každý titul se počítá a každé vítězství dodává člověku chuť a sílu dál. Jsem ráda, že jsem zase zpátky na tour a odstartovat titulem? To je super výsledek. Pro mě je důležité to, že jsem zdravá. Na kurtě se cítím velmi dobře a vím, že s touhle hrou můžu zase konkurovat všem ze světové špičky. Všechno jde správným směrem a já už se moc těším na další turnaje. Vím, že se můžu ještě zlepšovat a udělám pro to maximum.

V čem vidíte největší změnu vaší hry oproti předchozím měsícům?
V tenise to tak prostě je - někdy se daří a někdy se nedaří. Poslední dobou se mi příliš nedařilo a zejména na grandslamech jsem nepředvedla to, co bych chtěla. Myslím ale, že to volno po Wimbledonu mi dost pomohlo, jsem teď víc soustředěná a celkově mám větší motivaci vyhrávat. Myslím, že jsem si tu hodně pomáhala prvním podáním (nebylo sice ještě na tak vysoké úrovni, ale bylo to lepší), zlepšila jsem i return. Je to zápas od zápasu, vždycky je něco lepší a něco horší, tak to prostě je. Tady ve Stanfordu jsem byla spokojená zejména s pohybem ve hře.

Komentáře

6
Přidat komentář
Mayo
Kerberka viedla 5-1 v prvom sete a ešte ho prehrala...tie ženy labilné to je katastrofa
Reagovat
LukasH
Serena totiž začala hrát a to je pak labilka každá.:-):-)
Reagovat
misa
Po vítězství Sereny ve Stanfordu klesla Petra v race na 6. místo. před 9. Kerberovou má náskok něco přes 400 bodů. Takže s ohledem na Singapur nic jistého, Petra potřebuje ještě pár skvělých turnajů. Nějaký ten titul z US Open Series by se hodil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, nicméně tvoje motání na kurtu v deblu s Venus mě nechávalo klidnou, i když se psaly různé spekulace, protože vím, že jsi mentálně silný jedinec. Přeju další úspěchy a doufám, že tuhle větu si říká i Kvítko :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Do siene slávy na rok 2015 bude s najväčšou pravdepodobnosťou uvedený Jevgenij Kafeľnikov, kt. v rozpore s pravidlami ITF zverejnil svoju nomináciu v predstihu na Twitteri. :-) Zároveň vyzradil mená ďalších šťastlivcov: Amelie Mauresmo, Mary Pierce a Sergi Bruguera.
Reagovat
smazaný uživatel
Super rozhovor, nech sa darí aj na USO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist