Voráčová skončila na životním turnaji v semifinále. Pomstí ji Benešová?

30. 4. 2010, 17:22
Aktuality 4
WTA FES - Životní turnaj skončil pro Renatu Voráčovou v semifinále. Šestadvacetiletá Češka se do prvního finále na okruhu WTA neprodrala, nad její síly byla Rumunka Halepová. Ta se ve svém prvním finále utká s další Češkou - Ivetou Benešovou.
Renata Voráčová

Renata Voráčová si první finále turnaje WTA v kariéře ve Fezu nezahraje. Na marocké antuce dnes podlehla v semifinále Rumunce Simoně Halepové 5-7 4-6.

Šestadvacetiletá Voráčová už překvapila samotným postupem mezi nejlepší čtyřku, poté co porazila nasazené Melindu Czinkovou, Katie O`Brienovou a Angelique Kerberovou. Souboj s bývalou vítězkou juniorky na Roland Garros Halepovou začala perfektně a ujala se vedení 3-0. Její časté nevynucené chyby však vrátily Rumunku do hry a sadu Halepová vyhrála.

Voráčová si o přestávce postěžovala trenérovi Liboru Šubertovi na bolest ruky, duel ale nevzdala. Za nepříznivého stavu 1-4 opět zatlačila Rumunku tvrdými údery a snížila na 4-5. V klíčovém desátém gamu ještě odvrátila dva mečboly, při třetím už ale poslala míč do autu. Osmnáctiletá Rumunka, která postoupila z kvalifikace, si zahraje finále poprvé v kariéře.

"Byla jsem nervózní před zápasem i během něj. Jsem emotivní člověk," přiznala Halepová, jež se prezentuje bojovnými výkony.

Sedmadvacetiletá Iveta Benešová bude usilovat v osmém finále teprve o druhý titul v kariéře. Dosud se radovala z celkového prvenství pouze před šesti lety v Acapulku, rovněž  se hrálo na antuce. Naposledy byla ve finále loni v Hobartu, kde podlehla Kvitové.

Téměř tříhodinový souboj s Alize Cornetovou začala lépe, francouzská soupeřka ale měla lepší koncovku druhé sady a srovnala stav. V rozhodujícím dějství vedla Benešová už 4-0, ale pak úplně vypadla z rytmu a dovolila Cornetové otočit na 4-5. Naštvaná gesta však česká hráčka včas vystřídala za přesnější údery, sebrala zpět Francouzce podání a vyhrála i zbývající dva gamy.

Benešová tak dává zapomenout na špatný vstup do sezony, kdy z jedenácti podniků hrála jen dvakrát 2. kolo. Poslední nevydařený turnaj zaznamenala před měsícem v Marbelle, kde v úvodním zápase hladce prohrála právě s Halepovou. Pak však překvapila čtvrtfinálovou účastí v Barceloně a nyní úspěšným vystoupením v Maroku.

Benešová i Voráčová se objeví ve finále čtyřhry. Po boku Španělky Anabel Medinaové bude hrát Benešová, partnerkou Voráčové je fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (30. 04. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Benešová (7-ČR) - Cornetová (Fr.) 6-3 4-6 7-5
Halepová (Rum.) - Voráčová (ČR) 7-5 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Benešová/Medinaová (1-ČR/Šp.) - Coinová/Cornetová (Fr.) 6-4 7-5
Hradecká/Voráčová (2-ČR) - Manasjevová/Zakopalová (Rus./ČR) 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Skoda, ceske finale se nakonec ve Fesu konat nebude:( No, Simona Halep bude ve finale pro Ivetu v kazdem pripade tezky orisek. Teprve nedavno jsem ji videl poprve hrat v Marbelle a kazdy dalsi zapas me jenom utvrzuje v tom, ze z ni roste velka hracka.Tvrde udery z obou stran, rychle nohy, ale hlavne ohromna bojovnost z ni delaji neprijmenou souperku.Zadny mic neni pro ni ztraceny.Treba proti Schnyder se hnala za kazdym nedobehnutelnym dropshotem Patty, jistila i metrove auty a ani kdyz prohravla 2-5 jsem nemel pocit, ze by nemela set otocit.To same dnes proti Renate.Myslim, ze i pres minimalni zkusenosti, v porovnani s Ivetou, je ve finale favoritkou, i kdyz prat samozrejme budu druhy titul Ivete;-)
Na Simi se tesim, az narazi na opravdovou antukovou extra tridu (Henin, Rusky, Jankovic), co predvede.Mela by byt v Madridu a o tom, ze se prokouse i z kvaldy na FO nepochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
...hlavně má teda obrovské kozy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nekecej, kozy dala pryč a hned hraje líp. Snad vyhraje, ta Beneška je tak nesympatická. Nechápu jak se může Koťákovi líbit.
Reagovat
skott
dalsi takovej, co jednou videl jeji fotky a jinak nevi, ktera bije:-) Myslim, ze Halep si za to rozhodnuti zaslouzi obdiv, ze nechtela byt jen pouhou atrakci, pro par nadrzencu, co by prisli na jeji zapas jen kvuli jejimu hrudniku, ale ma predevsim tenisove ambice.Pochybuju, ze to pro ni byla snadna volba...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist