Vondroušová má za sebou třetí operaci. Dva roky po zápěstí musela na zákrok i s ramenem

21. 8., 18:51
Aktuality 17
Markéta Vondroušová se podrobila operaci levého ramena, s nímž měla delší dobu problémy. Loňská vítězka Wimbledonu nehrála od 2. července a dnes na instagramu zveřejnila fotografii z nemocničního lůžka. V minulosti už podstoupila dvě operace zápěstí.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

"S bolestí v rameni bojuju už pár měsíců a nebyla jiná možnost, než jít na operaci. Vše dobře dopadlo a brzy začnu rehabilitovat," napsala pětadvacetiletá tenistka, jež kvůli zdravotním problémům nemohla obhajovat stříbrnou olympijskou medaili a přišla také o poslední grandslam sezony US Open.

Vondroušová odehrála poslední zápas na wimbledonské trávě, kde coby obhájkyně trofeje vypadla hned v prvním kole se Španělkou Jessicou Bouzasovou. Operaci podstoupila s ramenem levé ruky, kterou hraje.

Zranění mívá často, první zákrok se zápěstím absolvovala v září 2019. Po finále na Roland Garros měla ruku přetíženou a zánět se jí rozvinul při přechodu na trávu. Následovala půlroční nucená pauza. A zápěstí ji opět trápilo předloni, tehdy po další operaci nehrála znovu přes půl roku.

Bývalá šestá hráčka světového žebříčku je nyní v pořadí dvouhry na 22. místě. "Uvidíme se zpět na kurtu šťastní a zdraví," napsala dnes sokolovská rodačka a loňská vítězka ankety Sportovec roku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
makro99
tak je to bohužel i zpětné dovysvětlení toho letošního odevzdaného Wimbledonu...
Reagovat
Moiaa
Prosím, odemknul by někdo tento článek? Děkuji https://www.idnes.cz/sport/tenis/barbora-krejcikova-rozhovor-kariera-wimbledon.A240801_810191_tenis_mama
Reagovat
com
Kapesny sem utratil za bombony smile
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/barbora-krejcikova-rozhovor-kariera-wimbledon.A240801_810191_tenis_mama?h=111C034710429AE4476D41B7B585579B
Reagovat
1semi1
Dekujeme
Reagovat
misa
Markéta už letos hrát asi nebude, což znamená, že sestava na podzimní BJK Cup přijde o velké jméno. A příští sezonu se vrátí s chráněným žebříčkem. Takhle to mají Muchová s Vondroušovou pořád dokola...
Reagovat
com
Takze podle rankingu - Big4ka Krejča, Nosková, Siniaková, Karolina smile
Reagovat
misa
Plíškovic už reprezentační akce vynechává...
Reagovat
com
Pred koncem kariery treba zavzpomina na stary dobry casy a jeste to prubne smile
Reagovat
horska.kraslice
Takže US open 2025 vítězka?
Reagovat
Trojchyba_Mat
No, nezlobil bych se
Reagovat
tommr
je to docela možné vzhledem k tomu že Markétiny velký úspěchy přicházejí pravidelně v lichých rocích (finále FO 2019, finále OH 2021, Wimbledon 2023) ...
Reagovat
makro99
přesně tak
a nejen Markéty, ale českýho ženskýho tenisu..
Reagovat
com
to bude titul obhajovat Karolina smile
Reagovat
hanz
To už bude Kájísek v důchodu...
Reagovat
com
bude utocit na kalendarni GS smile
Reagovat
misa
Tipuju, že bude hrát i příští rok, ale postupně se propadne do kvalifikací.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist