Vondroušová dokonala obrat, Bouzková je ve 3. kole French Open poprvé. Siniaková a Nosková dohrály

30. 5., 18:20
Aktuality 131
FRENCH OPEN - Kvarteto českých tenistek mělo ve čtvrtek ve druhém kole na French Open poloviční úspěšnost. Markéta Vondroušová (24) dokonala obrat v dohrávce, když přehrála 0:6, 6:1, 6:4 kvalifikantku Katie Volynetsovou. S Kateřinou Siniakovou (28) si ale o osmifinále nezahraje, bývalá deblová šampionka prohrála 6:3, 6:7, 6:7 bitvu s domácí divokou kartou Chloé Paquetovou. Marie Bouzková (25) je v Paříži poprvé ve třetím kole, bývalá juniorská šampionka Linda Nosková (19) ji večer napodobit nedokázala.
Vondroušová se oklepala z kanára (© AFP)

Volynetsová – Vondroušová 6:0, 1:6, 4:6

Markéta Vondroušová rozehrála utkání druhého kola už ve středu a úvodní set si za rámeček rozhodně nedá. Bývalá finalistka v něm uhrála jen osm fiftýnů a od hráčky druhé stovky a kvalifikantky Katie Volynetsové schytala kanára.

Od začátku druhé sady ale převzala kontrolu nad zápasem, jenže ten byl kvůli dešti za stavu 4:1 pro českou favoritku odložen a dohrával se až ve čtvrtek. Rodačka ze Sokolova se v dohrávce zpočátku nijak nezdržovala a po dvou rychlých gamech poslala duel do rozhodujícího dějství.

V něm si vypracovala vedení 4:0 se dvěma brejky. Přesto se musela o postup ještě pořádně porvat. Američanka nebyla daleko od srovnání na 4:4 a v závěrečném gamu měla po dvou neproměněných mečbolech Vondroušové brejkbol. Češka jej však aktivní hrou zlikvidovala a třetí šanci už využila.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Vondroušová loni senzačně kralovala ve Wimbledonu, ale po čtvrtfinálové účasti na US Open se jí přestalo dařit. Do Paříže dorazila s letošní bilancí 11:8 a více než jednu soupeřku na jednom turnaji porazila teprve potřetí v sezoně.

Na French Open má zajímavé pravidlo, buď končí v úvodních dvou kolech, nebo dojde do druhého týdne. Branami druhého kola prošla v tomto dějišti teprve potřetí, v roce 2019 se dostala až do finále a před třemi lety uhrála osmifinále.

Světová šestka, jež na Australian Open ztroskotala hned v prvním kole po výprasku od Dajany Jastremské, se o postup do druhého týdne popere s domácí divokou kartou Chloé Paquetovou. Francouzka senzačně vyřadila Kateřinu Siniakovou.

 

Siniaková – Paquetová 6:3, 6:7, 6:7

Kateřina Siniaková ve 28 letech poprvé v kariéře plnila roli nasazené hráčky na grandslamových turnajích. A novou zkušenost mohla i s pomocí příznivého losu zvládnout na výbornou. Po lucky loserovi Dalmě Gálfiové narazila na Chloé Paquetovou, jenže proti domácí divoké kartě překvapivě neuspěla.

Česká favoritka se rozjížděla pomaleji, ovšem manko 1:3 dohnala a od stavu 3:3 získala snadno tři hry v řadě a tím i úvodní set. Do vedení brejku šla také ve druhé sadě, avšak ho nepotvrdila a absolutně nezvládla tie-break, v němž získala pouhé dva body.

V rozhodujícím dějství se dostala do ztráty 0:2, ale po už druhé dešťové přestávce ji zlikvidovala. Postupně se propracovala k dalšímu náskoku brejku, nicméně ani tentokrát z něj nic nevytěžila. Stejně jako v předchozím setu okamžitě zaváhala na podání a Francouzka měla znovu navrch v tie-breaku, tentokrát poměrem 10:6.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Rodačka z Hradce Králové absolvovala na pařížské antuce svůj 13. letošní turnaj na nejvyšším okruhu a stále se jen jednou dostala přes druhé kolo, v únoru zaznamenala osmifinále na tisícovce v Dauhá. Mimo hlavní tour si odskočila pouze před pár týdny na podnik 125k v Lleidě, kde získala svůj 14. kariérní titul.

Na French Open startovala pojedenácté v kariéře a v tomto dějišti má své grandslamové maximum, osmifinále z roku 2019. Mnohem úspěšnější je na pařížské antuce v deblové soutěži, kterou v letech 2018 a 2021 s krajankou Barborou Krejčíkovou ovládla.

Další soupeřkou Markéty Vondroušové tak bude Paquetová. Francouzka, která ještě nikdy nedebutovala v TOP 100 žebříčku, si zahrála druhé kolo na grandslamech podruhé. Před sedmi lety právě doma na French Open neuspěla.

 

Fettová – Bouzková 2:6, 2:6

Marie Bouzková absolvuje na French Open svůj druhý turnaj po více než měsíční zdravotní pauze a zatím si vede výborně. V úvodním kole povolila jen šest gamů trápící se nasazené devětadvacítce Veronice Kuděrmetovové a ještě o dvě hry méně ztratila s lucky loserem Janou Fettovou.

Souboj s chorvatskou outsiderkou měla výborně rozehraný už ve středu, za stavu 6:2 a 1:0 z jejího pohledu však bylo utkání přerušeno a nakonec se muselo dohrávat až ve čtvrtek. Česká tenistka žádné výraznější komplikace nepřipustila, sice soupeřce dovolila srovnat z 0:2 na 2:2, nicméně ve zbytku zápasu už zase dominovala.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Hlavní soutěž French Open hraje pošesté, jejím předchozím maximem bylo předloňské druhé kolo. Nyní ji čeká největší favoritka turnaje, a to trojnásobná šampionka a vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková. Se světovou jedničkou, jež v předchozím kole odvracela mečbol Naomi Ósakaové, se utká poprvé.

Bývalá šampionka Livesport Prague Open má za sebou tři zápasy třetího kola na grandslamech. V posledních dvou letech uspěla ve slavném Wimbledonu a na loňském US Open v této fázi prohrála těsnou bitvu s Ons Jabeurovou.

Postup do třetího kola letošního French Open je její teprve třetí letošní vítěznou sérií. Zbylé dvě předvedla v úvodním lednovém týdnu po cestě do čtvrtfinále v Aucklandu a nedávno během tažení do finále na antuce v Bogotě.

Beguová – Nosková 6:4, 6:2

Linda Nosková v pondělí porazila Britku Harriet Dartovou a na French Open si připsala první výhru po využití mečbolu. Navázat na ni a překonat výsledek z loňského ročníku ale nedokázala, ve druhém kole prohrála hladce 4:6, 2:6 s Irinou Beguovou.

Juniorská šampionka z roku 2021 nezachytila začátek utkání, které začalo kvůli dešti s jednodenním zpožděním, ztratila první čtyři gamy a prohrávala 1:5. Manko jednoho brejku sice smazala a po odvrácení tří mečbolů snížila na 4:5, sadu už ale zachránit nedokázala.

Také ve druhém dějství prohrála čtyři hry po sobě, tentokrát ale na returnu uhrála dohromady jen čtyři míčky a vývoj více nezdramatizovala. O 14 let starší Rumunka trefila 22 winnerů, udělala jen 11 nevynucených chyb a povedla se jí odveta za loňskou porážku z Indian Wells.

Statistiky zápasu Irina Beguová – Linda NoskováStatistiky zápasu Irina Beguová – Linda Nosková (@ Livesport)

Devatenáctiletá Nosková na sebe v lednu upozornila skalpem světové jedničky Igy Šwiatekové a postupem do čtvrtfinále Australian Open a na osmi z 10 letošních turnajů zvládla své úvodní vystoupení v hlavní soutěži, už pošesté v řadě ale nevyhrála víc jak jedno utkání.

Mezi elitou na French Open mezi ženami hrála třetí rok po sobě. Loni se do druhého kola dostala po skreči soupeřky a vypadla s Elenou Rybakinovou, předloni v úvodním kole nestačila na jinou grandslamovou šampionku Emmu Raducanuovou.

Výsledky dvouhry žen na French Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

131
Přidat komentář
lvicek
Boze Azarenko, aspon jednou jsi mohla potesit...
Reagovat
makro99
Boze, Mirro, aspoň jednou si potěšila...
Reagovat
lvicek
Jako jasne, je to dilema. Ale ta mlada mi pije krev mnohem vic, dokonce i pres to Azarencino jeceni a to je co rict ;).
Reagovat
Blondie
Reagovat
makro99
Mmm, Miře by se mělo přiznat, že je mnohem autentičtější...
Reagovat
milanspring
dívám se, že po RG podle https://live-tennis.eu/en/wta-schedule není Linda přihlášená na žádný turnaje, žádná tráva před W. Tak nevím, na antuce se nedaří, trávu vynecháme ....

Mladé hráčky obecně si stěžují, že nemohou hrát, že mají omezený počet turnajů, ale Linda jich podle mne hraje strašně málo, hraje v podstatě jen ty největší. No a vypadává docela brzy. S takovou herní praxi nezíská
Reagovat
A211
Lindě N se v poslední době do práce moc nechce.
Reagovat
SpacialRecognition
Nejlepší českej trenér je bezkonkurenčně Vaněk, co z Petry po tom útoku s ne zcela funkční rukou dokázal vydolovat je neskutečný.
Reagovat
GaelM
Tam se teprve dolovat bude, někdy kolem Wimbledonu
Reagovat
frenkie57
To jako myslíš, že se J1rka propracuje do kvaldy Wimblu,jo?
Reagovat
makro99
To je úvaha správným směrem A cílil bych rovnou na WC do MD... jako vždycky.
Reagovat
lvicek
Tak Tome teda ufff ;). Ale konec dobry, vsechno dobre.
Reagovat
lvicek
A tak to jsem si precetla az ted v expreskach, ze ten Navone byl dokonce nasazeny (a antukar!) Jeste, ze jsem to nevedela predtim, to bych mela mnohem vetsi bobky o ten paty set Ja myslela, ze je to nejaky noname z druhy stovky, jak to mely dneska ty nase slecny .
Reagovat
Kandinsky1
Díky bohu se Makáč probral, to by zas jinak byl dneska katastrofický český den.
Reagovat
Dobry-den
Paráda, Tomáš to dal! Já už to radši ani nesledoval ten pátej set, ale super. smile
Reagovat
sojka1
tak sazka na paty set vysla, parada, Tome, ale zbytecne dlouha.... :-)))
Reagovat
hanz
Macháč - tohle mělo být hotový ve třech... zklamání z předvedených minel...
Reagovat
sojka1
a vidis taky nekdy hru soupere.... treba?
Reagovat
tommr
Sice jsem čekal že Linda s Begu prohraje ale přesto je to obrovské zklamání. A to nejen z výsledku ale i z předvedené hry ...
Linda by se měla opravdu vážně zamyslet jestli má cenu dál pokračovat s Kotyzou. Podle mě je to cesta do slepé uličky. Kotyza jí nic novýho nenaučí a Linda se zhoršuje i v tom v čem dřív vynikala ...
Reagovat
Liverpool22
Od Lindy jsem tady na RG nic nečekal, ale dnešní výkon hodně špatný. Kotyza je super trenér a měnit by nic neměla - TY ho nemáš rád a nevím proč. Linda je furt mladá a času má stále dost - byla by blbost měnit trenéry jako Plíšková nebo Krejčíková také začala vymýšlet ohledně trenérů a kam to vede vidíme
Reagovat
Kandinsky1
U něj už je to normální obsese,
Reagovat
SpacialRecognition
Kotyza je dobrý trenér, ale typově prostě nemá Lindě co nabídnou. Ten backhand, co měla jako smrtící zbraň, z nějakého důvodu se markatně zhoršil za jeho působení.
Reagovat
Liverpool22
Na AO vykostila Igu a tam hrála dobře - antuka není její povrch. Určitě nyní nic neměnit - kam vedou čáry máry s trenéry vidíme u Plíškové, Báry a nově Mařenky. Chce to trpělivost a nikoliv po pár zpackaných zápasech dělat ukvapené změny
Reagovat
SpacialRecognition
Antuka není její povrch. V 17 proti Raducanu hrála na něm velmi dobře. Opět, otázka je, proč se na něm tak zhoršila.
Reagovat
jorgge98
Proti Raducanu neměla co ztratit. Linda by se měla zamyslet spíš nad tím, proč dělá občas v zápase úplně unáhlené rozhodnutí a občas se rozhodne zápas odchodit, když jí to nebaví. Kotyza vytáhl Petru, Barboru, Karolínu i druhou Karolínu hodně vysoko. Špatný trenér to rozhodně nebude.
Reagovat
Kandinsky1
Přesně tak, všechny naše tenistky, které trénoval, dosáhly největších úspěchů s ním.
Reagovat
Liverpool22
Plíšková kdyby nevymýšlela ptákoviny, tak pod Kotyzou by ten GS vyhrála - bohužel měla broučky v hlavě - holt to je život
Reagovat
SpacialRecognition
pod kotyzou se nikdy nedostala do GS finále a tuším, že ani ne do SF.
Reagovat
SpacialRecognition
Omyl, Plech dosáhnul největších úspěchů - finalistka USO 2016 - Vaněk, Finalistka Wimbledonu 2021 - Sascha Bajin.
Reagovat
Kandinsky1
Největším úspěchem Plíškové je post jedinčky, a tou se stala pokud vím s Kotyzou.
Reagovat
Blondie
Tak uznej, že jednička je dost specifická, kdy se sčítají dosavadní úspěchy a je třeba souběh s neúspěšnými obhajobami.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Házet vše na trenéra je chyba. Navíc Kotyza je náš NEJ trenér - takže nic neměnit.
Reagovat
SpacialRecognition
Ještě se začni hádat s rozhodčím tomáši, to určitě pomůže.
Reagovat
SydneyOpen
Letošní sezóna jde čím dál víc do větších sra...
Reagovat
hanz
Naprostý souhlas a může za to hlavně odhodlání našich ,,hvězd,,.....
Reagovat
sojka1
Tomas uz na to bodl a vsadi vsechno do pateho, ale mel si teda ohlidat, aby ho zacinal na podani, tohle dobre nevypada..... pupkac se uvolnil a hraje dobre... :-(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pupkáč měl v přípravě na háku Runeho, ale jak měl podávat na výhru, tak se sesypal. Doufejme, že ho v téhle tendenci Tomáš přidrží.
Jinak Navonemu fandím, hraje pěkný tenis, s Runem to byla parádní řežba. Hrozně mě naštval.
Reagovat
hanz
Jenže Makáč se ukázkově vyhazuje, fakt nechápu, proč tak spěchá...
Reagovat
Dobry-den
Kdepak, antuka není pro Lindu. V juniorkách to šlo, ale tady to bez pohybu nepůjde.

A Tomáš hodlá rupnout ze 2:0 na sety, asi aby Katka nesmutnila sama.

Takže to vypadá na pouhé 2 české zástupkyně ve 3. kole, z nichž 1 bude ráda za každý game a druhá se může kdykoliv nas*at a vypustit to.
Reagovat
Dobry-den
Chtělo by to zdravou Brendu.
A Sáru.
A Mušku.
Reagovat
lvicek
A Kubu a Jirku ;).
Reagovat
Dobry-den
Jo!
Reagovat
Kandinsky1
Chtělo by to okamžitě déšť
Reagovat
aligo
Macháč zapomněl, že se hraje na 3 vítězné, že to po druhém setu zabalil, nebo co se děje?
Reagovat
PTP
Jestli von není šeroslepej
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, už se balil do šatny, čekal na ovace a interview a místo toho Navone začal podávat
Reagovat
EllNino
Naše holky těžko mohly mít do 2. kola lehčí los, všechny 4 dostaly hráčku 2. stovky .. i tak asi postoupí jen 2
Reagovat
hanz
Klasika... buď hrajou tužku od začátku nebo prostě se ukolíbají a myslí, že se to dohraje samo... ale jako takový blikanec u Mácháče fakt nechápu... dělal si tam co chtěl a teď takovej kekl...
Reagovat
SpacialRecognition
Kotyza se snaží z Noskové udělat druhou kvitovou a to fakt nejde
Reagovat
Liverpool22
Chce to čas Navíc antuka pro Lindu moc není - tady od ní nic nečekám
Reagovat
SpacialRecognition
Nechce to čas. Linda nikdy herně Petře podobná nebyla, ničí jí její přednosti
Reagovat
Liverpool22
Tak Linda je ranařka podobně jako Petra
Reagovat
SpacialRecognition
Její údery nebyly čiště ranařské, byla tam určitá faleš, hlavně na backhandu, který se jí zhoršil enormě od doby, co jí bylo 17 a hrála tady proti Raducanu.
Reagovat
hanz
Noskový hlavně hybí nějaká herní inteligence... buší do toho a starý Begjů stačí vracet
Reagovat
Liverpool22
Begu nehraje nic extra, ale Linda jí dává dárečky - vedla 40:15 na servisu a ještě to projela - od té doby dělá laciné chyby
Reagovat
misa
Begu na antuce není lehká soupeřka, navíc při známé neochotě Lindy zabojovat.
Reagovat
EllNino
Ano, ale i tak, Volynets, Paquet, Fett a Begu do 2. kola schudny los
Reagovat
hanz
Stejně to tam vyhraje Pšonka, tak je to jedno...
Reagovat
Kandinsky1
To byl snový los.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, prokaučované prohry... Na GS bolí ještě více. Jmenované hráčky ve 3.kole...
Reagovat
lvicek
Vsechny nastesti ne.
Reagovat
hanz
Tfuj hry...
Reagovat
Dobry-den
Tomáši, Lindo.
Bojujte.
Reagovat
SpacialRecognition
Tomáš to prohraje. Z ničeho nič mu totálně vypnulo.
Reagovat
tommr
Linda začala hrát v prvním setu až za stavu 0:4 a to je trochu pozdě ...
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Zbytečně si nechala ujet začátek a nyní bude muset obracet.
Reagovat
pzag777
Linda je moc velká hvězda na to, aby něco obracela. Snažit se ve 2. kole GS je pod její úroveň.
Reagovat
SpacialRecognition
Tomášovi přestal fungovat mozek. Ty rozhodnutí na brejkboly...
Reagovat
hanz
Macháčovi bliklo nebo co?
Reagovat
Yonaash
Asi si vzpomněl na Katku
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Lindička přibrala, ne? Na Hrunčákovou nemá. Té se ani nepřibližuje. Ovšem mohla by se svou postavou hrát ve filmu selku.
Reagovat
Kandinsky1
Celkem by mě zajímalo, kolik přibrala od doby, kdy vyhrála na RG juniorku (viz foto).
https://1gr.cz/fotky/idnes/21/062/cl8h/HLT8c05fc_1e39263f3a2b471cbfb6eefd4d89a7d1_0.jpg
Reagovat
tommr
na fotkách když jí bylo 12-14 let vypadala vyloženě vychrtle ...
Reagovat
misa
Linda zatím proti topspinům Begu bezmocná.
Reagovat
Petr_Fisk
Zatím vůbec neví, co na ni hrát.
Reagovat
Liverpool22
Zrovna na to koukám 0:4 - tommr to věštil, že bude mít Linda problém
Reagovat
Kandinsky1
V kolik tam tak končí zápasy kvůli tmě ?
Reagovat
PTP
Rozsvítí si, aby to stihli
Reagovat
Kandinsky1
To tam mají osvětlené už i menší kurty
Reagovat
misa
Od roku 2020, kdy se hrálo na přelomu září a října.
Reagovat
Kandinsky1
To jsou věci, není to tak dávno, co neměli osvětlené ani centry.
Reagovat
lvicek
Jj a pamatkari protestovali...
Reagovat
Liverpool22
Avasy nečekaně hladce zametla s Aničkou čekal jsem větší bitvu. Avasy tradičně silná na nohách, výborně pokrývala kurt a trpělivou hrou Annu rozleptala. Anna si užila na AO pár minut tenisové slávy a od té doby zapadla do šedivého průměru
Reagovat
Mony
Linda zatím jakoby po flámu
Reagovat
vergus
Herně je na tom Tomáš super, za mě by letos mohl předvést velkou jízdu
Otázkou je, kam až ho pustí hlava
Reagovat
com
proti Medvedovi nema v pristim kole sanci
Reagovat
sojka1
prosim chvalit az po zapase.... vzdyt ho ten pupkac uz brejknul..... :-(
Reagovat
sojka1
a znovu.... :-(
Reagovat
victim
Dnešní pochvaly asi přenechám Sinuhetovi.
Reagovat
victim
Doufám že se dostaví.Mě to dneska nemyslí.
Reagovat
ladinec
Má někdo link na Machače?
Reagovat
paddy
nevhodné chování pařížských diváků vyvolalo v médiích velkou odezvu, takže se nabízí udělat průzkum
smile smile smile

Kdo má nejhorší publikum?
- melbournská bažina
- pařížská stoka
- wimbledonský kompost
- newyorská žumpa

hlasujte na:
https://strawpoll.com/6QnMQmVp8ne

zítra večer bych zveřejnil výsledky
Reagovat
baba
za mě US -dlouhodobě špatný, pak RG - čím dál tím horší a tmavší ...no asi nejlépe vyznívá pořád ještě Wimbledon - tradice je tradice. Ale když jsem u toho, mně se ani nelíbí ten trend pěstiček a agresivních reakcí směrem k soupeři, pamatuji doby, kdy jakákoliv takováto reakce znamenala fifteen pro soupeře. Že si zařvu, zaraduji se nebo povzbudím, to ano, ale ta výhružná gesta - holt agresivita ve světě stoupá ...
Reagovat
Alien
Kačko? To nééééééééééééééééééééééééééé!
Reagovat
Kandinsky1
Ta Siniaková se asi zbláznila, prohrát s takovou hráčkou, to už je vrchol.
A Makáč už to snad dotáhne, byl by strašnej pech, kdyby přišel o jasnej postup jen kvůli dešti.
Reagovat
Liverpool22
Už zase prší, ale jeden kurt se střechou je nyní volný. Tak uvidíme co Frantíci vykoumají - naší Lindu bohužel na Suzanne Lenglen asi nedají. Hlavně ať tam něco hodí - 2 ženské zápasy se dají v klídku zvládnout
Reagovat
tommr
pokud to dobře dopadne tak od 20:00 by se mělo zase hrát. Už sundavají plachty ...
Reagovat
Liverpool22
jo, jo už zase svítí sluníčko a odkrývají plachty - aprílové počasí
Reagovat
sojka1
OT... to jste cetli, ze konstrukce zatahovaci strechy na Suzanne Lenglen se inspirovala plizovanou sukni, ve ktere Suzanne hravala, a proto tak vypada? Prijde mi to krasne... :-)
Reagovat
Liverpool22
To jsem nečetl, ale tady v Paříži se mi konstrukce střechy nelíbí.
Reagovat
sojka1
no ja se spis dojimam tim napadem, zastreseni jsem jeste na vlastni oci nevidela....
Reagovat
makro99
myslím, že to nebude jediná věc, na které se neshodnete..:)
Reagovat
paddy
akorát že Suzanne jí dokázala stáhnout rychleji smile smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To jo, ale pod ní měla minimálně dvě další vrstvy
Reagovat
hanz
Nenenen....Vostíkovi se ta prohra ale vůbec nelíbila...
Reagovat
misa
Marie Bouzková poprvé ve 3. kole French Open, dost jí jako nenasazené pomohl velmi dobrý los v 1. i 2. kole. Hlavně mě těší důležité body do žebříčku, ty se budou hodit

V kariéře už hrála čtvrtfinále Wimbledonu a 3. kolo US Open. Postupem času výrazně vylepšila své výsledky na grandslamech, teď už zbývá jen Australian Open, kde byla nejdále ve 2. kole.

Po opuštění příliš trenérky Matinez přišly pod novým koučem hned dobré výsledky. Marie hrála finále Bogoty a teď je ve 3. kole FO - pro ni nejlepší antukový rok v kariéře
Reagovat
misa
... příliš ambiciózní trenérky Martinez. Španělka ji chtěla tlačit do větší agresivity, což Marii vůbec nesedí.
Reagovat
tommr
Markéta sice vyhrála ale výkonem opět nepřesvědčila. Ve třetím setu málem trestuhodně přišla o náskok 4:0 ...
Má teď ale volnou cestu až do čtvrtfinále a toho by měla využít. V dalším kole bude hrát s Paquetovou a to je ve třetím kole GS snová soupeřka. Je opravdu těžký pochopit že s ní Katka mohla prohrát. Ve čtvrtém kole pak místo obávané Collinsové další kvalifikantka Danilovic ...
Reagovat
Otmar
Sledoval jsem Katku až do hořkého konce. Porážka kteréhokoliv Čecha či Češky mně mrzí, ať je to kdokoliv. Ke Katce dnes nelze říct nic jiného, než že špíl prohrála ve druhém setu nedisciplinovaností a ztrátou sebekontroly. Není to poprvé, ale dnes to bylo hodně vidět. Tenis obecně nezáživný z obou stran a diváky hodnotit nebudu. Markéta to otočila, jak velela povinnost, ale taky se trápila. A co vymyslí Maruška , na to jsem zvědav!
Reagovat
GaelM
Katka bude mít ještě dost šancí v deblu a mixu, kde patří k širšímu okruhu favoritů. A tohle RG bude pro účastníky více soutěží makačka, debly můžou klidně pořádně začít až v sobotu. Vypadnutí v singlu nemusí být nutně špatně...
Reagovat
tommr
Marie to jako jediná zvládla se ctí ...
Reagovat
com
a v pristim kole bude rada, kdyz neschyta dva kanary
Reagovat
tommr
jj tomu se říká odměna za dobré chování ...
Reagovat
jorgge98
Někdo, kdo hrajete tenis. Můžete mi vysvětlit, jaktože je Marie s touhle hrou v top 50? Já jí moc fandím samozřejmě, ale vždyť ona nic nehraje. Nebo se mi to zdá?
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Nesmíte hodnotit mozaiku podle jednoMá velké výkyvy. Když jí nestraší ve věži
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Nesmíte hodnotit mozaiku podle jednoho kamínku. Tohle je jenom jeden její zápas. Má velké výkyvy. Když jí nestraší ve věži, když je psychicky v pořádku, když nemá záchvaty nekontrolovatelného vzteku, hysterie či krámy, tak pak může vyhrát nějaké menší turnaje jako loni na trávě Bad Homburg v Německu, Lleide ve Španělsku po WTA Madrid či cosi 250k USD v Číně loni na podzim. Na velkých a větších turnajích uhrahe prd. Na nich bývá její maximum tak 2.kolo.
Reagovat
misa
Neptal se na Siniakovou, ale na Bouzkovou :)
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Aha. Špatně jsem četl. Ale taky můj mozek nedokázal pochopit, proč teď někdo řeší špatnou hru Marie, když zrovna na tomhle GS hraje velmi dobře.
Reagovat
GaelM
Ať její hra vypadá jakkoliv, tak má slušné výsledky na velkých turnajích. Z aktuálně započítaných: QF v Cincinnati, OF Wimbledonu, 3. kolo na USO, teď znovu min. 3. kolo na RG... k tomu dvě uhraná WTA250 finále. V součtu ti to ten žebříček udělá.
Reagovat
lvicek
Jojo, Maruska prave na rozdil od Katky ma celkem slusne uspechy na velkych turnajich, Katka opacne. Zajimave ;). Pritom Katcina hra dokaze byt skvela.
Reagovat
sojka1
ale ona to Maruska taky umela v tom svem behu :-)) paradne rozbalit, co treba Toronto se Serenkou? Prvni set 6:1 a myslim, ze jsem necucela jenom ja... ;-) Mela mnohem odvaznejsi obdobi, taky ji pomerne casto srazilo zraneni, na to odvazne pinkani potrebuje prece perfektni fyzicku..... ted ale vypada dobre, treba prida i vic odvahy... :-)
Reagovat
misa
Naštěstí zranění Marie nejsou tak vážná jako třeba u Mušky...
Reagovat
sojka1
to je pravda, ale vzdycky ji zastavilo, kleplo pres prsty.... jednou doslova a ona je hracka, ktera potrebuje byt neustale v zaprahu. Ale v soucasnosti i lip podava, co jsem videla, to je velka pomoc... a po Martinez se uklidnila, od toho se odrazit da....
Reagovat
sojka1
jo, ty to dole pises... :-))
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
lvicek
Kazdopadne ji budu drzet pesti, zvlast v dalsim kole .
Reagovat
makro99
Katka má takové periody. Po tom průlomovým roce 2017, kdy získala první 2 WTA tituly, přišlo několik sezón, kdy se jí relativně dařilo na větších turnajích (Roland Garros, Čína..), ale tituly nevyhrávala. A poslední dvě tři sezóny, od toho cennýho titulu v Portoroži (ultimátní bitva se skvělou Rybakinou) se to zase úplně otočilo - jeden menší WTA titul za druhým a současně ani v Paříži, kde se jí dřív dařilo, nedokáže využít ani takovýto los... :/
Reagovat
PTP
Dneska asi přišla taky jedna perioda
Reagovat
lvicek
Jj, je to periodicka holka ;). I co se tyce hry teda. Pamatuju si, jak dokazala doslova vydrit narocne zapasy, kdy bojovala zatata do posledni chvile a proste to silou vule zvladla. No a pak prijdou ty jine zapasy... Kazdopadne je to s ni pokazde velka neznama, co prijde ;).
Reagovat
misa
Ve srovnání s řadou jiných to vypadá, že Marie nic nehraje... Ale mají s ní problémy, takže něco umět musí. Soupeřkám asi dělá problém, že se s podobným tenisem moc nesetkávájí - Bouzková se výborně brání, má velmi dobré prohozy a je i schopná zaútočit a dohrát výměny jistě na síti. Musí dobře číst hru, jinak by se tak efektivně nebránila. Postupně zlepšuje i 1. podání - v 1. kole FO se dostala na rychlost 175 km/h, dříve pro ni nedosažitelné číslo. Loni od přelomu dubna/května hrála výborně a zdolala např. 4 hráčky top 10.

Největší slabinou je forhend, nejen že jí moc neletí, ale zároveň je náchylný k chybám. Škoda, jinak by Maruška byla mnohem výš než je teď.
Reagovat
Kandinsky1
To je jednoduché, další plácalky jsou na tom ještě hůř.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist