Vlnilo se to jako v bouřce, řekl Kotyza o výhře Kvitové

4. 2. 2012, 21:24
Aktuality 2
David Kotyza přijel na Fed Cup s dcerou jako divák, užít si zápas bez emocí, ale v hledišti klidný nevydržel. Trenér Petry Kvitové při utkání své svěřenkyně hodně prožíval bitvu s Němkou Julií Görgesovou, kterou světová dvojka vyhrála až 10:8 v rozhodujícím setu.
Profily hráčů
David Kotyza a Jozef Ivanko

Kotyza se před letošní sezonou vzdal funkce trenéra fedcupového týmu, aby si mohl odpočinout a věnovat se rodině. Do Stuttgartu vyrazil s desetiletou dcerou Matyldou, která si přála vidět naživo nějaký turnaj a využil blízkosti dějiště utkání. 

Už emotivní a překvapivá výhra Ivety Benešové nad Sabine Lisickou ho nadchla a duel Kvitové s Görgesovou zcela vtáhl do děje. "Vlnilo se to jako moře v bouřce, ale naštěstí jí vyšel konec. Byl jsem jak na trní a teď jsem rád, že vyhrála," řekl.

V hledišti seděl Kotyza hned v první řadě za lavičkou českého týmu a při dramatu Kvitové nezůstal chvilku v klidu. Za železným zábradlím povzbuzoval, tleskal, zatínal pěsti, vstával a sedal si. "Ty bláho, jsem zpocený, jako kdybych trénoval. Jsem si udělal fyzičku, pár dřepů s výskokem tam bylo. To se nedalo vydržet," smál se.

V duchu si během zápasu říkal, že měla jeho svěřenkyně některé situace v utkání lépe vyřešit. "Jedna věc je vědět, co bych měl udělat, ale ta realizace v té atmosféře je těžká. Nakonec to zvládla dobře," pochválil Kotyza. Jeho dcera fandila s kamarádkami o pár sedaček od něj. "Takže expresivnější výrazy neslyšela," řekl Kotyza.

Do Německa přijel v pátek před zápasem. Bydlí ve stejném hotelu jako český tým a po dohodě s kapitánem byl i před zápasem v šatně. Při utkání ho pak méně než na turnaji Kvitová hledala pohledem. "Někdy je to automatická věc, ale tady má kolem sebe výborný lidi, kapitána na lavičce a nebylo to tolik třeba," řekl.

I kdyby seděl v hledišti až pod střechou a ne metr a půl od lavičky, tak by Kotyza zápas Kvitové prožíval emotivně. "Jako fanoušek se na její zápas už normálně podívat nemůžu. Kdyby hrál někdo jiný, tak asi jo," řekl a věřil, že Kvitová bude po psychicky náročném utkání v neděli v pořádku. "Jak říkal Lendl, vítězové nejsou unaveni."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Je krásný cítit, jak jsou kompaktním týmem, to není jen chladná profesionalita. Petro, přeju ti to (a trochu závidím), ať se Vám daří dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist