Vítězka wimbledonské čtyřhry Strýcová se vrátila výhrou v kvalifikaci turnaje v Cincinnati

10. 8. 2019, 19:58
Aktuality 3
WTA CINCINNATI - Barbora Strýcová ve svém prvním zápase od deblového triumfu ve Wimbledonu zvítězila, když v prvním kole kvalifikace turnaje WTA Premier 5 v Cincinnati zdolala 2-1 na sety Estonku Kaiu Kanepiovou. Vítězně do kvalifikace vstoupila i Kristýna Plíšková.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová se poprvé od Wimbledonu, na kterém došla do svého prvního grandslamového semifinále ve dvouhře a získala premiérový grandslamový titul ve čtyřhře, vrátila na kurty až tento týden v Cincinnati. 

Třiatřicetiletá Češka se jen těsně nevešla do hlavní soutěže a tak musí absolvovat dvoukolovou kvalifikaci, ve které je nasazenou jedničkou. Svůj úvodní zápas zvládla, když po bezmála dvou a půl hodinách boje zdolala 7-6 3-6 6-3 Estonku Kaiu Kanepiovou.

O start v hlavní soutěži, ve které je jejím maximem v Ohiu třetí kolo z roku 2016, se Strýcová utká v prvním vzájemném střetnutí s o devět let mladší Švédkou Rebeccou Petersonovou.

Také Kristýna Plíšková svůj úvodní zápas v kvalifikaci zvládla. S druhou nasazenou Číňankou Shuai Zhang si poradila 6-4 7-6 a oplatila jí porážku z letošního Australian Open. 

V závěrečném druhém kole bude sedmadvacetiletá Plíšková čelit domácí Lauren Davisové, s níž prohrála všechny tři vzájemné souboje. Naposledy proti o rok a půl mladší soupeřce neuspěla v květnu na Roland Garros.

WTA PREMIER 5 CINCINNATI
los dvouhry

Jistotu startu v hlavní soutěži mají zatím tři Češky. Jedinou přípravu před US Open v Ohiu absolvuje Petra Kvitová, která po Wimbledonu nehrála kvůli zranění ruky. Ve druhém kole loňská semifinalistka čeká na vítězku duelu mezi Řekyní Mariou Sakkariovou a Italkou Camilou Giorgiovou.

Šampionka z roku 2016 Karolína Plíšková se po pár dnech může dočkat odvety za vyřazení z Toronta proti Kanaďance Biance Andreescuové, kterou v prvním kole vyzve Ukrajinka Lesja Curenková. Kateřina Siniaková se v prvním kole utká s Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Titul na podniku WTA Premier 5 s dotací téměř tři miliony dolarů bude obhajovat Nizozemka Kiki Bertensová.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.944.486 dolarů
sobotní výsledky (10. 08. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (1-ČR) - Kanepiová (Est.) 7-6(3) 3-6 6-3
Kr. Plíšková (ČR) - Shuai Zhang (2-Čína) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
horska.kraslice
Děvčata, oběma moc gratuluji, soupeřky nebyly vůbec snadné. A budu moc držet pěsti pro druhé kolo.
Reagovat
tommr
příjemně překvapila. Výhru nad Zhangovou jsem rozhodně nečekal ...
Reagovat
Fandina
Barče gratulka, má těžký los, tak ještě jedno kolo. Stream jsem nenašla, i když kluci ho z kvaldy v Cinci měli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist