VIDEO: Frustrovaný Michelsen ve finále napálil míček do divačky. Diskvalifikaci překvapivě unikl

26. 8., 10:20
Video dne 62
Mužský tenis v sobotu zaznamenal další kontroverzi. Alex Michelsen ve finále domácího turnaje ATP 250 ve Winston-Salemu napálil po 14 minutách za stavu 0:4 z frustrace míček směrem do publika a zasáhl jednu z divaček. Podle pravidel měl být diskvalifikovaný a sám si to hned moc dobře uvědomoval. Umpireová rozhodčí Aurelie Tourteová ale po kontrole zdravotního stavu fanynky udělila dvacetiletému Američanovi pouze varování a souboj o titul předčasně ukončen nebyl. Nicméně Ital Lorenzo Sonego pokračoval v suverénním vystoupení a po výhře 6:0, 6:3 počtvrté v kariéře ovládl podnik ATP.
Profily hráčů
Alex Michelsen (© Profimedia / ČTK / AP / David Beach)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
paddy
jestli je něco nekonzistentní,
tak je to přístup vedení TP, které tady nechává již několikátou reinkarnaci australana na denní bázi agresivně a bez jakékoli příčiny útočit na všechny okolo (vč. urážek)
Reagovat
gugu
Reagovat
Davor1
Asi im zvyšuje množstvo príspevkov v diskusiách a aj keď je to totálny humus, čo tu produkuje, tak čísla sú asi najdôležitejšie... Ináč je to totálny ľudský odpad, ktorý je v realite úplná nula a len cez internet si vynucuje pozornosť tým najodpornejším spôsobom. Je mi toho človeka na jednej strane ľúto, na druhej strane seriózne weby by podobným exemplárom nemali dávať priestor a keď dávajú, tak z môjho pohľadu nie je niečo v poriadku.
Reagovat
diskuse
Ale copak copak ty zamindrákovaný tragéde.... :) Ty jsi perfektní příklad lidské projekce a podle sebe soudím tebe. Hihi. Chceš, abychom tě politovali človíčku, že jsi v realitě úplná nula a přes internet si vynucuješ pozornost, aniž bys psal k tématu?

No, tak já tě teda polituji maličká.... Noooo, chudinko , pac a pusu na tvář, ten svět je k tobě tak nespravedlivý. hihihihi Spokojen? Chceš poslat ještě ručně lemované kapesníčky? :)
Reagovat
paddy
je úsměvné číst, jak místní "odborníci" jsou tradičně neinformováni smile
někteří fanatici se to snaží využít k dojmu, že Djokovičovo DQ v r. 2020 bylo účelové
není to vůbec pravda smile

Stejně jako právo, tak pravidla teoreticky umožňují různý výklad a v tom může být problém. Je těžké předem definovat všechny možné situace, které mohou nastat, a tak jde o problém pravidel, který nelze vyřešit.
Může to být jak warning, tak default, rozhodčí paradoxně chybu udělat nemůže.

nyní k faktům
1) je to dva dny stará zpráva smile
2) shodou náhod jde o stejnou rozhodčí v případu DQ Djokovič, a tak se nelze divit, že se nyní bála konat, protože tehdy určitě byla terčem vyhrůžek (i smrtí) ze strany Djokovičových fanatiků - následek prožitého traumatického zážitku
3) umpire nemůže udělit default, od toho tam je supervisor, který nebyl přivolán
4) vůbec NEZÁLEŽÍ na tom, jak silný byl úder míče, VŽDY je to ball abuse, při kterém lze aplikovat default

zda je něco default, tak záleží na posouzení umpire ve spolupráci se supervisorem

já osobně bych v těchto situacích vždy dával default, jelikož jde o silně nesportovní chování poháněné vztekem z prohrané situace smile
Reagovat
paddy
ATP rulebook 2024

Offenses
a) Ball Abuse
i) Players shall not violently, dangerously or with anger hit, kick or throw a tennis ball while on the grounds of the tournament site except in the reasonable pursuit of a point during a match (including warm-up). For purposes of this rule, abuse of balls is defined as intentionally or recklessly hitting a ball out of the enclosure of the court, hitting a ball dangerously or recklessly within the court or hitting a ball with disregard of the consequences.
ii) Violation of this section shall subject a player to a fine of up to $350 for each violation. In addition, if such violation occurs during a match, the player shall be penalized in accordance with the Point Penalty Schedule.

=========
Point Penalty Schedule
a) The Point Penalty Schedule to be used for Code Violations is as follows:
FIRST OFFENSE WARNING
SECOND OFFENSE POINT PENALTY
THIRD AND EACH SUBSEQUENT OFFENSE GAME PENALTY
However, after the third Code Violation, the Supervisor shall determine
whether each subsequent offense shall constitute a default.
b) In ATP Tour and ATP Challenger Tour tournaments and events, Code Violations shall be levied by the Chair Umpire for on-court offenses. In the event that the Chair Umpire fails to levy a code violation, then the Supervisor may order him to do so.

=========
m) Default
i) During the match. The Supervisor may default a player either for a single violation of the Code (immediate default) or as outlined in the Point Penalty Schedule.
Reagovat
Marduch
2) + 3) "nyni k faktům" :))
Reagovat
NereknuHele
Nojo, tahle francouzská lezba stala vzdycky za starou belu...
Reagovat
Kandinsky1
V kontextu absurdního vyloučení Djokoviče na USO je to opravdu tragikomedie.
Reagovat
sojka1
me zas fascinuji (a nejen v tomto pripade) ti vsichni neochvejne neomylni a ve vsem posledni spravedlivi tady..... vubec si nemyslim, ze je vsechno spravne nebo ze bych vsechno umela posoudit, vyresit, ale srovnani s pripadem Djokovice na USO a treba Shapo v DC v poradku rozhodne neni, protoze nasledkem odpaleni micku v jejich pripade bylo prece zraneni (sberacka, rozhodci) a tady pani jasne a s usmevem mavala, ze nic, ze ji vubec nic neni.... takze se resilo "jenom" to nesportovni chovani hrace.... A stokrat si muzu myslet, ze micek od Djokovice letel jak pirko.... jenze zrejme rovnou te starsi sberacce na ohryzek, kdyz tak dlouho lapala po dechu....
Reagovat
gigin
Co je přesně napsáno v pravidlech, nevíš? Nerýpu, jen se ptám. Jako jeslti je tam uvedeno, že když trefíš babičku málo, nebo mladého statného junáka moc, tak pak letíš.
Reagovat
sojka1
podle me je rozhodujici nasledek, takze je uplne jedno, jestli se ti skaci junak nebo babicka, ale rozhodne ten fakt, ze se nekdo skacel.... pak letis
Reagovat
gigin
Jasný. Ale nevíš to jistě. Nebo?
Reagovat
sojka1
nehledala jsem to..... a ja jsem jenom rozhodci treti tridy..... ;-)
Reagovat
gigin
Jo to tož to nic, to jsem se zeptal úplně neznalé osoby.
Reagovat
sojka1
vim sice prd, ale nikdo "moje kriterium" - moznost prihlednuti k pritezujici okolnosti, ktera rozhodne - ani informovane nevyvratil..... a taky nedolozil pripad, kdy hrac nekoho napalenim micku mimo hru zranil a nebyl diskvalifikovany.... ale co uz...... 0:-)
Reagovat
gigin
Však já prckuju, věřím ti úplně všechno!! ;-)
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
Davor1
Bola by sranda, ak by to bolo nejako takto špecifikované, ako si tu dal príklad. Skôr je to o individuálnom posúdení každej situácie, keďže v 99% prípadov je každá tá situácia trochu iná s inými následkami, a od toho sú tam kompetentné osoby, ktoré to majú vyhodnocovať podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Podobné je to aj v dopingových a ďalších iných prípadoch nie len v tenise, ale aj iných športoch a iných odvetviach života. Akurát je problém v tom, že ľudský faktor môže zlyhať, ľudia sú omylní a občas sa tie omyly dejú... Ale hľadať v tom nejaké súvislosti s pôvodom hráča a podobne, to už je skôr o tom, že časť ľudí potrebuje k životu nejaké kontroverzie a pocit, že idú proti prúdu, a tak budú vo všetkom vidieť nejaké sprisahanie a senzáciu...
Reagovat
gigin
Však já si taky srandu dělám, jen bych rád věděl, jak je to přesně definováno v pravidlech. Jestli jakože trefíš a jdeš, nebo jestli je to tak, jak psala soječka.
Reagovat
Davor1
To by tu musel byť asi nejaký profi rozhodca alebo supervizor, aby na toto dal konkrétnu odpoveď, ale tiež by ma to zaujímalo... skús napísať Erniemu, ten by to možno mohol vedieť
Reagovat
gigin
Ernensto je prezident Lotyšského tenisu, ten řeší jiné věci :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios to už ve Wimbledonu vysvětlil, je úplně jedno jestli někoho trefíš nebo ne, je to diskvalifikace... pokud odpálíš míč do hlediště.
Jedna novinářka na tiskovce se ho snažila shodit po tom zápase s Tsitsipasem, ale musela uznat, že Kyrgios má pravdu...

3 Případy, kdy se tak nestalo a nenastala diskvalifikace:

Roddickovi vzali fiftýn, ale on přestřelil tribunu, takže tohle asi pravidla nespecifikují...
pokud odpálí mimo hlediště. Ale vzali mu fiftýn, a stálo ho to gem. Ale diskvalifikace mu hrozila, uhrané to bylo na to, že to šlo mimo tribunu... čili přez.

Tsitsipas Wimbledon, dle pravidel měl Kyrgios pravdu, měl jít ven, ale nedostal ani warning.

Michelsen měl jít ven, ale dostal jen warning.

Bohužel s pravidly je to tak, že si je každý nějak interpertuje. Hlavně empajrové, proto je to zásadní pravidlo, empajr má vždyckz pravdu:)))

Asi by se to dalo udělat lépe v těch pravidlech, ale nevím... víš jak... pravdila jedna věc, kdo je interpretuje věc další...

Jen dodám, že to je snad první případ, kdy hráč úmyslně odpálil, trefil a nevyhodili ho, zachránila ho jeho fanynka... :)))

Z toho vyplývá, jak trefíš, tak hlavně, aby to byl tvůj fanoušek...
Reagovat
frenkie57
Ještě bych vzpomenul třeba Fokinu, který také napálil míček někam nad hlediště, ale opakovaně a umpire mudal trestný fiftýn. No, a jelikož to bylo při mečbolu soupeře(J1rka Veselý), tak ten tímto verdiktem zápas vyhrál.
Reagovat
Vlk-v-trave
To byla vlastně diskvalifikace.
Reagovat
paddy
dle pravidel to nemusí být default, ale min. warning ano (viz výše rulebook)
Reagovat
Vlk-v-trave
hmm, to ale fakt museli změnit, aktualizovat...
si pamatuji ještě tu situaci, že jsem tehdá na to koukal ... a za to byla pokuta a default.
Reagovat
paddy
koukal jsem na stejné odstavce v rulebook 2022 a vypadá to identicky
otázka, zda je možný default v kontextu celého rulebook?

z mého pohledu automatický default neexistuje, warning je jasný
Kyrgios nebude mít pravdu

situace je určitě ball abuse, za kterou má být warning (u prvního provinění během zápasu)
a supervisor může udělit okamžitý default již po prvním provinění, ale to by ho musel umpire nejdřív zavolat
Reagovat
Vlk-v-trave
Díval jsem se tehdy na možnosti defaultu,... tedy za se dává. No není to jednoduché asi...
Reagovat
Vlk-v-trave
*co
Reagovat
paddy
a kde se to píše?
https://www.atptour.com/-/media/files/rulebook/2022/2022-atp-rulebook_21dec.pdf
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen dodám, že jak by tě trefil Gulbis na tribuně, tak bys asi taky šel za empajrovou, že ho má nechat ve hře...

Jak mě by trefil Pella, tak tam zablokuju empajr, a rozhodě bych dělal všechno proto aby zůstal...

Shrnu to, život je prostě o tom jak to trefíš a koho...
Reagovat
gigin
Je to tak!! Taková podobná situace v Praze, jak tam hrál. Trénoval a zase ten forehand mu létal do řiti, tak se naštval a vystřelil balón z kurtu do areálu. Říkám, co děláš ty blbečku?! A co myslíš... stejně jsem pro to šel a hodil mu to zpátky...
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
gigin
The tennis disqualification rules are somewhat subjective, but there are certain things players know they cannot do, including:

Verbally abuse an official
Make racist remarks
Strike an official with racket or ball

Tak asi jsou tam rozdíly mezi rozhodčími a diváky no. Lidi sú lidi, to je jasné...
Reagovat
gigin
Asi nejhorší by bylo, kdybys trefil černého rozhodčího mezi nohy zrovna v moment, kdy se rozhodoval jaké bude pohlaví ten den.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale to se stalo
Reagovat
gigin
Neeeeee :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
nějaký challenger, který nikoho nezajímá...
Reagovat
gigin
Jasný... jak v tej Praze. Všichni na centru na Wáwrovi a já na tréninku Génia. Sám.
Reagovat
Vlk-v-trave

ono na těch některých challenger často není ani ten jeden divák...
Reagovat
FedError
Jasná diskvalifikácia. Ale bol to domáci tak nič.
Reagovat
muster
ten výraz obličeje na fotce ,, já nic, já muzikant,, asi na tu Umpire zabral
Reagovat
diskuse
N E C H U T N O S T ze strany DEKADENTNÍHO RASISTICKÉHO ZÁPADU!!!!!!

Federer trefil ball Boye a žádná diskvalifikace na AO před lety.

Tohle hovádko Michelsen z USA úmyslně AGRESIVNĚ napálí člověka v hledišti a nedostane diskvalifikaci.

Djokovic se ani nedívá a trefí lehoučkým míčem lajnovou rozhodčí, která nedělá svou práci dobře, protože čumí do blba a Djokovic dostane diskvalifikaci na US Open 2021.

Transparentní rasismus vůči lidem z východní Evropy.

Kde je PAKObří padDICK, aby tu moralizoval Američana? Být to Djokovic, tak už tu paddynky a Ondrášek mastí tu svou malou žížalu.

Djokovic už teď má minimálně 27 GS za US Open 2020 a Australian Open 2022 a neuskutečněný Wimbledon 2020. Roger se stále krčí v koutku s 20 a oportunista Nadull s 22, z nichž minimálně jeden by neměl mít kvůli covidu a další by neměl mít kvůli dopingu. So weaaaaak. Hihi.
Reagovat
dappe
Vidíš to, a přesto všechno by lidé radši chodili na trénink Federera s Nadalem, než na jakýkoli zápas toho nepřekonatelného Djokoviče. Těžké se s tím vyrovnat i s takto velkým statistickým náskokem... naštěstí tu zbyla berlička se správnou vlaječkou. Zajímavé, že takový Jokic v NBA, konzumní americké společnosti, s touto vlaječkou problém nemá. Jen jestli nebude háček opravdu trochu v něčem jiném.
Reagovat
Davor1
Myslím, že nemá zmysel reagovať na to hov*o. Je to len kŕmenie trola, a čím viac reakcií na neho bude, tým viac to tu bude zasierať. Čudujem sa adminovi, že s tým hnojom nespraví poriadok, asi mu nevadí, že úroveň toho webu ide od desiatich k piatim práve kvôli podobným imbecilom...
Reagovat
diskuse
Řeklo chorvatské hov*no, které nemluví k tématu a nemá žádný smysluplný příspěvek k diskusi v článku. :))

O to více tristní je, že chorvatský exkrement reaguje na lojzu, který odbíhá od tématu, protože se ohání nějakou smyšlenou popularitou tréninku Federera - opravdu to hodně souvisí s tématem nastřelováním hráčů.

Nechcete se vy dva lgbt latexoví gimpové chytit za ručičku a ztratit se v západu slunce? Nikdo na vaše nesmysly není zvědavý. Mlčeti zlato.
Reagovat
aape
Drž se své poslední věty
Reagovat
Kandinsky1
Lidé by radši chodili na trénink Justina Biebera s Taylor Swift než na jakýkoli zápas Federere s Nadalem.
Tenhle argument stádovitostí je dost slabý.
Reagovat
diskuse
K té tvé popularitě, která vychází z chorého mozku a z nepodložených informací.

Federer: 12,7 milionů fanoušků na Instagramu

Djokovič: 15,4 milionů fanoušků na Instagramu

Tohle jsou fakta a data. Tam máš!


Tvoje pocity jsou opravdu vedlejší, stejně tak irelevantní jako to, co si myslíš o tom, kdo má atraktivnější styl hry tenisu. Jestli nudný elegantní cuckoldí uhlazený styl Rogera s enormním množstvím zbytečných chyb nebo animální alfa gladiátor styly Djokovice či Alcaraze. :)) hihi
Reagovat
gigin
Moment. Na tom Insta to je počet sleďů nebo fanoušků?
Reagovat
diskuse
Doslova "followers" Gigi.
Reagovat
diskuse
No nic, jdu spát. Uvidíme, co tenisový a erudovaný odborník Dappe, který se řídí pouze čísly (nikdy ne emocemi xD), vymyslí, až se ráno vzbudím. Mačo alfa dappe. Dappe the Greatest. Český Cassius Dappe Clay Ali.
Reagovat
gigin
V tom případě to nemusí být fan nebo příznivec. Je to jen sleď. Může být nezaujatý, nebo spíš ale hejtr.
Reagovat
gugu
Jo. Jenže Nadal má 21,5 milionů.
Reagovat
Dovodo6
Hlavně ta rozhodčí tehdy na USO předvedla opravdový herecký výkon, klidně by se chytla v hollywoodu
Reagovat
muster
jj přesně přitom ten míček letěl pomalu a ona tam padla jak kdyby jí trefil medicinbal
Reagovat
com
asi Djoka moc nemusela, tak mu aspon zavarila
Reagovat
muster
je to možné taky jsem v té době přemýšlel, jak by to dopadlo, kdyby na místě djoka byl rafa nebo roger...
Reagovat
GaelM
"Players have been defaulted for less

Make it consistent"

Nelze než souhlasit. Stejně jako s těmi dopingovými stopkami, není možné aby se pokaždé aplikoval diametrálně jiný postih.
Reagovat
Orgasmator
Chudák Novak Mít tu správnou vlaječku za jménem, tak to USO vyhrál...
Reagovat
diskuse
souhlas .... pakáž západní kardi(A)nálská schovaná v kancelářích. Federer s Nadalem jsou i tak daleko za Nolem... Celý establishment je tlačil, aby skončili na druhém a třetím místě ve statistice GS.

Italský prezident federace kryje Sinnera, aby se znemožnilo Nolemu vyhrát AO 2024....... Udělali maximum a stejně to nestačilo. GOATkovic je spálil jako nebeský plamen a roznesl na kopytech jako epický kentaur.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist