Veselý v Prostějově obhájil titul

6. 6. 2015, 13:03
Aktuality 11
Jednadvacetiletý Jiří Veselý obhájil titul na challengeru v Prostějově. Ve finále turnaje UniCredit Czech Open porazil o rok mladšího Srba Lasla Djereho 6-4 a 6-2.
Profily hráčů
Jiří Veselý (@ czech-open.cz)

Jiří Veselý splnil na prostějovské antuce roli favorita, cestu k úspěchu však v dnešním finálovém klání neměl snadnou. Srba Lasla Djereho, jemuž patří až 247. místo ve světovém žebříčku, zastihl turnaj na Hané v herní pohodě. Vyřadil nejvýše nasazeného Slováka Martina Kližana, turnajovou šestku a svého krajana Dušana Lajoviče a v semifinále i sedmého nasazeného Brazilce Joaa Souzu.

Také ve finále Djere kladl odpor. Veselému vyšel na rozdíl od jeho předchozích zápasů v Prostějově úvod obou setů, což turnajové dvojce hodně pomohlo. "Rychlý brejk byl důležitý, po získání servisu ze mě vždy spadla nervozita. Djere toho odehrál za týden více než já a neměl už podle mě tolik sil. Využil jsem své zkušenosti," podotknul po utkání vítěz..

Hned v první hře mu dodal sebevědomí zisk soupeřova podání a soustředěným výkonem nepřipustil žádný zvrat. Také v úvodu druhého setu ztratil Djere za stavu 1-1 servis, Veselý pak těžil z většího důrazu, trpělivostí nutil soupeře k chybám a po 88 minutách hry proměnil první mečbol.

"Turnaj byl velmi kvalitně obsazený. Když jsem viděl herního pavouka, tak jsem si říkal, že titul nelze obhájit. I když se postupně cesta trochu vyčistila a několik favoritů vypadlo, tak jsem musel všechna utkání tvrdě vybojovat," řekl Veselý.

"Finálový zápas jsem očekával trochu jiný. Myslel jsem si, že Djere bude nervózní a nebude tak nebezpečný. Jeho defenziva byla ale velmi dobrá, skvěle pokrýval kurt, dobře se pohyboval a využíval úhly. Rozhodující ale bylo, že jsem dobře servíroval. To mi pomohlo při odvracení jeho brejkbolů," poznamenal český tenista.

Ve dvaadvacetileté historii vyhrál prostějovský challenger z českých tenistů dvakrát také Bohdan Ulihrach, třikrát pak Radek Štěpánek a Jan Hájek, s nímž se po skončení aktivní kariéry pořadatelé před dnešním finále slavnostně rozloučili.

Turnajová cesta stála Veselého spoustu sil. V pátek po postupu do finále se kvůli psychické únavě odhlásil z turnaje ve Stuttgartu. "Týden byl náročný. Vím, že se trápím s koordinací, nehrál jsem uvolněně, chybí mi rytmus. Týden se připravím buď na rychlém povrchu, nebo na umělé trávě. Ve čtvrtek odcestuju do Halle, potom mě čeká Nottingham a Wimbledon," vysvětlil aktuálně 41. tenista světa.

Výsledky - UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - finále:
Veselý (2-ČR) - Djere (Srb.) 6:4, 6:2

Komentáře

11
Přidat komentář
Rip.win
Jirulinko pojď!
Reagovat
VlS
Dobře Jirko, a šup šup trénovat na trávu.
Reagovat
marta
Velká gratulace Jirko,ať se daří dál a hlavně na ATP :)
Reagovat
pockerface
Gratulace, ale teď už by to chtělo nějaké ty výsledky v ATP. Jirko, Nick Kyrgios,Čorič, Thiem ti začínají pomalu ujíždět.
Reagovat
horska.kraslice
Každej svým tempem. Jen neztratit motivaci, snahu i radost z tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace. ale i tak zustavas jednim z nejmin sympatickych plejeru na okruhu
Reagovat
Frick
Proč? Jiřík je dobrej :o)
Reagovat
marta
Náhodou je sympatický :)
Reagovat
marekv
Setkal jsem se s ním opakovaně, kluk mu i sbíral míčky - mohu říci, že je vysoce pohodovej a absolutně ochotnej k fotografování, podpisování. Když po něm děcka chtěli nějaký drobnosti ze zápasu a na některý nezbylo, tak hledal v tašce starý potítka...
Reagovat
Fandina
Gratulace. Pěkný výkon a velká gratulace k vítězství. A pěkný pozápasový rozhovor. Tak jen tak dál Jirko. Držím palce. Pojď!
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist