Veselý si v Marrákeši vyšlápl na M. Zvereva. Letos si podruhé zahraje čtvrtfinále

13. 4. 2017, 13:55
Aktuality 23
ATP MARRÁKEŠ - Zdá se, že se Jiří Veselý postupně dostává do herní pohody. Na oblíbené antuce zvládl již druhý zápas v řadě, když dnes na podniku ATP 250 v Marrákeši, kde obhajuje loňské semifinále, ve druhém kole přehrál dvakrát 6-4 nasazenou čtyřku Mischu Zvereva. O postup do svého prvního letošního semifinále si zahraje proti Paolovi Lorenzimu, nebo Gianluigimu Quinzimu.
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl solidní vstup do letošní sezony. V osmifinále v Dauhá potrápil Tomáše Berdycha a v Aucklandu došel o týden později do čtvrtfinále. Od té doby ale na turnajích zaznamenal tři porážky v řadě, když neuspěl na Australian Open, v Marseille ani Dubaji.

Sérii nezdarů přerušil až v březnu v Indian Wells vítězstvím nad Renzem Olivem, na Gillese Müllera ve druhém kole již nestačil. Nárůst formy potvrdil v Miami. V Key Biscayne vyřadil veterána Tommyho Haase a poté nasazeného Alberta Ramose. V boji o postup do osmifinále sehrál vyrovnanou partii s Jackem Sockem.

Následovala čtrnáctidenní pauza a příprava na přechod na antuku. Ten českému tenistovi, jenž momentálně v žebříčku figuruje na 53. pozici, vyšel na jedničku. Veselému možná pomohla i změna soupeře pro první kolo.

Původně měl totiž čelit nebezpečnému Nikolozovi Basilašvilimu. Gruzínec se však na poslední chvíli odhlásil a na opačnou stranu kurtu nastoupil šťastný poražený z kvalifikace Luca Vanni, s nímž si Veselý bez problémů poradil.

Vypadá to, že se třiadvacetiletý rodák z Příbrami postupně dostává do herní pohody, jelikož dnes beze ztráty setu přehrál čtvrtého nasazeného Mischu Zvereva.

Úvodní dějství rozhodl jediný brejk, který Veselý získal ve třetím gamu. Žebříčkově o dvacet míst níže postavenému Čechovi se podařil i vstup do druhé sady, v níž slavil brejk hned v první hře.

Vůbec prvním brejkbolům Veselý čelil v šestém gamu druhého setu, kdy si Zverev vypracoval vedení 40-15. Český tenista brejkboly odvrátil, ale ten třetí už zlikvidovat nedokázal a bylo srovnáno.

Ne na dlouho. Veselý si ztracený servis ihned vzal zpět a přestože v deváté hře na returnu nevyužil dva mečboly, pro vítězství si dokráčel o game později při vlastním podání.

Podruhé se tak letos může radovat z postupu mezi nejlepších osm. Veselému chybí k obhajobě loňské semifinálové účasti udělat poslední krok. Ten mu bude chtít co nejvíce zkomplikovat pětatřicetiletý Ital Paolo Lorenzi.

Veselý s Lorenzim vyhrál předloni oba oficiální vzájemné zápasy ve Wimbledonu i na US Open 3-0 na sety, na antuce však Italovy kvality síly.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 540.310 eur
čtvrteční výsledky (13. 4. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Veselý (ČR) - M. Zverev (4-Něm.) 6-4 6-4
Robredo (Šp.) - Dimitrov (1-Bulh.) 6-4 1-6 6-1
Kohlschreiber (3-Něm.) - Chardy (Fr.) 6-0 2-6 6-3
Lorenzi (5-It.) - Quinzi (It.) 7-6(5) 2-6 6-4
Paire (6-Fr.) - Albot (Mol.) 6-2 6-2
Struff (Něm.) - Ahúda (Mar.) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
Fandina
Veselka Lorenzi 3:6 6:3, J1rka se mi dneska herné líbí, tak doufám, že v tom bude pokračovat v posledním setu. J1rko pojď!!!
Reagovat
Fandina
Ve třetím setu už J1rka nehrál tak super, nicméně je TB. Jirko pojď!!!
Reagovat
Fandina
Jirka byl v TB třetího setu lepší než Lorenzi. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Mayo
Ahojte odborníci,

Z veľkých mien bude v MC chýbať iba Roger? Býk bude a Noje s Andym?
Reagovat
darek.vrana
Z velkých jmen bude chybět ještě Kyrgios a Rosol.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Fandina
Nebude tam Roger, Niši, Kyrgios a Rosol.
Reagovat
Mayo
Dakujem Fandino (:
Reagovat
Krisboy
J1rka ladí formu na Monte Carlo. Nov4k už si nervozně okusuje nehty.
Reagovat
Lunej..
Snad to das ne?
Reagovat
turista
Jirka výborně! Ještě překonat 2 soupeře a titul může být doma.
Reagovat
Fandina
Jj a v MC další!
Reagovat
Frick
hašiš pomáhá!
Reagovat
janek_da
to bylo vloni a tam, jak hrál Jiřina ve vypůjčených věcech?
Reagovat
Fandina
hrál v kytkovaných kalhotech z vlastního bagu a pak si snad půjčil, už nevím, jak to bylo a je možné, že tam vloni nebo klidně i někdy předtím, v Marrakéši se hrál challenger a někde tam se mu vždycky dost dařilo
Reagovat
Fandina
Tak to bylo v Casablance 2015, tenkrát mu pozdě dorazily zavazadla a něco mu půjčoval Čermák, s kterým hrál tenkrát debla. :-))
Reagovat
EllNino
ve vypujčených věcech hrál Adam v DC a taky třeba Evans :D
Reagovat
janek_da
jasan, já si pamatuju ty jeho plážové bermudy a jako celek přišel i mi, modnímu buranovi, naprosto excentrický
Reagovat
Pavol
Je podozrivý turnaj kde favoriti padajú ako hnilé hrušky. Už dávno ho mám na čiernej listine.
Reagovat
darek.vrana
Takový mám nejradši, protože sázím téměř výhradně na outsidery:).
Reagovat
Fandina
škoda, že to nebylo k vidění, a samozřejmě držím palce do dalšího kola, a zjistila jsem, že podle pavouka je možné, že se střetne s další nasazenou pětkou v turnaji ... úsměv ... stane se :-))

http://www.tenisportal.cz/marrakes/2017/atp-muzi/?draw=1
Reagovat
EllNino
no Jirka není nasazenej, taky jsem se divil :)
Reagovat
EllNino
No vidiš Jiřino, jak neopren pomohl :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist