Veselý neproměnil setboly, ztratil vedení a v Bastadu vypadl v 1. kole

8. 7. 2014, 14:58
Aktuality 2
ATP BASTAD - Jiří Veselý teprve potřetí v sezoně nezvládl zápas 1. kola. Na antuce ve švédském Bastadu přitom nezačal špatně, proti Španělu Albertu Ramosovi vedl 5-2, v dalším gamu měl tři setboly, jenže je neproměnil, ztratil pět gamů v řadě a nakonec prohrál ve dvou setech.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se v Bastadu představil na svém 17. letošním turnaji, z toho podvanácté v hlavní soutěži podniku ATP. Svůj zahajovací zápas na turnaji dnes nezvládl teprve potřetí v sezoně, předtím neuspěl na Australian Open v pětisetové bitvě s Jihoafričanem Andersonem a v Delray Beach proti Kypřanu Baghdatisovi. V Melbourne neudržel vedení 2-0 na sety. na Floridě vedl 1-0.

Také na antuce ve Švédsku, kde se představil poprvé po vypadnutí ve třetím kole Wimbledonu, měl dvacetiletý rodák z Příbrami zápas dobře rozehraný. Proti španělskému antukáři Albertu Ramosovi, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, šel do vedení 4-1 a navíc měl další brejkbol. Jenže ho nevyužil, v devátém gamu při svém servisu neproměnil tři setboly, od stavu 5-2 ztratil pět gamů v řadě a zpět do utkání se už vrátit nedokázal.

V úvodu druhého dějství sice rozjetého Ramose přibrzdil odvrácením tří brejkbolů a šel do vedení 2-1, pak ovšem znovu prohrál pět her v řadě a o pět let staršímu soupeři podlehl 5-7 2-6. Přemožitel české naděje ve druhém kole vyzve turnajovou trojku a loňského finalistu Fernanda Verdaska.

Veselý si tak své 21. narozeniny, které oslaví už za dva dny, dobrým výsledkem neosladí. Ve Švédsku navíc už skončil i ve čtyřhře, ve které dnes neuspěl po boku krajana Lukáše Dlouhého.

Své první soupeře už znají oba největší favorité letošního ročníku, kterými jsou dva dvojnásobní šampioni ze Španělska. David Ferrer se utká s Rumunem Victorem Haneskem, Tommyho Robreda čeká argentinský kvalifikant Renzo Olivo.

- ATP 250 BASTAD -
(Švédsko, antuka, 485.760 eur)
úterní výsledky (08. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ramos (Šp.) - Veselý (ČR) 7-5 6-2
Cuevas (Urug.) - Chardy (6-Fr.) 6-2 6-2
Berlocq (7-Arg.) - Reister (Něm.) 2-6 6-2 6-2
Carreňo (8-Šp.) - Brown (Něm.) 6-3 6-4
Hanescu (Rum.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-4
Ymer (Švéd.) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 7-5
Albot (Mold.) - De Schepper (Fr.) 7-6(4) 6-1
Lindell (Švéd.) - Cervantes (Šp.) 6-2 6-3
Olivo (Arg.) - Mathieu (Fr.) 5-2 skreč M.
• Dvouhra - 1. kolo •
Arvidsson/Eriksson (Švéd.) - Dlouhý/Veselý (ČR) 1-6 7-6(5) 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
www.bigweb.cz/tenis
Reagovat
darek.vrana
Co se stalo?? Na konci to vypadalo podle skóre, že to odchodil, nebo co. Samá čistá hra, míče rychle za sebou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist