Verdaska drobná zranění nezastavila, zahraje si finále s Gasquetem

21. 5. 2010, 22:00
Aktuality 4
ATP NICE - Fernanda Verdaska v posledních dnech trápily bolesti nohy i ruky, postoupit do finále turnaje v Nice mu to ale stejně jako jeho soupeři nezabránilo. O třetí letošní titul se utká s domácím Gasquetem, který vyhrál už devět utkání v řadě.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco letos získal už dva tituly a měl skvělou formu. Jenže minulý týden na Masters v Madridu se ozvaly problémy s kotníkem, a pár dní před startem Roland Garros ho trápí bolest ruky. 

"Pobolívala mě ruka. Trápí mě to, protože za pár dní začíná French Open a mít problémy před grandslamem není dobré," trápilo světovou devítku po včerejším postupu do finále.

Dnes do semifinále s Leonardem Mayerem nastoupil se zatejpovaným předloktím, Španělovu hra však limitována nebyla. Utkání se neslo ve znamení skvělých servisů. První brejk si připsal španělský tenista, který se v úvodní sadě ujal vedení 5-4. Mayer praštil raketou o kurt, což mu paradoxně pomohlo a vynutil si tie-break. Ten ovldál favorizovaný Verdasco a udělal první krok na cestě do finále.

Ve druhém dějství si tenisté bezchybně drželi podání. Poprvé zaváhal až ve dvanácté hře nervózní Mayer, jenž nabídl dva brejkboly, které byly zároveň i mečboly. Druhý třiadvacetiletý Jihoameričan zakončil pokaženým bekhendem a ani druhé semifinále na okruhu ATP tak ve finále nepřetavil.

"Chvíli se mu nedařilo na servisu a já toho dokázal využít. Vrátil jsme mu několik dlouhých míčů a donutil ho chybovat," komentoval španělský vítěz.

"Byl bych moc rád, kdybych zde dokázal vyhrát a před Paříží si zvedl sebevědomí titulem z Nice," přeje si Verdasco, který postoupil už do čtvrtého letošního finále.

O celkové vítězství se na Azurovém pobřeží utká s domácím Richardem Gasquetem, jenž vyhrál už deváté utkání v řadě. Po triumfu na challengeru v Bordeaux zůstává neporažený i v Nice.

Dnes ve dvou tie-breacích zdolal Itala Potita Staraceho a na okruhu ATP, na kterém loni několik měsíců nehrál po pozitivním testu na kokain, si zahraje o první titul od podzimu 2007.

- ATP 250 NICE (Francie, antuka, 398.250. eur) -
páteční výsledky (21. 05. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Verdasco (2-Šp.) - Mayer (Arg.) 7-6(3) 7-5
Gasquet (Fr.) - Starace (It.) 7-6(1) 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nehral Richard náhodou aj finále v Sydney?
Reagovat
smazaný uživatel
Hral. Prehral s Bagdatisom tusim 6:4 7:6 ale urcite to bolo v 2 setoch.
Reagovat
smazaný uživatel
"si zahraje o první titul od podzimu 2007." ja len kvôli tejto vete. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jakože titul nevyhrál od podzimu 2007. To z té věty jako nechápeš?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist