Verdasco v Barceloně ani neměl hrát. A dnes slaví titul

25. 4. 2010, 20:46
Aktuality 2
ATP BARCELONA - Neporaženým hráčem v Barceloně zůstal Fernando Verdasco. Španělský tenista na domácí půdě využil neúčasti Nadala a ve finále porazil druhého nasazeného Robina Söderlinga. Připsal si tak druhý letošní titul.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco vyhrál antukový turnaj v Barceloně a dočkal se titulu týden poté, co ho Rafael Nadal deklasoval 6-0 6-1 ve finále v Monte Carlu.

Pátý nasazený domácí hráč zdolal 6-3 4-6 6-3 turnajovou dvojku Robina Söderlinga ze Švédska, jenž na cestě do finále neztratil ani set.

"Trénoval jsem tady od patnácti nebo šestnácti let, takže je to pro mě hodně důležitý turnaj. Vyhrát ho je úžasný pocit," uvedl levoruký Verdasco, jenž se pro start v katalánské metropoli rozhodl na poslední chvíli a dostal od pořadatelů volnou kartu. "Neplánoval jsem, že tu budu hrát, a pak jsem tu zvítězil, takže si asi dokážete představit, jak se cítím - báječně," dodal Španěl.

Šestadvacetiletý Verdasco tak získal druhý letošní titul a protáhl vítěznou sérii španělských tenistů na tomto turnaji na osm let. Antukový fenomén Nadal, jenž v Barceloně triumfoval v letech 2005-2009, se odhlásil, aby ušetřil síly na turnaj Masters v Římě. Podnik v italské metropoli začal již dnes a zúčastní se ho mj. už i Federer, který nehrál minulý týden v Monte Carlu.

- ATP 500 BARCELONA (Španělsko, antuka, 1.995.000 eur) -
nedělní výsledky (25. 04. 2010)

Dvouhra - finále:
Verdasco (5-Šp.) - Söderling (2-Švéd.) 6-3 4-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Hewitt/Knowles (Austr./Bah.) 4-6 6-3 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Amóóóre mííííjo... Ajde Fernie! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, v dobách, kdy má Djoker myšlenky kdo ví kde, mi dělá radost alespoň Nando, jen tak dále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist