Verdasco: Uvidíme, jestli budu v Davis Cupu nejlepší volbou

26. 11. 2009, 16:32
Aktuality 9
Konec letošního roku mohl strávit v posteli, místo toho se ale rozhodl odložit operaci nohy, hrát na Turnaji mistrů a začátkem prosince i pomoci Španělsku ve finále Davis Cupu proti České republice. Noha je fyzicky v pořádku, hlásí nyní Fernando Verdasco.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Když se Verdasco rozhodl neukončit předčasně sezonu, zařadil ho španělský daviscupový kapitán Albert Costa podle očekávání do sestavy, kde je spolu s Rafaelem Nadalem, Davidem Ferrerem a Felicianem Lopezem. Pro Verdaska bude souboj s Českou republikou jeho už jedenáctý od roku 2006, kdy si odbyl svůj debut proti Slovensku.

"Noha je v pořádku," prohlásil Verdasco v Londýně, kde bojuje na Turnaji mistrů. "Měl jsem nějaké problémy s koleny, ale vzal jsem si pár dní volna. Doufám, že tu všechny zápasy odehraju bez bolesti a že až dorazím do Španělska k Davis Cupu, budu se cítit dobře. Uvidím, jak se budu cítit, a pak budu vědět, jestli jsem ta nejlepší volba," dodal.

Vedle Rafaela Nadala je osmý hráč světa pro kapitána Costu jasným kandidátem na druhou dvouhru. Vzhledem k okolnostem by se ale Verdasco nezlobil, kdyby šanci dostal někdo jiný.

"Když nebudu tou nejlepší volbou, nebudu naštvaný. Chci prostě vyhrát finále Davis Cupu. Jestli budu hrát, budu šťastný. Ale jestli nebudu připravený, jestli budu mít bolesti nebo budu cítit, že Ferrer nebo někdo jiný je v lepší formě než já a že by hrál líp než já, tak si o tom promluvím s kapitánem. Nebudu sobecký, nebudu myslet jen na sebe. Budu myslet na tým a na vítězství v Davis Cupu, ať už hraje kdokoliv."

Před rokem, kdy Španělsko zamířilo ve finále do Argentiny, byl právě Verdasco spasitelem svého týmu. V Mar del Plata vyhrál rozhodující souboj, když v pěti setech porazil Joseho Acasusa. Tentokrát se navíc může těšit na podporu domácích fanoušků v Barceloně.

"Jsem z toho nadšený," těší se Verdasco. "Loni pro mě bylo hrozně těžké hrát v Argentině, kde bylo tolik lidí proti mě, ale díky tomu jsem silnější a odolnější. Přál jsem si, aby se jednou finále hrálo ve Španělsku a letos se to splnilo, tak jsem šťastný, že mám tu šanci a udělám všechno pro to, aby trofej zůstala ve Španělsku ještě jeden rok."

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ajkeď Fernie nevyhral ani jeden zápas tak je to oproti minulému roku určite výrazný krok dopredu. Od AO je to vážne tenista ako má byť. A Davis Cup ajtak Espana vyhrá. S ním abo bez neho.... a ja budem oslavovať ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja dufam ze cesi to vyhraju.
nie nejaka espana...
Reagovat
smazaný uživatel
Snívajte s nami :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj taky doufam
Reagovat
smazaný uživatel
prave sledujem fernandov zapas s murraym a musim povedat ze ked ferdo hra ten svoj agresivny tenis tak je to nadhera.....tie vytaze udery z forhendu su super...
Reagovat
smazaný uživatel
musi byt fasa zapas ja sedim v praci :( a pozeram len ako sa vyvijaju jednotilive gemy, parada :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj...ferdo na neho dnes rozhodne ma....prajem mu za predvedne vykony na tomto turnaji si zasluzi jednoznacne aspon jednu vyhru
Reagovat
smazaný uživatel
no bohuzial prehral to ferdo..skoda...videl som ten treti set, zdalo sa mi ze ma ferdo na vrch no skoda tych chyb...tusim ze v tie mal tiez problemy s nohou..skoda...jednoznacne ma len krocik k tomu aby bol velmi vysoko...schopnosti na tom ma ...uz len hlavu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ferda bude dělat vždycky dost chyb, protože do toho tříská s velkym rizikem, ať forhend nebo bekhend švihá to tam a děj se vůle boží. Mně se to líbí..velkej posun oproti minulejm letům je v servisu, tam je jistější. Dnes škoda těch kiksů na síti, zvlášť bekhendovejch volejů, ale on na síti prostě není doma.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist