Verdasco skolil šampiona z let 2008 a 2009 Almagra

2. 3. 2012, 00:34
Aktuality 3
ATP ACAPULCO - Nicolási Almagrovi zřejmě došly síly. Dvojnásobný vítěz turnaje v Acapulku končí na letošním ročníku už ve čtvrtfinále, ve kterém ho zastavil krajan Fernando Verdasco. Do semifinále bez problémů postoupil také dvojnásobný obhájce titulu David Ferrer.
Fernando Verdasco

Nicolás Almagro v Acapulku v letech 2008 a 2009 získal dva ze svých 11 titulů a loni prohrál až ve finále. Letos už obhájil titul v Sao Paulu na Brasil Open a minulou neděli si zahrál finále v Buenos Aires. Forma mu tedy nechyběla, ale v nohách měl také náročné zápasy. Za posledních pět dní totiž odehrál čtyři třísetové souboje  v horkém jihoamerickém podnebí a v jediném volném dnu se navíc přesouval z Argentiny do Mexika. 

Fernando VerdascoA právě nedostatek sil byl možná v dnešním čtvrtfinálovém střetnutí s Fernandem Verdaskem jedním z klíčů Almagrovi porážky. Verdasco, kterému se letos v Jižní Americe zatím příliš nedařilo, dnes navázal na zlepšený výkon z předchozího utkání proti Chelovi, a když v prvním setu ztratil po podání jen 5 míčků, vyhrál 6-4.

Ve druhé sadě šel okamžitě do brejku a za stavu 5-4 podával na vítězství. Měl mečbol, Almagro se ale v dlouhé přetahované dočkal svého premiérového brejku a vyrovnal. Rozhodnout musel tie-break a Almagro v něm vedl už 5-2 a měl výhodu dvou servisů, jenže i vinou dvojchyby o náskok přišel a Verdasco zápas pěti vyhranými fiftýny v řadě ukončil a po zásluze zvítězil.

Devětadvacetiletý Verdasco tak nad svým o tři roky mladším krajanem vyhrál páté ze sedmi vzájemných utkání a podruhé v sezoně postoupil do semifinále. 

O první finále po sedmi měsících a druhé v Acapulku (v roce 2004 prohrál s Moyou) se Verdasco utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, který si poradil ve dvou setech s Francouzem Jeremym Chardym.

Verdasco se s Wawrinkou utká poprvé po sedmi letech. V roce 2005 spolu odehráli pokaždé na antuce dva zápasy a každý si připsal po jedné výhře. 

Ttřetí z pěti kroků na cestě za zopakováním titulů z posledních dvou let udělal David Ferrer. Španělský tenista letos na antuce vyhrál i své osmé utkání, když ve čtvrtfinále porazil hladce 6-2 6-4 krajana Pabla Andújara.

Šestý hráč světa Ferrer letos ze 17 zápasů prohrál pouze ve čtvrtfinále Australian Open s Djokovičem. Tituly už slavil na úvod sezony v Aucklandu a minulý týden v Buenos Aires.

V semifinále na nejvýše nasazeného Ferrera čeká Kolumbijec Santiago Giraldo, který v typické antukové bitvě udolal 7-5 3-6 6-4 Argentince Carlose Berlocqa.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.150.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (01. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Verdasco (8-Šp.) - Almagro (2-Šp.) 6-4 7-6(5)
Ferrer (1-Šp.) - Andújar (Šp.) 6-2 6-4
Wawrinka (Švýc.) - Chardy (Fr.) 7-5 6-1
Giraldo (Kol.) - Berlocq (Arg.) 7-5 3-6 6-4

Semifinálové dvojice: Ferrer - Giraldo, Wawrinka - Verdasco.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Souza/Volandri (Braz./It.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkný zápas. Verdasco se dostáva do formy. Doufám že se dokáže vrátit do top 15. Až na to zaváháni za stavu 5-4 tak to byl opět povedený výkon od Nanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 5-4 ve druhém setu.
Reagovat
smazaný uživatel
to byla jen velká náhoda, pude jen dolů a dolů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist