Verdasco se rychle uzdravuje. Dnes už začal trénovat

30. 11. 2009, 20:49
Aktuality 26
Zranění španělští tenisté z Turnaje mistrů se před finále Davisova poháru rychle uzdravují. V plném nasazení dnes v Barceloně trénoval druhý hráč světa Rafael Nadal a poprvé se na antuce objevil také Fernando Verdasco, o jehož účasti se nejvíce mluvilo, ale s hodinovou hrou byl spokojený.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Verdasco léčil zraněný přitahovač nohy v Madridu po čtvrtečním posledním utkání ve skupině na londýnském Turnaji mistrů.

"Verdaska jsem tady ještě neviděl. Jelikož je pondělí a v pátek by měl hrát, tak to vypadá, že vůbec nenastoupí. Myslím, že tam dají Juana Carlose (Ferrera)," řekl ČTK kapitán Jaroslav Navrátil dnes odpoledne.

Jenomže v podvečerním čase se devátý hráč světa Verdasco na kurtu objevil. Vydržel hrát hodinu a seanci končil pozitivně naladěn. "Uplynuly tři dny od zranění a jsem na tom mnohem lépe. Každý den mám v místě zranění lepší a lepší pohyblivost a doufám, že se stihnu uzdravit, abych byl připraven," řekl hráč španělským novinářům.

Zaskočit je připraven Ferrero
Kapitán domácích Alberto Costa měl před příchodem Verdaska k dispozici Nadala, Davida Ferrera, Feliciana Lópeza a Juana Carlose Ferrera. Ten by měl být případně náhradníkem Verdaska v sestavě.

Devětadvacetiletý Ferrero letos už dvakrát pomohl Španělům postoupit a navíc má na Barcelonu krásné vzpomínky. Bývalý první hráč světa byl hlavní postavou finále roku 2000, které se hrálo na stejném místě a on v duelu s Austrálií získal dva body. "Ty vzpomínky jsou nezapomenutelné. Teď je ale jiná situace. Davis Cup si vždycky moc užívám a jsem připraven případně nastoupit," řekl Ferrero.

Definitivně se o startu Verdaska rozhodne ve středu, kdy podstoupí lékařské testy, zda je fit a připraven bojovat o salátovou mísu.

Nadal je fit
Naopak bez problémů vypadá Nadal. Španělská jednička trénovala bez problému dvě hodiny s Davidem Ferrerem. Nadal měl obvázaný levý kotník, na jeho hru dohlížel lékařský tým v čele s Angelem Ruizem Cotorrem a zdálo se, že nemá žádné problémy se zády.

"Šel do toho úplně naplno. Že by se šetřil, to ne," všiml si Navrátil, který Nadala chvilku sledoval. "Nadal je na antuce, na svém povrchu. Už v tréninku je vidět, jak si víc věří," dodal kapitán.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo Fernando, len sa rychlo uzdrav a potom na tých Čechov vlítneš! :P
Reagovat
smazaný uživatel
no jeste že nehrajem proti srbům, to bychom nemeli sanci proti takove fanouskovske presile
Reagovat
smazaný uživatel
Jak mi tohle můžeš udělat? :))) Ty nám to fakt nepřeješ? No možná to je tak u Slováku téměř vždy, jenom ty jsi tak upřímná a řekneš to na rovinu. To se cení. Ale počkej až bude hrát třeba Cibulková, ani jednou už jí netlesknu! ;))).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pozor! Neberte to osobne! Zrovna vás dvoch tady zbožňujem! Neviem ako je to u ostatných Slovákov, ale ja som to myslela trošku inak. Hlavne chcem ešte vidieť Fernanda a Rafana, podotýkám zdravých. A šak je to len hra a na antuke si zvážte "vaše" šance... až tak moc jich zase neni. Ja viem, že sú pravda, pravda. Ale keď uvidíte ten Nandov úsmev jak drží tú misu, tak mu nefandite... proste... nie som taká, že hľadím len na ksicht. To viete dúfam. Ale je tiež pravda, že píšem na český web..... Berte to ako pozitívnu provokáciu. Tak mi teda dokažte, že na to máte!! :-)) p.s.: ja mám Berdycha a Štepánka rada, hlavne teda toho Toma :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže jsem to minulý týden v diskuzi napsal dobře, že má Nadal problémy s levým chodidlem, už ho máme ve voku, no. Mimochodem, tímto problémem trpí už od návratu po pauze...:(
Reagovat
smazaný uživatel
tady se na to můžeš mrknout:
http://img9.imageshack.us/img9/1366/87990923.jpg

Zároveň můžeš zhodnotit luxusní Nike CB 1.3 v národních barvách .))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám. Jinak Nike žádný zázrak, ale teda, ten má to chodidlo malý.. :-), to je snad 38, ne? No víc než 39 teda ani náhodou a měří 185 cm, pane jo, pak ho nemaj bolet nohy.
Reagovat
smazaný uživatel
to zase ne, min. 8 bude mít
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zase to má docela dobrý, ne???? Já mám 190 cm a nohu asi 10...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám taky chodidlo jedno menší o skoro 2cm
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že bude Fernando v pořádku.Rafa by také neměl být zraněn.Vypadá to dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandíš Španělákům :-O? Já jsem teda jejich velkej fanda, to určitě víš, ale tento víkend jsem Čech jak poleno :)!
Reagovat
a.magerova
No doufám, že těch českých polen bude hodně, hlásím se taky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To si pis! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nefandím ,chci vidět hezkej tenis.Jak to dopadne je mi celkem jedno!Ten nejhezčí tenis uvidím když bude hrát Fernando a Rafa.Navíc kvůli tomu aby jsme vyhráli nebudu někomu přát zranění.Nakonec je to jen hra ne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej hezkej tenis, co to povidáš? Na to ti kašlu:). To snad máme celej rok, ne? Teď můžem vyhrát, jakkoliv, historie se neptá !!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak zranění taky nikomu nepřeju, ale jestli přijeli zranění,tak by se měli léčit a odpočívat ;), aby mohli předvádět příští rok super tenis(což je mimochodem už za měsíc, to rád vydržim).
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal,je mi jedno kdo vyhraje.Chci aby se bylo na co dívat.Dlouhé zápasy (nejlépe 5 setů) a krásné výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď bys měl právě fandit Rafovi víc než jindy, kdyby teď prohrál doma na antuce s Berdychem nebo Štěpcem, byla by to pro jeho sebevědomí další rána, možná ještě větší, než nepovedený Turnaj mistrů. Takže vamos Rafa a doufám, že Španěli ukážou těm našim, jak se hraje tenis :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ať vyhraje svoje 2 zápasy (MUSI), zbytek ať vyhrají naši a není co řešit .))))
Reagovat
Matti
tak,tak, Rafa dva body.
Reagovat
smazaný uživatel
rafa jeden bod, a teď to myslím zcela vážně...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa maximálně jeden bod proti Štěpkovi, momentálně mi je jeho psychická kondice u prčic, fandil jsem mu celej rok, co to šlo a teď si od něj dám víkend prostě pauzu. Abych nefandil ČR a bylo mi to jedno ve finále DC po téměř 30-ti letech si moc nedovedu představit, asi ten společný projekt jednotného státu EU neberu tak s nadčením a doslova ;)). Pokud by měl Rafík utrpět nějakou psychickou újmu z případné prohry, tak na to má celé svátky, dostat se z toho ven...
5 setů na konci sezony nechci, protože mám strach, že se akorát někdo z hráčů zraní a nestihne lednový start...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jeden pětiseťák tam bude určitě, olfess...
Reagovat
smazaný uživatel
Fernando, pojď na skreč, hodila by se nám!!!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist