Verdasco přehrál oblíbeného Almagra a po čtyřech letech vyhrál turnaj ATP

13. 4. 2014, 22:04
Aktuality 25
ATP HOUSTON - Od svého posledního triumfu v roce 2010 v Barceloně prohrál šest finále v řadě, dnes na antuce v Houstonu však Fernando Verdasco černou sérii konečně zlomil. Krajana Nicoláse Almagra v desátém vzájemném střetnutí porazil již posedmé a připsal si celkově 6. titul.
Fernando Verdasco

V roce 2010 byl Fernando Verdasco sedmým hráčem světa a v dubnu na antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně vybojoval svůj pátý titul. Málokdo však čekal, že na dlouhou dobu bude jeho posledním. Španělský tenista se v následujících čtyřech letech dostal šestkrát do finále, ale nikdy v něm nevyhrál.

Nelichotivou sérii ukončil až dnes na antuce v Houstonu ve finálovém duelu s oblíbeným soupeřem Nicolásem Almagrem. Třicetiletý Španěl porazil o dva roky mladšího krajana 6-4 7-6, přestože ve druhé sadě prohrával už 1-4 a za stavu 4-5 odvracel pět setbolů, a ve vzájemné bilanci se ujal vedení už 7-3, na antuce dokonce 7-2.

"Už je to vážně dávno, co jsem naposledy získal singlový titul," řekl Verdasco, který ve svém celkově 19. finále vybojoval 6. titul.

Fernando Verdasco slaví titul v Houstonu tradičním skokem do bazénu"Tohle je pro mě velmi důležitý den, vyhrát turnaj po tolika letech. Obzvlášť poté, co jsem v posledních dvou sezonách bojoval se zraněným kolenem, necítil jsem se dobře a nějakou dobu jsem nebyl schopný mít ze hry dobrý pocit," uvedl Verdasco, jenž loni dokonce na pár týdnů vypadl z Top 50. "Teď jsem ale šťastný a celkově se cítím velmi dobře."

Vítěz loňského Turnaje mistrů ve čtyřhře Verdasco si v Houstonu zahrál i deblové finále, v něm ale včera po boku Davida Marrera prohráli se světovými jedničkami bratry Branovými.

"Mám dobrý pocit z toho, jak jsem se tu celý týden cítil. Klíčem během celého týdne byla moje psychika. Pořád jsem bojoval o každý bod nehledě a to, jak jsem unavený nebo jak se cítím. Po včerejšku mi nebylo nejlépe, protože jsme byli blízko vítězství, ale je skvělé, že jsem dnes dokázal vyhrát dvouhru," dodal spokojený Verdasco, který se v zítřejším vydání žebříčku ATP posune na 26. místo.

Almagro ve finále v Houstonu neuspěl druhý rok po sobě poté, co před rokem podlehl domácímu Johnu Isnerovi. Dnes odehrál své celkově 21. finále, na svůj 13. titul čeká už od května 2012, kdy zvítězil ve francouzském Nice.

Na oba Španěly nyní čeká náročný přelet ze Spojených států do Evropy, kde už v úterý vstoupí do antukového turnaje Masters 1000 v Monte Carlu. Verdasco se hned v prvním kole utká s nebezpečným Chrovatem Marinem Čiličem, s nímž má vyrovnanou bilanci 4-4, ale na antuce si spolu zahrají poprvé. Almagro se v prvním zápase střetne s Francouzem Mathieuem.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 539.730 dolarů)
nedělní výsledky (13. 04. 2014)
Dvouhra - finále:
Verdasco (4-Šp.) - Almagro (3-Šp.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přál jsem mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Muzu se Vas zepta, jestli nemate nejakou informaci o tom, proc se nova sport prestala vysilat na UPC? Asi kvuli nejake smlouve ze? Dekuji
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.parabola.cz/zpravicky/21695/nova-chtela-6x-vice-penez-od-upc-za-hd-distribuci/
Reagovat
smazaný uživatel
Jdou vám streamy na Monte Carlo? V telce místo tenisu je záznam Alizé s Cornet a Novasport má psáno vysílání ATP a nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Ono sledovat 20 minut statickou kameru by asi nebyla velká výhra. Přenosy začínají podle plánu, tj. 10:35 Štěpánkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ony právě jsou psané v telce úplně pomatené časy, tak jsem mimo :D A já ráda sleduju statickou kameru :D:D:D Čekám právě na Radka s Karlovičem . Děkuju za info :) A ty budeš komentovat ne?
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím, já teda v programu vidím 10:35 :) Úvodní dva zápasy komentuje Štěpán Sokol, já ho střídám až na odpolední program.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím to info v telce, jak je u každého programu, tam je to špatně napsané. No jo, teď vypadám jak blbka že jo? :D:D:D No hlavně, že jsi mi to vysvětlil a doufám, že jdeš taky fandit Radkovi, jsem zvědavá, co bude Karlovič předvádět :) Díky
Reagovat
smazaný uživatel
není zač, fandíme celá rodina :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože sorry, napsala jsem sama sobě,to jsem dopadla :D Někteří tenisté by měli dělat jiný sport. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já fakt nejsem normální :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karloviči, už to prosímtě dohraj, to je hrozný se na to koukat...
Reagovat
PetaM
Pobavila jsi :D :D :D :D :D
Reagovat
r.Fever
Vamos Fever :) gigin, nehovoril som, že ten titul má s prstom v zadku ?
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze si to gigin ani moc neuzije, predpokladam, ze ho dneska zlomil Dredy.. :-(
Reagovat
gigin
Ferdovi gratulka, to je jas jasů.. Jinak smutek, černo, beznaděj....
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděl, že spravedlnost zvíězí.

Gratulace Ferko.
Reagovat
darek.vrana
Almagro je oblíbený?:)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace, mel jsi takovou sympatickou, nefalsovanou radost! Titul sice mel samozrejme byt Johna, ale co uz.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nemelo byt jako reakce! Ale nechapu udiv, taky si vzdycky strasne oblibim ty, ktere opakovane porazim.. ;-)
Reagovat
darek.vrana
Ten nadpis takhle zní ale dost divně, už se to tu před nedávnem řešilo...
Reagovat
darek.vrana
Jinak titul ale taky přeju mnohem víc Verdascovi.
Reagovat
Roger_Federer
je frajer.
Reagovat
darek.vrana
Spíš frajírek;)
Reagovat
smazaný uživatel
je vyborny, hlava spatna.. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist