Verdasco je v San Jose po roce ve finále. Zase mi pomohla pauza, říká

13. 2. 2011, 10:48
Aktuality 3
ATP SAN JOSE - Fernando Verdasco si v hale hokejového klubu San Jose Sharks drží neporazitelnost. Při loňském debutu triumfoval a letos na své konto může připsat celkově šestý titul. V semifinále si totiž poradil s Argentinec Del Potrem a čeká ho finále s mladým Kanaďanem Raonicem.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco vlétl do semifinálového duelu s bývalým vítězem US Open Juanem Martinem Del Potrem brejkem, a když během prvního setu ztratil po svém podání jen tři fiftýny, sebevědomě úvodní dějství ukončil.

V úvodu druhé sady dvaadvacetiletý Argentinec úspěšně vyzval Jestřábí oko, které rozhodlo o Španělově dvojchybě a vůbec jeho první ztrátě servisu na turnaji. Verdaska ale ani stav 1-3 nezlomil. Z následných šesti her získal pět a za hodinu a 36 minut vyhrál dvakrát 6-4. 

"Hrál jsem skvěle. Už devět zápasů jsem tu neprohrál, tak musím být neskutečně šťastný," radoval se po postupu do finále obhájce titulu Verdasco.

Sedmadvacetiletý Španěl přitom sezonu ideálně nezačal. Nejprve v Brisbane vypadl už v prvním kole s Beckerem, na exhibici v Kooyongu pak prohrál bitvu s Monfilsem, na Australian Open ho vyřadil v osmifinále Berdych. Po návratu z Melbourne přiznal, že hraje se zlomenou kůstkou v kotníku a především zatejpování nohy ho v Austrálii dost limitovalo.

Po dvou týdnech volna se však vydal na sérii turnajů do zámoří a rozhodně nemá proč litovat. "Po Australian Open jsem dva týdny odpočíval na gaučí v Madridu. Loni jsem si zase užil deset dní dovolené, než jsem sem přiletěl. Myslím, že to tak budu dělat i před grandslamy," žertoval devátý hráč světa. 

Del Potro byl navzdory porážce s turnajem spokojený. Poté, co vinou zraněného zápěstí v loňské sezoně odehrál jen tři turnaje a propadl se až do páté světové stovky, po více než roce vyhrál alespoň dva zápasy po sobě a po patnácti měsících si zahrál v semifinále. "Dnes jsem měl špatný začátek zápasu. Ale pak už to bylo dobré. Fernando je silný soupeř a dnes byl jednoduše lepší. Já jsem ale s celým týdnem spokojený, lepším se každým dnem a mám z toho dobrý pocit. Doufám, že se mi bude dařit i příští týden v Memphisu," řekl Argentinec, který na dalším halovém klání změří síly s americkým 'bombarďákem' Johnem Isnerem.

Svého kolegu pochválil i Verdasco. "Juan Martin se neustále zlepšuje. Téměř rok nehrál a to je pak návrat hrozně těžký. Zvládá to však dobře. Nicméně já dnes hrál ještě lépe než v předchozích zápasech a jsem moc rád, že jsem zase ve finále."

Verdasco bude v nedělním finále usilovat o šestý titul, poprvé však může své vítězství obhájit. Souboj svede s nejpříjemnějším překvapením úvodu sezony Milosem Raonicem. Teprve dvacetiletý Kanaďan se na Australian Open dostal z kvalifikace až do 4. kola a tento týden se poprvé prodral do semifinále. V něm mu práci usndnil Gael Monfils, který už v pátek oznámil, že z turnaje kvůli zranění zápěstí odstupuje a Raonic postoupil do finále bez boje.

V sobotu však nezahálel. Pořadatelé mu domluvili exhibiční utkání s Chorvatem Ivem Karlovičem. Oba skvěle servírující tenisté si své podání drželi celý zápas. I když Raonic nečelil žádnému brejkbolu a sám jich osm neproměnil, ve dvou tie-breacích prohrál.

Verdasco se s Raonicem utká poprvé, už příští týden je však los turnaje v Memphisu svedl znovu proti sobě hned v prvním kole.

- ATP 250 SAN JOSE (USA / Kalifornie, tv.povrch / hala, 531.000 dolarů) -
sobotní výsledky (12. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Verdasco (1-Šp.) - Del Potro (Arg.) 6-4 6-4
Raonic (Kan.) - Monfils (2-Fr.) bez boje

Exhibice:
Karlovič (Chorv.) - Raonic (Kan.) 7-6(3) 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajímavé je, že dnes hrají prot sobě finále v San Jose a zítra nebo pozíří spolu hrají v prvním kole v Memphisu, to je kruté...
Reagovat
VerdascoForever
O titulu nepochybuji. Raonic ma jeste cas.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol to velmi dobrý výkon od Verdasca, stálo za to privstať si. Raoniča by vo finále mal poraziť, zaujímavé bude, či ho dokáže poraziť aj v Memphise. Snáď áno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist