Verdasco je po sedmi měsících ve finále, vyzve obhájce Ferrera

3. 3. 2012, 12:19
Aktuality 18
ATP ACAPULCO - Finále v Acapulku obstarají třetí rok po sobě Španělé; dvojnásobný obhájce titulu David Ferrer se utká s Fernandem Verdaskem, který ve čtvrtfinále vyřadil loňského finalistu Almagra a v semifinále si poradil i se Švýcarem Wawrinkou. Ferrer v boji o finále porazil Kolumnijce Giralda. Oba finalisté ještě v Mexiku neztratili jediný set.
Fernando Verdasco

Fernandu Verdaskovi se letos v Jižní Americe příliš nedařilo, v Acapulku se však jeho výkony obrátily k lepšímu a po čtyřech výhrách postoupil bez ztráty setu do svého 17. finále - prvního od loňského července.

Po skalpu dvojnásobného šampiona Nicoláse Almagra osmadvacetiletý Španěl v semifinále porazil bez problémů dvakrát 6-3 i Švýcara Stanislase Wawrinku, se kterým se utkal poprvé od sezony 2005.

"Pro mě je to úžasný týden. Jsem šťastný za to, jak se tu mé výkony zvedli," pochvaluje si Verdasco, který si zahraje i ve finále čtyřhry.

O svůj celkově 6. titul ve dvouhře (poslední čtyři finále od triumfu v Barceloně 2010 prohrál) svede souboj s krajanem Davidem Ferrerem, se kterým má včetně několika exhibičních zápasů bilanci 8-7 a na antuce 6-3.

Šmapion antukového turnaje ATP World Tour 500 v Acapulku Ferrer v semifinále zdolal 7-5 6-4 Kolumbijce Santiaga Giralda a po triumfu v Buenos Aires letos na antuce vyhrál i 9. zápas. Od začátku sezony odehrál už 18 duelů a prohrál pouze ve čtvrtfinále Australian Open s Djokovičem. Mimo triumfu v Argentině vyhrál i soutěž v Aucklandu a v Mexiku tak útočí už na 3. titul sezony. Ve finále má zatím bilanci 13-14.

"Jsem velmi unavený, byl to náročný zápas. (Giraldo) hrál dobře a bylo to velmi těsné. Ale teď jsem moc šťastný, že si tu zase zahraju ve finále," komentoval Ferrer, který odehrál už sedm zápasů během pouhých osmi dnů. "Zítra proti Fernandovi, očekávám, že to bude opět těžké utkání. Oba do toho dáme všechno a oba budeme chtít vyhrát," dodal šestý hráč světa Ferrer,

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.150.000 dolarů)
páteční výsledky (02. 03. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Giraldo (Kol.) 7-5 6-4
Verdasco (8-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 6-3 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Granollers/M. López (Šp.) - Čermák/Polášek (1-ČR/SR) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
duhove_hovinko
Ferrer vyhraje. A myslím, že ho to nebude stát ani moc sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý zápas, ale zdálo se mi ze včera hrál Verdasco lépe. Přesně jak píše Pes Nando měl zase problém ukončit zápas, ale naštěstí se mu to povedlo. Jsem rád že se dostal do finále. Doufám že se dokáže vrátit zpátky do top 15.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasko včera těžil zase ze slušného servisu - sice jen tři esa, ale k tomu spousta podání, které nedokázal Wawrinka nějak kloudně zreturnovat, hlavně z toho důvodu neměl proti Fernandovi ani jeden brejkbol. A další věc..Verdaskův return..prostě mu šel, dařilo se mu často posílat returny až před základní čáru, čímž Wawrinku dostával do úzkých. Zápas měl nějaká hluchá místa, ale dost výměn bylo "koukatelných"..hlavně přestřelky - forhened Verdaska versus jednoruč bekhend Wawrinky. Verdasko trefoval ty levácké forhendy pod skvělým úhlem, až vyháněl Wawrinku ven z kurtu..naopak Wawrinkův bekhend častěji selhával, metrové auty při pokusu zahrát winner po čáře atd.. V obou setech byly první hry vyrovnané až do stavu 3:3..respektive 3:2..pak Wawrinka ztratil serv, jestli si to dobře vybavuju. Když Stan přišel o podání ve druhém setu, tak mi přišlo, že už trošku rezignoval.. Verdaskovi sice trošku zahaprovala psychika na konci zápasu, stejně jako s Almagrem měl trošku problém ukončit mač. Dal dvojchybu..měl trochu trable s nadhozem..ale čtvrtý mečbol proměnil a hotovo.

Už finále je pro Verdaska zlatý úspěch..trošku ty jeho výkony už připomínaj formu :-). Ale samozřejmě favorit je Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě omluva..v prvním pádu samozřejmě VerdasCo :-).
Reagovat
smazaný uživatel
spravne, Broz nikdy nespi. :-) To ja..... O:-) Me Nandova labilni psycha netrapi, i kdyz pripoustim, ze nektere jeho zapasy byvaly hodne vyzivne. Ale to i ty Wawrosovy... Preju Davidovi a nepredpokladam, ze by mel ve finale nejake vetsi problemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nooooo :-)..já bych si přál, aby se pan Ferrer zapotil aspoň tak, jako při finále před týdnem. A přeju Verdaskovi O:-), jeho tenis mi lahodí mým bulvám víc.
Reagovat
smazaný uživatel
David se pri svych tenisovych sichtach poti vzdycky, to prezijuuu. :-) Jinak se ale nemuzu oprostit od osobnich sympatii, David je mily a skromny kluk, se svym upracovanym tenisem vzdycky takovy ten "vzadu", ale presto jsem ho nikdy neprehlidla a nemusel si kvuli tomu ani gelovat kohouta.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi to nemá tady někdo nemá rád Verdasca? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi to nebo tady někdo namá rád Verdasca?
Reagovat
smazaný uživatel
Davida osobně neznám, tak nevím O:-)..a včera jsem na Verdaskovi už žádného kohouta neviděl :-).
Reagovat
smazaný uživatel
take s nim neobedvam, neco jsem cetla a vychazim z vizaze a projevu. Opojeni hrou primo na kurtu hodne odhaluje charaktery... Nevzpominam si na jediny Daviduv exces nebo podpasovku a jeho omluvne rozhozene ruce na TM proste nezapomenu nikdy.... :-)
(Nando je asi ted, jak koukam na fotku, za drsone, no.)
Reagovat
misoSK
Nando je konecne spat vo forme, zase je to ten stary dobry Verdasco, ktoreho hra ma nikdy neprestane bavit, snad forma vydrzi a uhra dobre vysledky aj na americkych Mastersoch
Reagovat
smazaný uživatel
Já nezapomenu na skoro omluvný výraz u sítě, když porazil indisponovanýho Rafu na AO..skromný, férový a pokorný hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) hele..za drsoně ani nee, to spíš klame ta fotka. Na mě včera působil docela pokorně a soustředěně..
A nejsem teda úplně znalec jeho chování na kurtu, ale nějakou Fernandovu podpásovku z minulosti si taky nevybavuju..
Reagovat
smazaný uživatel
ja na podpasovku taky ne a ani to tak nebylo mysleno, slo o hodnoceni Davida. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Víííím, já jsem si jen tak pro sebe zauvažoval, jestli Verdasco někdy něco nevyvedl :-).
Reagovat
hatatytla
to je nadpis, 27. hráč světa se do finále nedostáva každej týden. Já vim měl by bejt někde jinde, ale hold není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist