Verdasco: Já a favorit? Očekávání zkusím naplnit!

27. 5. 2010, 09:35
Rozhovory 4
Fernando Verdasco před Roland Garros odehrál spoustu zápasů, měl i drobné zdravotní potíže. Den před zahájením antukového grandslamu hrál finále v Nice proti Gasquetovi a dostal se do křížku s diváky. Ty pak v Paříži Španělův úvodní zápas nezajímal. Verdasco je však považován za černého koně turnaje a cítí, že nemusí zůstat jen u očekávání.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Bezproblémová výhra. Co vás na hře potěšilo?
Ano, jsem šťastný. První zápas je vždycky těžký. Na začátku je to obvykle trochu obtížné se dostat do správné kondice. Kurt byl rychlý, na antuku až nezvykle. Nebylo snadné si na to zvyknout, ale po několika gemech jsem se začal cítit lépe.

Každým setem jsem se stával jistějším. Ve třetím setu jsem hru zakončoval velice dobrou hrou. Mé pocity jsou skvělé.

V pondělním zápase potřeboval Richard Gasquet na vítězství pět setů. Byl vyčerpaný. Vy jste hrál v sobotu. Pomohl vám jeden den volna?
Nevím, včera jsem nehrál. Nedokáži na to odpovědět. Ale je pravda, že máte 24 hodin na odpočinek a na obnovu svých sil. Možná to má vliv na vítězství a prohru, možná ne. Na tohle je těžké odpovědět. Možná, že kdyby hrál dnes, tak by také prohrál. Nevím, nikdo neví.

Spousta hráčů řeklo, že kurty jsou velice kluzké. Co byste o tom řekl vy?
Přesně tak. Letos je to mnohem rychlejší kurt. Nedělal jsem s míčky nic speciálního. Pokud jsem chtěl dát do míčku větší sílu nebo mu udělit falš, míček se odrazil správným směrem. Nemyslím si, že by tam byl menší odraz. Je tam méně antuky, takže si musíte zvyknout na rychlejší servisy, je to trochu jiný povrch.

V poslední době jste příliš netrénoval.
No, včera jsem trénoval čtyři hodiny. Nevím, jestli potřebuji hrát jednu, dvě nebo tři hodiny, ale jsem na kurtě poměrně často. Samozřejmě trénuji, ale nepřeháním to. Nechci být pak před zápasem unavený. Nepotřebuji po zápasech hodiny trénovat.

Užil jste si dnešní vítězství?
Jsem velice šťastný, že jsem prošel prvním kolem. Postupně jsem získával i větší jistotu.

Sety se odehrávaly rychle, mohl jsem více relaxovat, odpočívat a zápas se tak odehrál rychleji. Jsem opravdu šťastný, protože jsem ve druhém kole a teď pouze čekám, kdo bude mít soupeřem (pozn. utká se s domácím Florentem Serrou). 

Jaké jste očekával reakce od fanoušků? Na začátku byli neutrální, nakonec vám dokonce tleskali.
Dneska to pro mě nebyl problém. Samozřejmě celou dobu očekáváte to nejhorší, ale byl jsem mile překvapen. Ale už nemám, co bych k tomu dodal. Co jsem chtěl říci, už jsem řekl dříve.

Říkal jste, že jste hrál celkem dost zápasů na antuce.
Hrál jsem spousty zápasů.

Nemyslíte, že je to nevýhoda, hrát tolik zápasů před Roland Garros?
Nemyslím. Počkáme, počkáme a uvidíme. Uvidíme, jestli to bylo správné nebo ne. Jsem optimista, myslím, že všechno půjde hladce.

Jak jste se dnes cítil? Cítil jste se dobře?
Ano, cítím se fit.

Tvářil jste se dnes velice vážně.
Pořád se mě ptáte na ten incident.Řekl jsem, že už k tomu nechci nic dodat. Na to už nebudu odpovídat. Pokud se mě ještě zeptáte na tu samou otázku, odpovím to samé a budu otrávený.

Cítíte, že byste tento turnaj mohl vyhrát?
Cítím se dobře a myslím, že by to pro mě mohl být dobrý turnaj. Momentálně nedokáži říci, zda turnaj vyhraji nebo ne. Je přede mnou ještě dlouhá cesta. Snad bych se mohl dostat mezi nejlepších 16, pak bych se mohl podle losu utkat s Almagrem, což by byl velice těžký zápas. Ale zatím nevím, zda jsem schopný turnaj vyhrát. Každopádně budu hrát co nejlepší tenis.

Nadal a španělský tisk prohlásili, že jste jedním z favoritů tohoto turnaje. Má to na vás nějaký vliv?
Jestliže jsem považovaný za jednoho z favoritů, tak je to určitě příjemné. Samozřejmě je to hezký pocit.

Každý říká, že Rafa je favorit číslo 1 a já jsem rád, že tohle slyším, že on je největším favoritem. Každý se samozřejmě snaží ze sebe tlak shodit, ale já se moc nezajímám o to, co ostatní říkají. Pokud jsem ale považován za jednoho z favoritů, tak se budu snažit tato očekávání naplnit.

Teď dávejte pozor, abyste správně pochopil mou otázku. Hrál jste turnaj v Nice i přes problém s kotníkem a zápas trval 2 hodiny 40 minut. Má otázka je: Proč jste chtěl hrát na turnaji v Nice?
Na tento turnaj jsem se přihlásil už dlouho předtím. To je první důvod. Druhým důvodem je, že jsem chtěl hrát více zápasů. A když už jsem na turnaji byl, nechtěl jsem prohrát. A rozhodně toho nelituji.

Po této sezoně na antuce jste si získat u všech respekt. Tato sezona je velice těžká, jak víte. Je podle vás Roland Garros turnaj, který byste chtěl opravdu vyhrát?
Myslím, že na tuto otázku jsem odpovídal už několikrát. Mým oblíbeným turnajem je Wimbledon. Pokud se mě lidé zeptají, zda chci vyhrát Roland Garros, ano, samozřejmě, že chci, každý ho chce vyhrát. Pokud řeknete ne, že nechcete vyhrát Roland Garros, tak jste totální blázen. Rád bych Roland Garros vyhrál, ale jak jsem řekl, Wimbledon je pro mě důležitějším turnajem. Přináší mi to dokonce větší uspokojení než turnaje v Madridu.

Roland Garros zůstane Roland Garrosem a pokud ho vyhraji - bude to fantastické. Pokud vyhraji Wimbledon - bude to ještě excelentnější.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, rolandgarros.com

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je sice hezký, že se zlepšil a má dobré výsledky, ale stále na GS nikdy nic nedokázal a považovat ho za favorita je docela troufalé.Je možné, že si věří, ale u toho taky zůstane.A to na jaké straně pavouka je, jestli u Federera nebo Nadala je jedno, protože ani na jednoho nemá.Dva favorité jsou jasný a pokud to nevyhraje někdo z dvojice Federer/Nadal,tak to bude naprostá senzace.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě teda rozdíl ve straně pavouka je. Rafa je zatím na antuce lepší než Roger (třeba to finále vyvrátí). Takže si pořád myslím, že kdyby se postavil proti Rogerovi, byly by tam větší šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt aj favorit medzi favoritmi:D s Nadalom konci lebo sa s nim zosype. Ale dobre by bolo aby do zapasu s Rafom nestratil ani set a ukazal ze je silny a mozno Rafu potrapi ale jeho sance s nim sa 0.001:D
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda,že neni na straně Rogera, s tím by měl více šancí. Rafovi hodně přeju vítěztví, a ráda bych s nim ve finále viděla právě Verdasca, což není možné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist