Venus Williamsová ve finále v Acapulku smetla obhájkyni Pennettaovou

1. 3. 2009, 06:47
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Ve zcela jednoznačnou zálěžitost proměnila Venus Williamsová finále turnaje v Acapulku, když s obhájkyní titulu Pennettaovou ztratila pouhé tři gamy. Na antuce získala titul po čtyřech letech, celkově triumfovala již po jednačtyřicáté.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová poprvé v kariéře přicetovala do Mexika. Jako čerstvá vítězka turnaje v Dubaji, kde získala již svůj 40. titul, měla s přechodem na antukové kurty značné problémy. V cestě do semifinále ztratila tři sety a až v semifinále proti Zahlavové-Strýcové na kurtu dominovala.

Naopak Flavia Pennettaová se v devítileté historii turnaje už pošesté v řadě prokousala do finále. Jediný set ztratila ve čtvrtfinále s Cetkovskou, proti další Češce Benešové neměla v semifinále sebemenší problémy.

Utkání o titul se však stalo jednoznačnou záležitostí Williamsové. Osmadvacetiletá Američanka vyhrála 90 procent po svém prvním servisu, jediný brejkbol soupeřky odvrátila a za hodinu a 2 minuty vyhrála snadno 6-2 6-1. Italce tak oplatila vyřazení z loňského French Open a vyrovnala stav vzájemné bilance na 3-3.

"Během týdne jsem tu odehrála těžké zápasy, ale naštěstí jsem proti silným soupeřkám hrála svůj nejlepší tenis," těšilo starší ze sesterského dua Williamsových. "Dobře jsem podávala, a vím, že je pak těžké mě brejknout. Ve finále jsem se snažila být úspěšná na svém servisu a čekala jsem na chyby soupeřky," komentovala rodačka z Kalifornie.

Světová pětka Williamsová v součtu s minulou sezonou vyhrála už 20 z 21 zápasů, když jako jediná ji dokázala na Australian Open porazit Španělka Suarezová-Navarrová. Za triumf v Mexiku získala šek na 37.000 dolarů.

Pennettaová byla jednou ze sedmi hráček (Davenportová, Hingisová, Novotná, Mauresmová, Jankovičová a Serena Williamsová - kromě Novotné, jež byla v žebříčku nejvýše na druhém místě, byly všechny světovými jedničkami), které dokázaly vítězku sedmi grandslamů porazit třikrát v řadě.

"Doufám, že se příští rok zase vrátím a zkusím se posedmé dostat do finále," navnadila fanoušky Italka.

Titul dokázaly obhájit v soutěži deblistek Španělky Llagosteraová-Vivesová s Martinezovou-Sanchezovou, když ve finále porazily vítězky z roku 2007 Dominguezovou-Linovou s Parraovou-Santonjaovou.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - finále:
V. Williamsová (1-USA) - Pennettaová (2-It.) 6-1 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Llagosteraová-Vivesová/Martinezová-Sanchezová (1-Šp.) - Dominguezová-Linová/Parraová-Santonjaová (Šp.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist